Trabzonspor'da defansta önemli gelişim

Bordo mavili takım defansı geliştirdi

Trabzonspor'da defansta önemli gelişim
Süper Lig’de oynadığı son 3 maçını gol yemeden tamamlayan Trabzonspor, savunma yönünde de önemli bir gelişim gösterdi.

Bu sezon ligde kalesinde toplamda 27 gol gören ve bu alanda en çok gol yiyen takımlar arasında yer alan bordo mavililer, bu gollerin 21’ini ilk 8 haftalık bölümde Ersun Yanal döneminde yedi. Trabzonspor, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde çıktığı 8 maçta ise kalesinde sadece 6 gol gördü.

EN İYİ BAŞLANGIÇ

Bu arada Trabzonspor’dan önce karayerinde 11 farklı takım çalıştıran Rıza Çalımbay, göreve başladığı ilk 8 haftalık dönemler göz önüne alındığında en iyi başlangıcını yaptı. Daha önce 2015-16 sezonunda Kasımpaşa’da, 2013-14 sezonunda Çaykur Rizespor’da ve 2001-02 sezonunda Göztepe’de göreve başladığı ilk 8 haftalık bölümde 14’er puan toplayarak en iyi başlangıçlarını yapan deneyimli teknik adam, Trabzonspor’un başında çıktığı 8 maçta 19 puana ulaşarak bu alanda teknik direktörlük kariyerindeki en iyi başlangıcını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor