Trabzonspor’un milli takımlarda görev yapan iki futbolcusu Franculino Djú ve Chibuike Nwaiwu, Gine-Bissau ile Nijerya arasındaki karşılaşmada rakip oldu.
Gine-Bissau, sahasında Nijerya’yı 3-0 mağlup ederken bordo-mavili ekibin hücum oyuncusu Franculino Djú, karşılaşmanın gol perdesini açan isim oldu.
DJÚ NİJERYA’YA KARŞI SAHNEYE ÇIKTI
Gine-Bissau’nun hücum hattında görev yapan Djú, Nijerya karşısında takımını öne geçiren golü kaydetti.
Djú’nun ardından Mama Baldé ve Álvaro Djaló da fileleri havalandırdı ve Gine-Bissau mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.
Trabzonspor’un genç yıldızı böylece milli takım forması altında bir kez daha skor katkısı vermeyi başardı.

NWAIWU FORMA ŞANSI BULAMADI
Karşılaşmanın Trabzonspor açısından bir diğer önemli detayı Chibuike Nwaiwu oldu.
Nijerya Milli Takımı kadrosunda bulunan bordo-mavili savunmacı, Gine-Bissau karşısında forma şansı bulamadı. Böylece iki Trabzonsporlu oyuncunun karşı karşıya gelmesi beklenen mücadelede Nwaiwu sahaya çıkamazken, Djú attığı golle maça damgasını vurdu.
NİJERYA’DA YENİLGİ SONRASI TARTIŞMA
Nijerya’nın aldığı 3-0’lık mağlubiyet ülkede teknik direktör Eric Chelle ve takımın savunma performansına yönelik eleştirileri beraberinde getirdi.
Eski Nijeryalı milli futbolcu Sam Sodje, özellikle savunma organizasyonunda ciddi problemler bulunduğunu ifade ederek Chelle’in takımdaki geleceğini sorguladı.
Sodje, Nijerya Teknik Direktörü için, “O iyi bir teknik direktör ancak soru şu; bu oyunculardan en iyi verimi alabilecek doğru isim mi?” ifadelerini kullandı.
Eski futbolcu, Gine-Bissau karşısında yenilen gollerde yapılan savunma hatalarına da işaret ederek benzer problemlerin devam etmesi halinde Nijerya’nın önümüzdeki karşılaşmalarda da sıkıntı yaşayabileceğini belirtti.