Trabzonspor Kurucu üyesi Nizamettin Algan Haber61'e konuştu - "Karar Defterleri..."

Trabzonspor Kurucu üyesi Nizamettin Algan Haber61'e konuştu.

Trabzonspor Kurucu üyesi Nizamettin Algan Haber61'e konuştu - "Karar Defterleri..."

Haber61 – Spor Servisi – Tuncay Lakot – Trabzonspor’un 1966-1967-1968-1969 yıllarına ait karar defterlerinin bir müzayede şirketi tarafından satışa çıkarılması gündeme bomba gibi düştü.

Trabzonspor’un kuruluşu ile birleşme kararlarının yer aldığı, kulübün renklerinin belirlenmesi ve benzeri birçok tarihi belge içeren orijinal ıslak imzalı noter tasdikli 450 sayfalık belgelerin nasıl ve kimler tarafından kulüp dışına çıkarılarak bu müzayede şirketine verildiği bilinmezken Bordo Mavili Kulüp, hukuki işlem başlatmaya hazırlanıyor.

Trabzonspor’un Kurucu üyelerinden Nizamettin Algan, Haber61’e yaptığı açıklamada bu defterlerin, başkanların caymaması için dönemin valisinin yazdırdığı bir tutanakla kayıt altına alındığını belirterek, “1966-1967-1968-1969 yıllarına ait karar defterleri kuruluşunda o dönemin valisinin tasdik ettiği iki kurucu başkanın tutanağı, o dönem başkanlar caymasınlar diye o dönemin valisinin yazdırdığı bir tutanak. O günkü gazetelerden bir küpür açık arttırmaya çıkarılan bir iki evrak daha mevcut. Karar defterleri bitince yenisi tasdik ettirilerek kullanılırdı. Karar defteri kaç yılda biterse son yaprağı geldiğinde yeni bir defter alıp tasdik ettirirdik” dedi.

Nizamettin Algan açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“CİDDİ ENVANTER TUTULMAMIŞ”

“Demirbaş envanteri ciddi tutulmamıştır ama bu karar defterlerinin şöyle bir kaydı var. Ben 2003 yılında divan başkanı seçildiğimde divan üyelerini aramaya başladık. Kulüpte doğru dürüst evrak yok. Evrakların birçoğu orada burada idi. O dönemde bulduğumuz evrakları değerlendirirken bizde karar defterlerini kulüpten aldırdık. 1995 yılına kadar olanları verdiler. Arada bir Mehmet Ali Yılmaz Beyin bir karar defteri var o hariç bu yıllar arasındaki karar defterinin nerede olduğu belli değil o meçhul ve kayıp.

KARAR DEFTERLERİ BİR ADAMIN ELİNDE ÇIKTI

1995 yılına kadar olan karar defterlerini ben kulüp merkezinden divana aldırdım o günkü sekreter hanım Derya Atakol Hanım ile bir bir onları inceledik ve divana yarayacak bilgileri aldık ve bu belgeleri 2004 tarihinde bir tutanakla kulübe gönderdim defterleri. 1966 yılının karar defteri bana gönderilen karar defterinin arasında yoktu. 1968’den 1995 yılına kadarki karar defterleri bize ulaşmıştı. Birde bu karar defterlerinin yanında İdmanocağı kulübünün karar defteri var. Ben bir tutanak hazırlatarak teslim alan Osman Aydın teslim eden Derya Atakol bu iki arkadaşın ıslak imzalarının atıldığı tutanakla teslim ettim. Bu tutanak evrakının divan gider evraklarında olması lazım. Karar defterlerinin 1967-1995 yılları arasındaki olanlar bir tutanakla sabit oldukları belgelenmiş. Ben bu karar defterlerinin hepsinin kulüpte olduğunu biliyordum ama 4-5 tanesi İstanbul’da bir adamın elinde çıktı. Bu kayıp olan defterlerin tamamını mı aldı yoksa ilan ettiklerini mi aldı orası meçhul.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor