Trabzonspor'da Trendyol Süper Lig'in 20 haftalık bölümünde takım kaptanlığı konusunda sürekli değişim yaşandı.
Bordo-mavili takımda ligin geride kalan bölümünde 8 futbolcu, sahaya kaptan olarak çıktı.
Karadeniz ekibinde en fazla kaptanlığı 8 maçla Savic yaparken, Galatasaray'a transfer olan Uğurcan Çakır 4, Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu ikişer, Visca, Mustafa Eskihellaç, Zubkov ve Onuachu da birer maçta kaptan olarak görev aldı.
Uğurcan Çakır'dan sonra değişim
Trabzonspor'un uzun yıllar kalesini koruyan ve kaptanlığını yapan Uğurcan Çakır'ın 4. haftadaki Samsunspor maçından sonra Galatasaray'a transfer olmasıyla takımda kaptanlık bandı sürekli el değiştirdi.
Uğurcan Çakır'ın ilk 4 haftadaki kaptanlığının ardından Savic, 7 hafta aralıksız kaptanlık bandını taktı. Ligin 11. haftasındaki Galatasaray maçında Savic'in sakatlanması, 12. haftadaki Corendon Alanyaspor maçında kaptanlardan Visca'nın da yedek kulübesinde yer almasıyla Okay Yokuşlu'ya bu görev verildi.
Süper Lig'in 13. haftasındaki RAMS Başakşehir maçına kaptan olarak çıkan Visca, 8. dakika yaşadığı ağır sakatlığın ardından ameliyat edildi ve sezonu kapadı. 14. haftada TÜMASON Konyaspor maçında Okay Yokuşlu yeniden kaptan olarak görev aldı. Okay Yokuşlu'nun yedek kulübesine çekilmesiyle 15. haftadaki Göztepe ve 16. haftadaki Beşiktaş maçlarında Ozan Tufan kaptan oldu.
Ligin 17. haftasındaki Gençlerbirliği maçında iyileşerek tekrar kaptan olarak sahaya çıkan Savic, 40. dakikada sakatlanınca yine kaptanlık değişti.
Son 3 haftada 3 farklı oyuncu
Trabzonspor, ligdeki son 3 maçına 3 farklı kaptanla sahaya çıktı.
Ligin 18. haftasındaki Kocaelispor maçında kaptanlık yapan Mustafa Eskihellaç cezalı durumuna düşünce 19. haftasındaki Kasımpaşa müsabakasında Zubkov'a bu görev verildi.
Teknik direktör Fatih Tekke, 20. haftadaki Hesap.com Antalyaspor maçında ise Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen Onuachu'yu kaptan olarak tercih etti.
Tüm Yorumlar (8)
Oflu
5 ay önceYönerimi yetersiz olan bir kulübün kaptanı her gün değişebilir. Niye ilginç geliyor ki?
Alperen bozkurt
5 ay önceFatih hocam su mikrofanlarin karsi sina cikinca az biraz trabzonlu gibi konus bi korkak halin var aglama duvari yapdin takimi hep bi sebep tamam da takimi rahmetli fantom cemil kurmadi sen kurdun birde hocam futbolcuyi isdedik de futbolcu sehri kabul etmedi lafini basin önünde dema bu sehri kücük düsürmeyin aklinizmi kesmiyo
Mehmet gayret
5 ay önceOzan tufanı niye yapmıyoruz KAPTAN Ona yakışır teçrübelitir yakın da Fenerbahçe MAÇI VAR Fatih hocam Başarilar Hbinize
Royal
5 ay önceBunun neresi kriz. Ligdeki tüm takımların bu yıl çıktıkları maçlardaki kaptanlık sayıları hemen hemen aynı rakam hatta daha fazla
Abuzer
5 ay önceKaptansiz gemi gibi zaten takım her seferinde alabora oluyor, hoca zaten yok takımda.
Hasan
5 ay önceZubkov kaptanlığa devam etmeliydi . Çünkü en çok oynayan p
Hasan
5 ay önceZubkov 10 numarada iyi oynar. Hoca belki deniyordur
Abuzer
5 ay önceHasan korkarım ki onachu ve olaiden sonra zubkov uda defansta deneyecek hoca ne orta sahası :)))