Trendyol Süper Lig’de beklentilerin üzerinde bir sezon geçiren Trabzonspor, ara transfer dönemi için çalışmalarını sürdürüyor. Bordo-mavili yönetimin gündemindeki önemli isimlerden biri de iki sezondur kiralık olarak takımda forma giyen Andre Onana oldu.
Bonservisi İngiliz ekibi Manchester United’da bulunan Kamerunlu kalecinin performansından memnun olan yönetimin, deneyimli file bekçisini bu kez bonservisiyle kadrosuna katmak istediği belirtildi.
TRABZONSPOR ONANA İÇİN MASAYA OTURACAK
Trabzonspor’da Andre Onana’nın geleceğine yönelik uzun vadeli planlama gündeme geldi. Geçen sezon kiralık olarak bordo-mavili formayı giyen 30 yaşındaki kaleci, yaz transfer döneminde Başkan Ertuğrul Doğan’ın girişimleriyle yeniden kiralanmıştı.
Onana’nın bu sezon ortaya koyduğu performansın ardından yönetimin oyuncuyu kalıcı olarak kadroya katmak istediği öne sürüldü. Başkan Ertuğrul Doğan’ın, sezon sonunu beklemeden Manchester United ile görüşmelere başlamayı ve transfer bedelini düşürerek süreci erken tamamlamayı planladığı ifade edildi.
Manchester United’ın Kamerunlu kaleci için yaklaşık 10 milyon avro bonservis bedeli beklentisi olduğu belirtildi.

ONANA PERFORMANSIYLA GÜVEN VERDİ
Trabzon’da ve takımda mutlu olduğu belirtilen Andre Onana’nın da kariyerine bordo-mavili formayla devam etmeye sıcak baktığı öne sürüldü.
Bu sezon yüzde 89,1’lik kurtarış oranına ulaştığı aktarılan deneyimli kaleci, son üç lig maçında kalesini gole kapattı. Galatasaray, Samsunspor ve Beşiktaş karşılaşmalarında rakiplerin kaleyi bulan 15 şutunun tamamını kurtaran Onana, performansıyla dikkat çekti.
Trabzonspor yönetiminin, kalecinin istikrarlı performansını da dikkate alarak sezon bitmeden bonservis görüşmelerinde önemli mesafe katetmeyi hedeflediği kaydedildi.