“Trabzonspor Divan Başkanlığı ayak oyunlarıyla işgal edilecek bir makam değildir”

Trabzonspor Divan Kurulu üyesi Dr. Erdal Atalay’dan Divan Kurulu seçimi açıklaması.

“Trabzonspor Divan Başkanlığı ayak oyunlarıyla işgal edilecek bir makam değildir”

Trabzonspor Divan Kurulu Üyesi Dr. Erdal Atalay, Divan Kurulu Başkanı Seçimi ile ilgili yaptığı açıklamada “Trabzonspor Divan Başkanlığı ayak oyunlarıyla işgal edilecek bir makam değildir” dedi.

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı seçiminin 7 Ocak 2022 tarihinde yapılacağı üyelere bildirilmişti.

Bunun üzerine Divan Kurulu Üyesi Dr. Erdal Atalay’dan açıklama geldi. Atalay, Tüzük tadilat kongresinin seçimden önce yapılması ve oluşacak yeni tüzüğe göre seçimin yapılmasının daha doğru olacağını söyledi.

Atalay açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Trabzonspor Divan Kurulu’ndan üyelere gönderilen bildirimde kulübün ertelenmiş olan Divan Başkanlık Kurulu seçiminin 7 Ocak tarihinde yapılacağı açıklanmıştır.

Oysa Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, daha önceki beyanlarında, kulübümüzün tüzüğünde divan başkanlığı ile yönetim kurulu üyeliklerine adaylıklar konusunda yer alan antidemokratik maddelerin değiştirilmesi suretiyle seçime gidileceğini vurgulayarak şubat ayı içerisinde yapılması gereken seçimli divan toplantısını yeni tüzük tadilat kongresinden sonraya bırakmış fakat mevcut durumda bu söylediklerine aykırı bir tutum sergilemiştir.

Aslında bu yöntem Ali Sürmen için şaşılacak bir davranış biçimi değildir. Daha önce de defalarca söylemleriyle eylemleri birbirini tutmamış, türlü atraksiyonlarla koltuğunu koruyabilmek adına Trabzonspor’un gelenekleriyle ve ilkeleriyle örtüşmeyecek davranışlara yönelmiştir. 

Çok açıkça görülmektedir ki; Divan Başkanı takımımızın ligde bulunduğu durumu değerlendirmek ve camiamızın halet-i ruhiyesinden faydalanmak istemektedir. Bu doğrultuda kendisine akıl veren birilerinin varlığı da ihtimal dahilindedir. 

Trabzonspor Divan Başkanlığı ayak oyunlarıyla işgal edilecek bir makam değildir. 

Ali Sürmen, kendi kendisiyle çelişen ve kurumsal duyarlılığına güvenilmeyecek birisi olduğunu bir kez daha göstermiştir. 

Eğer Sürmen ve ekibi, iyiniyetli, samimi ve duyarlı Trabzonsporlularsa, tüzük tadil komisyonu oluşmasına rağmen, yangından mal kaçırır gibi seçimli genel kurul yapmak yerine, önce bahse konu maddeleri güncelleyecek ve demokratikleştirecek bir tüzük tadilat kongresi toplanmasına ön ayak olmalı, ardından oluşacak yeni tüzüğe göre sandığa gitmelidirler.

Aksi yönde atacakları her adım yüce bir kurulun tartışılması sürecini devam ettirmekten başka hiçbir amaca hizmet etmeyecektir.

Ali Sürmen’in yapması gereken bu süreci planlamak ya da böyle bir genel kurulda aday olmadan köşesine çekilmektir. Eğer kulübü seviyorsa önce sözünü tutmalı, sonra koltuğu bırakmalıdır.”

Trabzonspor Divan Kurulu üyesinden seçim açıklaması! “Ayak oyunlarıyla işgal edilecek bir makam değildir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor