Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzonspor Yayın tarihi: 03 Temmuz 2026 18:23 Güncellenme tarihi: 03 Temmuz 2026 18:23

Trabzonspor'dan resmi açıklama geldi! Olaigbe transferinin tüm detayları belli oldu

Trabzonspor, genç oyuncusu Kazeem Olaigbe'nin İsviçre ekibi Basel'e geçici transferi konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu.

Trabzonspor Kulübü, profesyonel futbolcu Kazeem Olaigbe’nin 2026-2027 sezonu için İsviçre’nin Basel Kulübü’ne geçici transferi konusunda resmi anlaşmaya varıldığını bildirdi. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, sözleşmede 3 milyon 750 bin Euro bedelli zorunlu olmayan bir satın alma opsiyonunun yer aldığı belirtildi.

Konyaspor ile Yapılan Paylaşım Anlaşması

Yapılan bilgilendirmede, Basel Kulübü’nün satın alma opsiyonunu kullanması halinde elde edilecek transfer bedelinin yüzde 50’sinin, daha önce yapılan anlaşma gereğince Konyaspor’a ödeneceği kaydedildi.

Trabzonspor ile Konyaspor arasında geçtiğimiz sezonun ikinci döneminde yapılan anlaşmanın detaylarına da yer verildi. O dönem gerçekleştirilen protokol kapsamında; Kazeem Olaigbe’nin bonservis bedeli haklarının %50’sinin 3.020.000 Euro ve serbest statüye düşmüş olan Umut Nayir’in Trabzonspor'a bedelsiz transferi karşılığında Konyaspor Kulübü’ne verildiği hatırlatıldı.

Gelecek Satıştan da Pay Alınacak

Bordo-mavili yönetim, İsviçre temsilcisinin opsiyon hakkını kullanması durumunda kasaya girecek bedelin yarısının Trabzonspor'da kalacağını, diğer yarısının ise Konyaspor Kulübü’ne aktarılacağını ifade etti.

Ayrıca yapılan anlaşmaya kritik bir madde daha eklendi. Trabzonspor’un, Basel’in oyuncuyu ilerleyen dönemde başka bir kulübe transfer etmesi halinde oluşacak net transfer bedelinin %10’u oranında pay alma hakkına sahip olacağı açıklandı.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!