Trabzonspor'un eski gol kralı sorunu söyledi

Trabzonspor'un eski gol kralı sorunun gol sorununun neden kaynaklandığını açıkladı.

Trabzonspor'un eski gol kralı sorunu söyledi
Spor Toto Süper Lig’de ilk 7 haftada sadece 3 gol atabilen Trabzonspor’un eski gol kralı Necmi Perekli, meselenin sadece forvet oyuncularından kaynaklanmadığını söyledi, "Sorun sistemde" dedi.

Trabzonspor'un 1976-77 sezonunda şampiyon olduğu kadroda attığı 18 golle gol kralı olan Necmi Perekli, açıklamalarda bulundu. Bordo mavili takımın futbol sisteminde golcülerin pozisyon bile bulabilmesinin şans olacağını belirten Necmi Perekli, şunları söyledi:

"Akhisar Belediyespor maçında takımın iyi oynadığı ve başarılı olduğu görüldüğü zaman diliminde girilen 4-5 pozisyon rakip takımın savunmadaki zaafından kaynaklandı. Trabzonspor gol atamıyorsa, sorun golcülerde değil oyun sistemindedir. Takımın şu anda bir sistemi, düzeni yok. Öncelikle bunun oturtulması lazım. Rakip savunmayı zorlayacak adamlar sahada değil, kulübede. Rakibin dengesini bozabilecek kabiliyette olan Yusuf Erdoğan ve N’doye gibi isimlerin kenarda değil, sahada olması gerekiyor. Bu oyuncuların iyi motive edilmeleri lazım."

"YENİ TRANSFERLER NE OYNAYACAĞINI BİLMİYOR" 

İlk 7 haftada Trabzonspor gibi bir takımın 7 puan toplamasının sorgulanması gerektiğine dikkati çeken Necmi Perekli, şöyle devam etti:

"7 haftada 3 gol atıp, 10 gol yiyen ve 12’inci sırada yer alan Trabzonspor sıradanlaşıyor. Akhisar Belediyespor maçındaki hücum üstünlüğü rakibin savunmaya yaslanmasıyla alakalı bir durum. Tek maçla değerlendirmek yanıltıcı olur. Yeni transferler de şu an için takıma tam katkı sağlamıyor. Bu oyuncular geldikleri takımda iyiydiler. Bence yeni transferler motive edilemiyor. Takımın sistemi olmadığı için ne ve nasıl oynayacaklarını bilmiyorlar."

"ERSUN YANAL'IN PERFORMANSI ÇOK İYİ DEĞİL" 

Trabzonspor'un bu hafta Galatasaray'la çok önemli bir maç oynayacağını hatırlatan Necmi Perekli, şunları söyledi:

"Futbolcular yüreğiyle mücadele ederse Galatasaray karşısından kazançlı çıkacağını düşünüyorum. Eskiden takımda birlik, beraberlik, yardımlaşma vardı. Şimdi bunların yerini ekonomi almış. Sporcu kazanacağı paranın peşinde. Hafta içi takım iyi çalışır ve iyi motive edilirse iyi bir sonuç alabileceğini düşünüyorum. Ersun Yanal’ı da yakından tanıyorum. Şu anda Ersun Yanal'ın performansı çok iyi değil. Tabi buna etken olan nedenler de mutlaka vardır. Transferler, onun nezdinde mi yapıldı bilemiyoruz. Ama benim tanıdığım Ersun Yanal, bu sporcuları kadrosuna katacak bir antrenör değil."

"YÖNETİMDE DEĞİŞİKLİK ŞART" 

Yönetimin Aralık ayında yapılacak mali kongrede seçime gitmesi gerektiğini vurgulayan Necmi Perekli, şöyle konuştu:

"Yönetimde bir değişiklik şart. (Ben yönetimde bulunayım, gerisi çok önemli değil) havasında olan yöneticiler var. Trabzonspor’un zaten şu anda 2 sorunu var. Trabzonspor’un saha içi yöneticisi ve saha dışı yönetimi eksik. Trabzonspor’da hem idari hem de teknik yönetimin, ayrıca sporcuların da uyandırılması gerekiyor. Takımı, yönetimi eleştirirken de yıkıcı değil yapıcı olmak zorundayız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler