Trabzonspor Gençlerbirliği'ni de yenemedi

Gençlerbirliği Trabzonspor maçında kazanan çıkmadı

Trabzonspor Gençlerbirliği'ni de yenemedi
Haber61 Spor Servisi

Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaştı. Son 4 maçından beraberlikle ayrılan Trabzonspor Ankara deplasmanında da sahadan golsüz beraberlikle ayrılarak bu seriyi sürdürdü.

Karşılaşmada Uğur Demirok ile bir penaltıdan da yararlanamayan bordo mavililer sahadan yine 1 puanla ayrıldı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 32'ye yükseltti.  Bordo mavililer gelecek hafta sahasında Başakşehir ile karşılaşacak

MAÇIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

KADROLAR
muhtemel


EKSİKLER

Maç öncesinde iki takımda da eksikler bulunuyor. Trabzonspor'da Burak Yılmaz, Esteban ve Mustafa Akbaş sakatlıkları nedeniyle, Yusuf Yazıcı da kart cezası nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Ev sahibi takımda ise sakat olan Nihat, Serdar ve Ahmet İlhan'ın yanı sıra cezası olan Kamal Issah maçta yer alamayacak.

68. RANDEVU

Trabzonspor ile Gençlerbirliği, yarın başkentte yapacakları maçla ligde 68. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 67 maçta bordo-mavililerin galibiyetlerde 38-12 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar, 17 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer, söz konusu maçlarda 129 gol attı, kalesinde ise 63 gol gördü.

ANKARA'DAKİ KARŞILAŞMALAR

Trabzonspor, Gençlerbirliği  ile deplasmanda oynadığı 33 maçta 14 galibiyet, 11 beraberlik, 8 mağlubiyet yaşadı.  Karadeniz ekibi, son 4 sezondur Ankara'dan galibiyetle dönemedi. En son 2012-2013 sezonunda deplasmanda 4-0 galip gelen bordo-mavililer, daha sonra 2 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı.  Trabzonspor ile Gençlerbirliği arasındaki maçlarda en farklı skorlu galibiyetleri bordo-mavililer elde etti. Karadeniz ekibi, sahasında 1993-1994 sezonunda 6-0, 1989-1990'da ise 6-1 gibi farklı sonuçlarla rakibini yendi.

TRABZONSPOR 4 MAÇTIR BERABERE

 Dört haftalık galibiyet özlemini deplasmanda son vererek, çıkışa geçmenin planlarını yapan Karadeniz ekibi, Kardemir Karabükspor ile 1-1, Atiker Konyaspor ile 2-2, Fenerbahçe ile 1-1 ve son olarak sahasında Göztepe ile 0-0 berabere kaldı. Son dört haftada 4 puan toplayan bordo-mavililer 8 puan kaybederek zirve yarışında önemli yara aldı.

DEPLASMANDA 5 MAÇTIR YENİLMİYOR

Trabzonspor, Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın takımın başına gelmesinin ardından deplasmanda oynadığı son 5 maçta yenilgi görmedi. Bordo-maviler, dış sahada en son yenilgisini Çalımbay'ın Trabzonspor ile çıktığı ilk maç olan Evkur Yeni Malatyaspor maçında 1-0'lık skor ile almıştı. Söz konusu maçın ardından bordo-mavililer, dış sahada 2 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Bordo-mavililer, Gençlerbirliği karşısında 111 günlük yenilmezliğini sürdürmek istiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
62 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor