Mete Kalkavan'ın Trabzonspor karnesi! Geçen sezon hala hafızalarda!

Trabzonspor'un haftasonu oynayacağı Gençlerbirliği karşılaşmasının hakemi Mete Kalkavan oldu.

Mete Kalkavan'ın Trabzonspor karnesi! Geçen sezon hala hafızalarda!

Haber61 - Spor Servisi

Trabzonspor Süper Lig'in 4. haftasında sahasında Gençlerbirliği'ni ağırlayacak. Pazar günü saat 20.00'da başlayacak karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek.

Mete Kalkavan bugüne kadar bordomavili ekibin 11 karşılaşmasını yönetti. Bu karşılaşmalardan Trabzonspor 2 galibiyet 3 beraberlik  ve 6 mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda Kalkavan 33 sarı kart gösterirken 2 kırmızı kart çıkardı.

Mete Kalkavan Trabzonspor ile Gençlerbirliği arasında oynanan 1 karşılaşmayı yönetti. 2015 yılında deplasmanda oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 3-1 kaybetti.

Geçen sezon büyük tepki vardı

Spor Toto Süper Lig'in 2018 - 2019 sezonunun 3. haftasında konuk olduğu Ankaragücü ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor'da kulüp basın sözcüsü Zeyyat Kafkas, yaptığı açıklamada, "Cumartesi akşamı Ankara'da oynadığımız Ankaragücü karşılaşmasında yaşanan bariz hakem hatası, galibiyetimizin engellenmesine yol açmış ve ciddi emek kaybına neden olmuştur." ifadelerini kullandı.

"Bir tesadüf olarak görmek istiyoruz"
Karşılaşmanın uzatma dakikalarında yedikleri gol öncesinde hakem Mete Kalkavan'ın hatalı bir karar verdiğini savunan Kafkas, "Takımımız müsabakayı 2-1 önde götürürken, bitime az bir zaman kala futbolcumuz Kucka'ya rakip tarafından yapılan faullü hareket ne gariptir ki aleyhimize değerlendirilmiş ve bunun sonucunda gelen golle 2 puanımız iç edilmiştir. Bu kararı veren hakemin, daha önceki yıllarda da aleyhimize birçok hatalı yönetim sergileyen Mete Kalkavan olmasını bir tesadüf olarak görmek istiyoruz. Özellikle bu sezon öncesinde VAR uygulamasıyla daha objektif ve adil yönetimlerin beklendiği ligimizde, daha 3. hafta oynanırken karşımıza çıkan tablo maalesef pek iç açıcı görünmemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

"Barış ortamını zedeleyecek kararlardan herkes kaçınmalı"
Söz konusu pozisyonun golle sonuçlanması nedeniyle, öncesinde yaşanan faulde VAR'a başvurulup başvurulmayacağının tartışmaya açık bir başka önemli konu olduğunu vurgulayan Kafkas, şunları kaydetti:

"Yıllardır hakem kararlarıyla mağdur edilen Trabzonspor'umuzun karşılaştığı son olayın telafisinin, elbette saha içerisinde olması doğrultusunda üstün gayret göstereceğimiz açıktır. Futbolu gerek saha içinde gerekse de saha dışında yönetenlerin, hele böylesi dostluk mesajlarının özenle verildiği bir dönemde daha dikkatli olmalarını beklemek, her futbolsever gibi bizlerin de hakkıdır. Yanlış anlaşılmamalıdır ki bu kibar yaklaşımımız, Trabzonsporluluk asaletimizdendir. Yoksa herkesin anlayacağı dilden konuşma, bilgi ve becerilerine sahip bir camiayız. 'Sezon başıdır, formsuzluktur, dikkatsizliktir, art niyet yoktur.' der geçeriz. İnanırız ki tekrarı olmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle futboldaki barış ortamını zedeleyecek, kulüpler ile kurumları yeniden karşı karşıya getirecek kararlardan herkesin kaçınması zorunluluğunu kamuoyunun üstün dikkatlerine sunarım."

Trabzonspor resmi sitesinden Kalkavan'a tepki gelmişti

Trabzonspor 2018-2019 sezonunun 15. haftasında oynayacağı Konyaspor maçına Mete Kalkavan'ın atanmasına resmi siteden yayınladığı duyuru ile tepki koymuştu

İşte Trabzonspor'un o açıklaması: 

Merkez Hakem Kurulu, hafta sonu kendi sahamızda oynayacağımız Atiker Konyaspor maçına Mete Kalkavan’ı atamıştır. Mete Kalkavan’ın yönettiği Trabzonspor maçlarındaki yanlış kararları futbol kamuoyunun hafızalarından henüz silinmemiştir. En yakın örnek ise henüz bu sezonun üçüncü haftasında oynadığımız Ankaragücü maçıdır. Lehimize olan faulü aleyhimize çalarak puan kaybımızın başlıca mimarı olmuştur!

Geçtiğimiz yıllarda da maç skoruna doğrudan etki eden yanlış kararları ile Trabzonsporumuzun saha başarısını defalarca engelleyen Kalkavan’ın kendi sahamızdaki bir maça verilmesini anlamlandıramıyoruz.

Beşiktaş mücadelesi öncesi ligdeki gidişatımız için son derece kritik olan bu maçta görevlendirilen bu hakeme yönelik camiamız içinde beliren tepkinin son derece haklı dayanakları olduğu, söz konusu hakemin Trabzonspor karnesi incelendiğinde bariz bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Trabzonspor Kulübü olarak her maçta olduğu gibi bu maçta da hakemin, verdiği kararlar ile sahadaki mücadelenin önüne geçmediği bir maç yönetmesi en büyük beklentimiz olacaktır. Saygılarımızla...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor