Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzonspor Yayın tarihi: 10 Ekim 2026 15:38

Samsunspor Teknik Direktörü Fink'ten Trabzonspor açıklaması! "Güçlerini biliyoruz"

Samsunspor Teknik Direktörü Fink, Trabzonspor karşılaşması öncesinde açıklamalarda bulundu. Alman teknik adam, bordo-mavililerin güçlü bir takım olduğunu belirterek mücadeleye ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Samsunspor ile Trabzonspor karşı karşıya geliyor. Mücadele öncesinde yayıncı kuruluşa konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Fink, takımının son durumunu, Trabzonspor karşılaşmasını ve Thomas Reis'i değerlendirdi.

"TAKIMIMIZIN YENİ BİR ENERJİYE İHTİYACI VARDI"

Milli aranın kendileri açısından olumlu geçtiğini belirten Alman teknik adam, sakatlıktan dönen oyuncuların takıma önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

"Öncelikle aranın bize çok iyi geldiğini söyleyebilirim. Dört mağlubiyetin ardından takımımızın yeni bir enerjiye ihtiyacı vardı. Sakatlıktan dönen birçok oyuncumuzun olması da bizim için önemli. Şu anda kulübeye baktığımda oyuna alabileceğim, tercih edebileceğim daha fazla oyuncu var. Bu da takımımızın kalitesini artırıyor."

"TRABZONSPOR'UN BİZDEN DAHA İYİ BİR TAKIM OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ"

Trabzonspor'un kağıt üzerinde daha güçlü olduğunu kabul eden Fink, sahada her sonucun mümkün olduğunu vurguladı.

"Bugün bir Karadeniz derbisi oynayacağız. Almanya’da derbilerin kendine özgü kuralları olduğu söylenir. Derbilerde favori olmaz. Kağıt üzerinde Trabzonspor’un bizden daha iyi bir takım olduğunu söyleyebiliriz ancak derbilerde her şey olabilir. Biz sahada elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Önemli olan her şeyinizi ortaya koymanızdır. Elinizden geleni yaptığınızda kazanma ihtimaliniz de yükselir."

"BU KARŞILAŞMA YILIN EN ÖNEMLİ MAÇLARINDAN BİRİ"

Trabzonspor'un güçlü yönlerini bildiklerini belirten Fink, karşılaşmanın takımının özgüven kazanması açısından önemli olduğunu söyledi.

"Trabzonspor’un güçlü yönlerini biliyoruz. Biz de kendi gücümüzün farkındayız ve sahaya kendi oyunumuzu yansıtmaya çalışacağız. Sakatlıktan dönen oyuncularımızın olması bizim için büyük bir avantaj. Geçmişte yalnızca 15 oyuncuyla maçlara çıkabildiğimiz dönemler oldu. Bugün ise çok daha fazla seçeneğimiz var. Bu karşılaşma yılın en önemli maçlarından biri. İstediğimiz sonucu alırsak özgüven kazanacak ve iyi bir ivme yakalayacağız."

"YAKLAŞIK 14 OYUNCUMUZ TAKIMDAN AYRILDI"

Sezon başında kadroda önemli değişiklikler yaşandığını hatırlatan Alman çalıştırıcı, takımın uyum sürecine değindi.

"Yalnızca sakatlıklarla mücadele etmedik. Sezon öncesinde de yaklaşık 14 oyuncumuz takımdan ayrıldı. Beş veya altı oyuncumuz sezon öncesi hazırlık döneminde bizimle birlikte değildi. Bu nedenle bazı oyuncularımızla sezon içinde çalışmaya başladık. Ancak şu an iyi bir gruba ve kaliteli oyunculara sahip olduğumuzu düşünüyorum."

"ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"

Takımın yeniden yapılanma sürecinde olduğunu belirten Fink, oyuncuların birbirine alışması gerektiğini ifade etti.

"Yeni bir takım ve yeni bir yapılanma içerisindeyiz. Birbirimizle oynama alışkanlığı kazanmamız ve takım içindeki uyumu geliştirmemiz için zamana ihtiyacımız var. Sakatlıktan dönen oyuncularımızla birlikte daha fazla seçeneğe sahibiz. Bu durum seviyemizi ve kalitemizi yukarıya taşıyacaktır. Rakibimizin kağıt üzerinde bizden daha güçlü olduğunu biliyoruz. Ancak bu karşılaşma hem bizim hem de taraftarlarımız için çok önemli. Sahada elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

THOMAS REIS HAKKINDA KONUŞTU

Samsunspor'un eski teknik direktörü Thomas Reis'in kulüpte başarılı işler yaptığını belirten Fink, Alman teknik adamlarla çalışma geleneğini sürdürmek istediğini söyledi.

"Samsunspor’un Alman teknik direktörlerle çalışma konusunda bir geleneği olduğunu söyleyebiliriz. Son yıllarda Alman teknik adamlarla iyi tecrübeler yaşandı. Thomas burada çok iyi işler yaptı, Markus Gisdol da aynı şekilde başarılı oldu. Umarım ben de bu yıl ve gelecek yıl kulübümüz adına güzel işler yapar, başarılar elde ederim. Hep birlikte futbol oynamaktan ve oynatmaktan keyif alacağımız bir dönem geçirmek istiyorum. Kulübümüzün Alman teknik direktörlerle çalışmayı sevdiğini de söyleyebilirim."

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!