Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzonspor Yayın tarihi: 08 Eylül 2026 11:11 Güncellenme tarihi: 08 Eylül 2026 11:15

Trabzonspor’un eski yıldızı Mbappe’nin planını böyle bozdu!

Trabzonspor’un eski futbolcusu Marc Bartra, Real Madrid maçında Kylian Mbappe’nin kaçırdığı penaltıdaki kritik müdahalesinin önceden planlandığını açıkladı.

Trabzonspor’da 2022-2023 sezonunda forma giyen Marc Bartra, Real Betis’in Real Madrid’i 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada dikkat çeken bir hamleye imza attı. Maçın son bölümünde Kylian Mbappe’nin kullandığı penaltıyı kaleci Alvaro Valles kurtarırken, dönen topu Bartra uzaklaştırarak Fransız yıldızın ikinci vuruşu yapmasını engelledi.

MBAPPE’DEN ÖNCE DAVRANDI

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında kullanılan penaltıda Bartra’nın vuruş öncesindeki konumu tartışma konusu oldu. İspanyol savunmacı, Mbappe’nin vuruşuyla birlikte hızla ceza sahasına girerek kaleciden dönen topa ilk müdahaleyi yapan isim oldu.

Pozisyon VAR tarafından incelenirken Bartra’nın müdahalesi geçerli sayıldı ve Real Betis üstünlüğünü korudu.

“BİR HAKEME SORDUM”

Maçın ardından konuşan Bartra, yaptığı hamlenin tesadüf olmadığını ve daha önce benzer bir pozisyonu gördükten sonra konuyu bir hakeme danıştığını söyledi.

Bartra, “Birkaç hafta önce Gaya’nın yaptığı küçük sıçramayı gördüm. Segunda B’den beri tanıdığım ve artık hakemlik yapmayan bir hakem arkadaşıma sordum” ifadelerini kullandı.

“ELİMDEN GELDİĞİNCE HESAPLADIM”

Deneyimli savunmacı, penaltı sırasında Mbappe’nin vuruş anını hesaplamaya çalıştığını belirterek, “Elimden geldiğince hesaplamaya çalıştım. Yarım saniye daha geç vursaydı ceza sahasının içinde yakalanabilirdim. Olabildiğince beklemeye çalıştım ve işe yaradı” dedi.

BETIS 3 PUANI ALDI

Bartra’nın müdahalesi, Real Madrid’in beraberlik fırsatından yararlanmasını engelledi. Real Betis, Troy Parrott’un attığı golle Real Madrid’i 1-0 mağlup ederek sahadan 3 puanla ayrıldı.

Öte yandan İspanya’da pozisyonun kurallara uygunluğu tartışılırken, eski hakem Eduardo Iturralde Gonzalez yeni düzenlemede havadaki bir oyuncunun konumunun ayaklarının zemine izdüşümüne göre değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!