Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzonspor Yayın tarihi: 17 Eylül 2026 10:01 Güncellenme tarihi: 17 Eylül 2026 10:45

Trabzonspor’dan 15 milyon Euro’ya gitmişti! Yeni takımında tartışılıyor

Felipe Augusto’nun Zenit macerası istediği gibi başlamadı. Brezilyalı golcünün performansı Rusya’da tartışma konusu oldu.

Trabzonspor’un sezon başında Zenit’e gönderdiği Felipe Augusto, Rusya’da gündeme geldi. Rus basını, yüksek bonservis bedeliyle transfer edilen 22 yaşındaki futbolcunun performansını mercek altına alırken, Zenit Teknik Direktörü Sergey Semak da eski Trabzonsporlu oyuncunun yaşadığı soruna değindi.

13 MAÇTA 1 GOL

Felipe Augusto, Zenit formasıyla şu ana kadar tüm kulvarlarda 13 resmi karşılaşmada görev yaptı.

Brezilyalı golcü bu süreçte 507 dakika sahada kalırken 1 gol ve 1 asistlik katkı sağladı.

Augusto, Rusya Premier Ligi’nde 9 maçta 251 dakika süre alıp 1 gol kaydetti. Rusya Kupası’nda 3 karşılaşmada 1 asist yapan oyuncu, Rusya Süper Kupası’nda ise 31 dakika forma giydi.

RUS BASININDA PERFORMANSI GÜNDEM OLDU

Rus basını, Felipe Augusto’nun Zenit’teki performansını geniş bir analizle ele aldı.

Haberde Augusto’nun yaz transfer döneminde Rusya Premier Ligi’nin en pahalı transferlerinden biri olarak Zenit’e katıldığı hatırlatılırken, Brezilyalı futbolcunun Alexander Sobolev ile girdiği forma rekabetinde şu an için geride kaldığı aktarıldı.

Zenit antrenörü William de Oliveira da Augusto’nun henüz yeni bir oyuncu olduğunu ve Rusya ligine alışması gerektiğini ifade ederek oyuncudan memnun olduklarını ve onunla çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

SEMAK: “ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ YAŞIYOR”

Zenit Teknik Direktörü Sergey Semak ise Felipe Augusto’nun yaşadığı sorunun özgüven olduğunu söyledi.

Semak, Brezilyalı golcü hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Felipe Augusto’nun sorunu özgüven eksikliği. Özgüven kazanmak için gol atması gerekiyor. Neredeyse her maçta pozisyonlara giriyor ancak maalesef bunlar henüz gole dönüşmüyor. Çalışmaya ve ilerlemeye devam etmesi gerekiyor. Genç bir oyuncu ve adaptasyon sürecinde. Elimizden geldiğince ona yardımcı olacağız.”
 

SON MAÇTA 86. DAKİKADA OYUNA GİRDİ

Zenit, son lig karşılaşmasında Baltika’yı deplasmanda 3-2 mağlup ederken Felipe Augusto mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

22 yaşındaki futbolcu, karşılaşmanın 86. dakikasında Alexander Sobolev’in yerine oyuna dahil oldu. Sobolev ise karşılaşmada Zenit’in ikinci golünü kaydetti.

TRABZONSPOR 15 MİLYON EURO KAZANDI

Trabzonspor, Felipe Augusto’nun Zenit’e transferinden 15 milyon Euro garanti bonservis bedeli elde etti.

Anlaşmada ayrıca 5 milyon Euro'ya kadar şarta bağlı bonus bulunuyor. Bonusların tamamının gerçekleşmesi halinde transferin toplam bedeli 20 milyon Euro’ya ulaşabilecek. Rus basını da Augusto için ödenen yüksek bedelin oyuncuya yönelik beklentileri artırdığına vurgu yaptı.

ZENİT AUGUSTO’DAN VAZGEÇMİYOR

Augusto’nun gol sayısı üzerinden eleştiriler gündeme gelirken Zenit cephesinde genç futbolcuya yönelik desteğin sürdüğü görülüyor.

Semak, oyuncunun henüz adaptasyon sürecinde olduğunu vurgularken, teknik ekip de Augusto’dan memnun olduklarını ve gelecekte takıma daha fazla katkı vermesini beklediklerini ifade etti.

Yorumlar (1)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

A
Arsnn
1 saat önce

Hani bizden giden uçuyor, biz iyi topçularımızı gönderip yerine işe yaramazlari aĺiyoruzcular nerede..🤣🤣