Trabzonspor, 31 Ağustos 2026 tarihi itibarıyla mali durumuna ilişkin verileri kamuoyuyla paylaştı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan finansal tabloların ardından kulüpten yapılan açıklamada, net borcun hesaplanmasında dikkate alınan kalemlere ilişkin bilgi verildi.
TRABZONSPOR'UN NET BORCU 2,9 MİLYAR TL
Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, kısa ve uzun vadeli borçlar toplamından çeşitli alacak ve muhasebe kalemlerinin düşülmesiyle 31 Ağustos 2026 itibarıyla net borcun 2,9 milyar TL olarak hesaplandığı belirtildi.
Açıklamada, 6,7 milyar TL tutarındaki dönen varlıkların yanı sıra kamulaştırma gelirlerinden kaynaklanan ve Trabzonspor Kulübü bünyesinde bulunan, Sportif A.Ş.'nin konsolide mali tablolarında yer almayan 2,6 milyar TL tutarındaki alacağın hesaplamaya dahil edildiği ifade edildi.
Ayrıca enflasyon muhasebesinden kaynaklanan ve herhangi bir nakit çıkışı oluşturmayacak 1,8 milyar TL tutarındaki işlemlerin de netleştirmede dikkate alındığı kaydedildi.
4,9 MİLYAR TL'LİK KAMULAŞTIRMA ALACAĞI DETAYI
Trabzonspor'un açıklamasında, kamuoyunun bilgisi dahilinde olan 4,9 milyar TL tutarındaki kamulaştırma alacağının toplam borçlardan düşüldüğü vurgulandı.
Kulüp, borç hesaplamasında gelecekte ödenecek bonservis bedellerine ilişkin yükümlülüklerin de yer aldığını bildirdi.
GELECEK DÖNEM BON SERVİS BORÇLARI DA DAHİL
Bordo-mavili kulüp, rapor tarihi itibarıyla gerçekleşmiş bonservis borçlarının ileriye dönük tüm tutarlarının açıklanan borçlar içerisinde bulunduğunu belirtti.
Böylece Trabzonspor, 1 Haziran - 31 Ağustos 2026 dönemine ait mali tablolarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, 31 Ağustos 2026 tarihi itibarıyla net borcunu 2,9 milyar TL olarak açıkladı.