Trabzonspor’un sağ kanat transferinde öncelikli adayları arasında yer alan Darío Osorio için yürütülen görüşmelerde önemli aşama kaydedildi. Edinilen bilgilere göre 22 yaşındaki Şilili futbolcu, bordo-mavili takımda forma giymeye olumlu yaklaşıyor. Oyuncunun menajeriyle yapılan temaslarda da büyük ölçüde anlaşma zemini oluştuğu ifade edildi. Transferin tamamlanabilmesi için Trabzonspor ile FC Midtjylland arasında bonservis bedeli ve ödeme planı konusunda anlaşmaya varılması beklendiği ifade edildi.
İKİ TEKLİF KABUL EDİLMEDİ
Midtjylland’ın Osorio için Trabzonspor tarafından sunulan iki teklifi kabul etmediği öne sürüldü. Danimarka temsilcisinin genç futbolcu için yaklaşık 20 milyon Euro seviyesinde bonservis beklentisi bulunduğu, bordo-mavili yönetimin ise ödeme planı ve peşinat miktarı üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Trabzonspor’un daha önce yaklaşık 15 milyon Euro seviyesine çıktığı ancak Midtjylland’ın talebinden geri adım atmadığı ifade edildi.
MALİ KAYNAK BEKLENİYOR
Trabzonspor’un son dönemde gerçekleştirdiği oyuncu satışlarından gelecek ödemelerin, Osorio transferinin tamamlanmasında etkili olabileceği kaydedildi. Oulai transferinden gelecek ödemenin durumu ile Augusto satışından beklenen taksidin, bordo-mavili yönetimin transfer bütçesine doğrudan katkı sağlaması bekleniyor. Yönetimin sağ kanat transferini en geç cuma gününe kadar sonuçlandırmak istediği aktarıldı. Osorio’nun kulübüyle resmi karşılaşmalara çıkmaya devam etmesi nedeniyle sürecin daha fazla uzatılmak istenmediği belirtildi.