Trabzonspor’un Kasımpaşa karşılaşmasında beklentilerin altında kalan isimlerinden Paul Onuachu, Spor Gündemi’nde değerlendirildi. Nijeryalı santrforun ceza sahasında yakaladığı bazı fırsatları değerlendirememesi ve maç içerisindeki görüntüsü tartışıldı. Haluk Ayyıldız, Onuachu’nun performansında düşüş bulunduğunu belirterek, “Bir de Onuachu’nun performansı düştü. Ki bunu diyorduk, 55 maç kaldırmaz diyorduk” ifadelerini kullandı.
Tuncay Lakot ise Onuachu’nun yalnızca fiziksel açıdan değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Lakot, “Oyuncu psikolojik anlamda da bana göre etkilenmiş. Çünkü birçok spekülasyon çıktı. Oyuncuyla sanki Fatih Hoca’nın arasında bir problem varmış algısı, oyun sistemine uymuyormuş algısı çok fazla konuşuldu. Ancak bu fizikte bir futbolcunun forma girmesi haliyle biraz zaman alabilir. Bundan da doğal bir şey yok”
Haluk Ayyıldız da transfer iddialarının futbolcular üzerinde etki oluşturabileceğini belirterek, Onuachu için yüksek bir bonservis teklifinin gelmesi halinde kulübün ekonomik şartları da değerlendirebileceğini ifade etti.