Trabzonspor'un kurtuluşu gençler

Bordo mavili takımda genç futbolcular hem performanslarıyla hem de aldıkları mütevazı ücretlerle de dikkat çekiyorlar.

Trabzonspor'un kurtuluşu gençler

Muharrem Usta’dan sonra başkanlık görevine gelen Ahmet Ağaoğlu, her konuşmasında kulübün ekonomik sıkıntılarına dikkat çekmiş, “Bu sorunu ancak özümüze dönerek çözebiliriz” vurgusu yapmıştı. Bu doğrultuda Ünal Karaman’ı göreve getiren, 5-0’lık Yeni Malatya yenilgisine rağmen hocasına sahip çıkan Trabzonspor Yönetimi, genç oyuncuların daha çok şans bulması konusunda da Karaman’ın arkasında durdu. Tecrübeli çalıştırıcı, özellikle Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz kadro dışı kaldıktan sonra tamamen gençlere yönelirken, son Fenerbahçe maçının 21 kişilik kadrosunda altyapı patentli tam 9 isim vardı.

5 isim şans buldu
Bu futbolculardan Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür’ün yanı sıra kaleci Uğurcan ve stoper Hüseyin 11’de maça başladı. Batuhan ise sonradan oyuna girdi. Trabzonspor’un kurtuluşu olarak görülen gençler, kritik karşılaşmada görevlerini fazlasıyla yerine getirdi. Bundan sonraki süreçte yıldızlara yüksek paralar ödemek yerine, çok daha düşük ücret kazanan gençleri oynatmayı tercih eden Trabzonspor’da Abdülkadir Ömür ve Yusuf’un ücretleri 2 milyon 750 bin TL’ye yükseltilmişti.

Onur’un 13’te 1...
2 milyon 250 bin Euro yani 13.5 milyon TL kazanan Onur’un yerine oynayan Uğurcan Çakır, yıllık 1.1 milyon TL alıyor. Genç stoper Hüseyin’in maaşı 900 bin TL, Batuhan ise 700 bin TL kazanıyor. Kulübede yer alan genç oyunculardan Murat Akpınar ve Abdülkadir Parmak yaklaşık 300’er bin TL alırken, Mustafa Akbaş 2 milyon 750 bin TL, Zeki Yavru ise yalnızca maç başı ücrete (40 bin TL) oynuyor.

En verimlisi Yusuf Yazıcı
Erdoğdu Anadolu Lisesi ile 2015 yılında düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası’nda şampiyonluk sevinci yaşayan Yusuf Yazıcı, istikrarlı performansıyla dikkati çekiyor. Trabzonspor altyapısından A takıma yükselen ve Süper Lig’de 4. sezonunu geçiren Yusuf Yazıcı, genç futbolcular arasında en çok süre alan oyuncu oldu. Bordo-Mavili futbolcu, 4 sezonda toplam 67 maçta forma giydi, 16 gol attı.

gençler

Fanatik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor