Lazio’dan 2016 yılında Trabzonspor’a transfer olan ve bordo-mavili takımda 79 maça çıkan Ogenyi Onazi, 33 yaşında önemli açıklamalarda bulundu. Nijeryalı futbolcu, Trabzonspor günlerinden şampiyonluk yarışına kadar birçok konuda değerlendirmeler yaptı.
Tecrübeli orta saha oyuncusu, oyun tarzı ve sahadaki mücadeleci kimliğiyle Trabzonspor taraftarının sevgisini kazanmıştı. Nijerya Milli Takımı'nda da 53 kez forma giyen Onazi, ülkesine 1 gollük katkı sağladı.
“FENERBAHÇE’DEN TEKLİF ALMIŞTIM”
Türkiye'ye transfer olduğu 2016 yılındaki süreci anlatan Onazi, Süper Lig deneyimi ve transfer dönemine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.
Onazi, “Başlangıçta Lazio'ya ilk resmi teklifi gönderen kulüp aslında Beşiktaş'tı. Trabzonspor'un transfer sürecini nasıl değerlendirdiğini gerçekten bilmiyorum. Ayrıca Trabzonspor ile sorunlar yaşadığım bir dönemde Fenerbahçe'den de teklif almıştım ancak onlara gitmeyeceğimi söyledim.” dedi.
“SÜPER LİG’İN EN İYİLERİNDEN BİRİ”
Türkiye futbolunun kalitesi ve rekabet düzeyi hakkında da konuşan Onazi, Süper Lig’in önemli bir futbol ülkesi olduğunu belirtti.
Nijeryalı futbolcu, “Türkiye Süper Ligi benim için çok özel bir yerdi. Taraftarların inanılmaz tutkusu, ligin kalitesini yukarılara taşıyor ve dünya futbolundaki büyük oyuncuların buraya gelmesini sağlıyor. Bu durum, ligi dünyanın en iyilerinden biri ve oldukça rekabetçi bir yer haline getiriyor.” ifadelerini kullandı.
“TRABZONSPOR'A SAVAŞMAYAN GELMESİN”
Trabzonspor taraftarlarının oluşturduğu atmosfer hakkında da değerlendirmelerde bulunan Onazi, bordo-mavili formayı giyecek oyunculara önemli bir mesaj verdi.
Tecrübeli futbolcu, “Eğer zihinsel olarak güçlü değilseniz ve Trabzonspor formasını için sahada savaşmaya hazır değilseniz, Trabzonspor'a gelmeyin.” dedi.
“KALBİM HALA TRABZON’DA”
33 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor günlerine ilişkin içerisinde ukde kalan bir hayalinin olduğunu da dile getirdi.
Onazi, “Şu anki tek dileğim futbol kariyerimi Trabzonspor'da noktalamak. Trabzonspor'daki genç oyunculara futbol bilgimi aktarabilme fırsatı bulmak istiyorum. Bakalım süreç nasıl ilerleyecek, Trabzonspor'dan ayrılmış olsam da kalbim hala onlarla.” ifadelerini kullandı.
“DÜNYA FUTBOLU İÇİN BİR LÜTUF”
Galatasaray'ın dünyaca ünlü golcüsü Victor Osimhen hakkında da konuşan Onazi, vatandaşı olan yıldız futbolcudan övgüyle bahsetti.
Onazi, “Osimhen, hem biz Nijeryalılar hem de dünya futbolu için bir lütuf. Çok yetenekli ve harika bir futbolcu. Kendisi benim yakın arkadaşım; her sezon daha da iyi olması için onunla sürekli konuşur ve onu cesaretlendiririm. Türkiye'ye gelme kararını vereceği dönemde İtalya'da onunla birlikteydik ve bu transfer hakkında da konuştuk.” dedi.
“TRABZONSPOR'A DOĞRU TEKNİK ADAM LAZIM”
Trabzonspor'un şampiyonluk hedefi hakkında da görüşlerini paylaşan Onazi, bordo-mavili takımın doğru teknik adam ve güçlü bir kadroyla yarışın içerisinde olabileceğini söyledi.
Nijeryalı futbolcu, “Bence Trabzonspor'un şampiyonluk için yarışabilecek kalitede bir kadrosu var ancak diğer takımlar da çok güçlü. Bu yüzden takımı idare edecek doğru teknik direktörle yola devam edilmesi çok önemli.” ifadelerini kullandı.