Trabzonspor yabancılaştı - ilk 11'de 7 oyuncu...

Trabzonspor ilk 11'de 7 yabancı ile oynuyor.

Trabzonspor yabancılaştı - ilk 11'de 7 oyuncu...

2017/18 sezonunun 34 haftalık bölümünde ilk 11’de en çok Türk oyuncuya görev veren takımların başında yer alan Trabzonspor’da bu sezon işleyiş tersine döndü. İlk 7 haftalık bölümde ortalama 7 yabancı oyuncu 11’de sahaya çıktı.

Spor Toto Süper Lig’de 10 puanla zirvenin 5 puan gerisinde 10’uncu sırada bulunan Trabzonspor’da bu sezon ilk 11’de yabancı ağırlıklı oyuncular yer alıyor. 2017-18 sezonunda 34 maçın 12’sinde ilk 11’de 6, 13 maçta 5, 5 maçta 4, 2 maçta 3 yabancı oyuncuya görev veren ve sadece 2 maçın 11’inde 7 yabancı oyuncunun görev yaptığı bordo mavililerde, bu sezon ilk 11’in büyük bölümünü yabancı oyuncular oluşturdu.

İLK 11’DE ORTALAMA 7 OYUNCU

2018/19 sezonunda kadrosunda 13 yabancı oyuncu bulunduran Trabzonspor’da geride kalan 7 haftalık bölümde kaleci Esteban dışında tüm yabancılar forma şansı bulurken, ilk 11’de ise maç başına ortalama 7 yabancı oyuncu görev aldı. Ligde son oynanan Kasımpaşa karşılaşmasında sahaya 8 yabancı oyuncu ile çıkan bordo mavili ekip, Medipol Başakşehir, Demir Grup Sivasspor, MKE Ankaragücü, Galatasaray ve Aytemiz Alanyaspor maçlarında 7’şer, Göztepe maçında ise 6 yabancı oyuncu ilk 11’de görev aldı.

YEDEK KULÜBESİ ALTYAPIDAN

Trabzonspor’da bu sezon ilk 7 haftalık bölümde yedek kulübesinde oturan oyuncuların çoğunluğu ise altyapısından yetişen oyunculardan oluştu. Bordo mavililer Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor maçlarında kulübede oturan 7 Türk oyuncudan 6’sı, MKE Ankaragücü karşılaşmasında kulübedeki 6 Türk oyuncudan tamamı, Galatasaray ve Aytemiz Alanyaspor müsabakalarında kulübedeki 5 Türk oyuncudan tamamı, Göztepe mücadelesinde kulübedeki 5 Türk oyuncudan 4’ü ve son oynanan Kasımpaşa maçında kulübedeki 6 Türk oyuncudan tamamı altyapıdan yetişen oyunculardan oluştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor