Rıza Çalımbay: "Tek isteğimiz Trabzonspor'un başarısı"

Trabzonspor'da Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi.

Rıza Çalımbay: "Tek isteğimiz Trabzonspor'un başarısı"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi.

Rıza Çalımbay'ın açıklamaları;

Kolay gol yedik. Telafi edecek pozisyonları yakaladık ama olmadı. Bu maçın çok önemli olduğunu biliyorduk. Başarılı olmak iyi şeyler yapmak istiyorduk. Rehavet olması mümkün değil. Bütün takım olarak kenetlenmiştik. Gol yemeyi düşünmüyorduk. Gol yemeyelim kesin gol atarız diye düşündük. Maalesef gol yedik işimiz zorlandı. İkinci yarı oyuncu değişikliği olumlu oldu. İyi oynadık.

Yapacağımız transferler konusunda sorunumuz yok. Ben bu kadroyla oynarım. Herkes isin verdik. Takım tatil yaptı. Biz Başkanla her gün konuştuk. Biz kampta da öyle yaptık. Devre arası transfer çok zor. Başkanla beraber yardımcımı gönderdim. Gayretlerimiz yetiştirmeye yetmedi. Sol bek yok elimizde ya Hubocan’ı çekeceğiz En son Kamil Ahmet’te karar verdik. Sırf devre arasının transfer yapmanın çok zor olmasından dolayı oldu.

Öncelikle sosa Konya’daki ilk maçta oynadı. 90 dakika oynadı. Onur bizim oynadığımız kupa maçlarında Esteban çok iyi oynadı. Bizim yarın bir gün Onur’a bir şey olduğunda oynatacağımız oyuncuların başında Esteban ve Uğurcan onlara şans vermemiş lazım. Bizim Esteban’ı kazanmamız gerekiyor. Hatalı bir gol yediğini de düşünmüyorum. Bizim golü düşünmemiz gerekiyordu. En iyi kadroyu çıkardığımıza inanıyorum. Mustafa’nın sakatlanması bir hamlemizi engelledi. Belki golü biraz daha erken atabilsek daha farklı olabilirdi.

Novak’ı tabi ki her türlü izledik. Sol be ve Stoper oynuyor. 4’lü değil 3’lü oyunda en solda oynayan bir oyuncu. Kafa hakimiyeti yüksek. Bugün zannediyorum halledilir işi. Geç geldi, keşke kampta katılabilseydi. Arkadaşlar bazı pürüzleri gidermek için sabaha kadar çalıştılar. Danimarka’da gösterdiği performansı inşallah burada da gösterecektir. Devre arası transfer yapmak çok zor ama yapabilirsek yapacağız. Yapamazsak bu takımla devam edeceğiz. Ben burada bazı şeyler görüyorum. Hemen olumsuz hava estiriliyor. Önümüzde maçlar var. Ben sözleşme peşinde değilim. Ben Trabzonspor’u başarılı yapmak istiyorum. Kupa önemli ama böyle şeyler olabiliyor. Lig lideri Başakşehir Giresunspor’u elenebiliyor. Taraftarımızdan bunu bekliyorum. Ben eleştiriye saygı duyuyorum. Onlarda bize saygı duysunlar. Biz en iyi kadroyu seçmeye çalışıyoruz. Biz arkadaşlarımızla devam ediyoruz.

Ruhsuz söylemlerine katılmıyorum. Herkes içi önemli bir maçtı Öyle olsa ikinci yarı oynanmaz. Karşınızdaki takım tehlikeli bir takım. Biz lig maçı olsaydı farklı olabilirdi. Biz riske girdik. Mustafa sakatlanmasa başka risklere de girecektik. Benim çalıştırdığım takımda böyle bir şey olması söz konusu değil. Bana yüreğini ortaya koyan mücadele eden oyuncular lazım. Hemen alırım izin vermem. Herkes gayretliydi. Maçtan sonra bazı arkadaşlarımızın yorgunluktan her yeri ağırdı. Ben takımımın kendini vermesinden çok memnunum.

Önümüzdeki 4 maç bizim gidişatımızı çözecek maçlar. Ben buraya geldiğimde 9 puandaydık şuanda 29+ puandayız. Herkesin zor maçı var. Yukarıyı yakalamak istiyorsak sizlere de iş düşüyor. Bizden daha gerginsiniz siz. Sizde baskı yok baskı bizde. Trabzon2da herkes olumsuz havayı çok seviyor ve bu havayı yaratıyor. Ben Trabzonlu değilim şehir olarak. Ama Trabzon’un başarılı olmasını istiyorum. Birbirimize destek olmamız gerekiyor. 17 maçımız var, takımı kolay yerde lamdık. Zor yerde aldık. İyi olmaya doğru gidiyoruz. Bu takım nereden nereye geldi. Bunu görmek gerekiyor. Hep final maçları oynayacağız. taraftara teşekkür ediyorum. Yanımızda olacaklar. Yönetime her türlü sorunu halledeceklerine inanıyorum. Futbolcularda kendini vereceğine inanıyorum. Olumsuz havayı dağıtmak gerekiyor. Hiçbir futbolcu sahaya kötü oynayayım diye çıkmaz. Ama olabiliyor. Oyuncularıma hata yapın diyorum ama üzerinde durmayın diyorum. Trabzonspor’u kesinlikle layık olduğu yere getireceğiz.

Yusuf’un üzerine fazla gitmeye gerek yok. Genç bir arkadaşımız. İkinci yarı çok çok iyi oyandık. Bu maçta katı bir defansa karşı oynadı. Bunlar olabilir.

Burak’la ilgili sorun yok. Eski Burak değil, lider bir Burak var. İyi bir Burak’ın bize çok faydası olur. Cenk Beşiktaş’ın en iyi oyuncusuydu. Çok iyi bir transfer teklifi geldi gitti. Burak çok goller atmış buna teklif gelmesi normal. Rodallega2nın sözleşmesinde varmış. Ne Rogallega’nın ne de Burak’ın gitmesi söz konusu değil. Ben sosyal medyaya falan bakmam. Benim için önemli olan Trabzonspr'un başarısı.

Durica’nın durumu iyi sorunu yok. Savunma hata yağınca hemen diğer oyuncuya bakılıyor. Ama sıkıntısı var. Bizim için önemli olan Konya maçı. Biz maça iki gün önce gideceğiz. Önemlini biliyorum. Tam kadro orada olacağız. Elimizdeki oyuncuları kullanacağız. Konya maçı çok önemli.

Fenerbahçe maçı önemli ama Konya maçı daha önemli. Ben bütün oyuncularımızın hepsi dört gözle bu maçı bekliyor. Futbolcun içindeki 3 ihtimalden biri olabiliyor. Ama bizim amacımız kazanmak. Bizim için önemeli bir maç oyuncular kazanmak istiyor. Olumlu destek istiyoruz. Taraftarımızdan memnunuz sonuna kadar bizi destekleyeceklerine inanıyorum. Ruhsuz bir takımın olması benim karakterime uygun değil. Bizim düşündüğümüz tek şey Trabzonspor’un başarısı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler