Trabzonspor’da sağ kanat vurgusu! “Zubkov gibi orijinal sağ açık yok”
Gazeteci Haluk Ayyıldız, Trabzonspor’un kanat rotasyonunu değerlendirerek bordo-mavililerde çok yönlü oyuncular bulunduğunu ancak Zubkov gibi orijinal sağ açık profilinin eksik olduğunu söyledi.
Haber61 ekranlarında yayınlanan Spor Gündemi programında Trabzonspor’un transfer gündemi değerlendirildi. Programa Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot ve gazeteci Haluk Ayyıldız katıldı. Programda Trabzonspor’un kanat rotasyonu ve teknik direktör Fatih Tekke’nin oyuncu tercihleri konuşuldu.
Gazeteci Haluk Ayyıldız, bordo-mavili takımda farklı bölgelerde oynayabilen birçok oyuncu bulunduğunu ancak sağ açık konusunda net bir profil eksikliği olduğunu belirtti. Ayyıldız, “Osorio sağ kanatlı, sol ayaklı. Aral Şimşir ve Saviola sol kanatta sağ ayaklı. Cabral sol bek, sağ açık, sağ bek, sol açıkta oynuyor. Kaç tane saydık ama orijini sağ açık olan Zubkov gibi bir oyuncu yok.”
Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot ise Fatih Tekke’nin çok yönlü oyunculara önem verdiğini söyledi. Lakot, “Fatih hoca hibrit oyunculara daha sıcak bakıyor. Oyunun sıkıştığı bölümlerde farklı kurgularda beraber sahada mücadele edebilmek adına birden fazla meziyeti olan oyuncuları seviyor.”