Hurma: Şampiyonluk için bütün camia birleşmeli

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma bugün basın ile buluştu. Hurma'nın yaptığı açıklamalar şöyle Taraftarımız Trabzonspor ruhu olan takım istiyor, biz de onlardan tribünlere gelmelerini ve kombine almalarını istiyoruz. Transferden bahsetmek istiy

Hurma: Şampiyonluk için bütün camia birleşmeli

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma bugün basın ile buluştu.

Hurma'nın yaptığı açıklamalar şöyle

Taraftarımız Trabzonspor ruhu olan takım istiyor, biz de onlardan tribünlere gelmelerini ve kombine almalarını istiyoruz. Transferden bahsetmek istiyorum. Kulüpler Temmuz’da transfer yapmazlar. Bir hazırlık ve sürecin ardından transfer yaparlar. Şundan emin olmalısınız ki gelecek transfer dönemlerinde ara transfer dahil daha kaliteli ve daha az maliyetli futbolcular getireceğiz. Bize şampiyonluk getirecek kadroyu kuracağız. Bu basın toplantısının amacı şuydu; basın mensubu arkadaşlarımız bizden röportaj istedi hepsine ayrı ayrı gidemeyeceğim için toplantı düzenledim.

Henüz taşlar oturmadı, arzu ettiğimiz transferlerden bazıları olmadı, göndereceğimiz oyuncuları gönderemedik o yüzden taşları yerine oturrttuğumuz söylenemez.

Evlatlarımız yere düşerken futbol konuşmak pek iyi değil. Biz devlet adamı değiliz, spor adamıyız, kendimizi onların yerine koyma gafletine düşmeyiz. Teröristler istedi diye Türkiye’de hayat durmamalı. Eğlence tabiki olmamalı ancak hainleri sevindirmemeliyiz. Devletimiz ligler dursun derse onlara da saygımız var.

Ben kendini Trabzonsporlu hisseden biri olarak şunu söylemeliyim ki, Trabzonspor şampiyon oalacaksa bütün camianın birleşmesi gerekir. Mutlaka görüş ayrılığı olacaktır ancak birlik şarttır. Kulübün geldiği durumu bakarsak, gelir ve giderleri bakma gibi görevim ve zamanım olmadığı için bilemem ancak sportif olarak iyi olmadığımız aşikardır. Şunu söyleyebilirim ki sportif olarak iyiye doğru gidiyoruz. Transferde yanlış yaparsan ekonomi olarak kötüye gidersin biz bunu en aza indirmeliyiz. Bir ayrılık varsa şayet , muhalefet ve yönetim arasında sorunun tek taraflı olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan hoşgörü ile birbirine yaklaşmaktır. Kimseyi üzmeden ancak böyle konuşabilirim.

20150908012208.jpg

Soru cevap bölümünde Hurma’nın açıklamaları şöyle;

*Bosingwa ile yeni sözleşme imzalanacak mı? Ayrıntılar için tıklayın

cak.jpg

*Alex yine mi sakat? Ayrıntılar için tıklayın

ko.jpg

 

*Kadroda olmayan 4 futbolcumuz da mukalevesi devam ediyor. Kendileri takımdan ayrı çalışıyor. Kendilerine 1461 Trabzon’a gidin orada sportif olarak geride kalmayın önerisinde bulunduk ancak kabul etmediler.

*Trabzonspor’un bir kaptanı ve ikinci kaptanı var, yeni kaptan atama gibi bir düşüncemiz olmadı. Sanırım bu tarz iddialar ilerleyen gündemde artarak devam edecek.

*Biz geldiğimizde toplam 61 oyunculu bir kadromuz vardı artı transferler hariç. Bazılarını gönderdik bazılarını  kiraladık, bazılarını da kadro dışı bıraktık. Kadromuzu oluşturmaya çalıştık. Benim elimde Ersun Yanal’ın gönderilecekler listesi bulunuyordu. Bu isimleri anında gönderebilirdik düşündüğümüz isimler de aynıydı çünkü. Ancak yeni hocamızın gelişiyle bu isimlere bir şans daha verdik. 

·    Bence ligde ilk fotoğraflar henüz çıkmadı. Bizim hedefimiz şu öncelikle bir takım olmak sonra da şampiyon olmak. Olamıyorsak da şampiyon olacak takımı takviyelerle ortaya çıkarmalıyız. İyi bir iskeletimiz var çünkü.  Bu kadroyu oluşturduktan sonra ligde en az 5-6 sene şampiyonlukları kovalayarak zirvede olacaktır. En büyük sıkıntımız sabırdan yana tabiki.

·    Trabzonspor’un renkleri benim dönemimde tescillenmişti. Yine aynı dönemde mağaza açma,stad yapımı gibi bir çok projeyi yapmıştık. Yine elimdeki projeleri yetkili arkadaşlara vereceğim böyle bir yetkimiz olursa tabiki gerekeni yapacağım.

*Yüzde yüz bir profesyonelleşmek mümkün değil çünkü sonuç olarak seçilmiş bir yönetim var. Ve bu yönetimin profesyonellerden istekleri olur. Bunun için baştan aşağı profesyonelleştirmek gerekir. Bir çok şey birbirine bağlı. Bir CEO bir Genel Müdür getirilerek profesyonel olunmaz.

*Şimdi biz gerçekten bir uyum içindeyiz. Başkanda bize gereken önemi ve yetkiyi gösterdi. Kongre süreçleri mutlaka takımları oyuncuları ve insanları etkiler. Etkilemiyor dersek yalan olur. Ama biz profesyonel olarak oyuncularımızı bu süreçten uzak tutmaya çalışacağız. Trabzonspor kongre yapacaksa mutlaka yapacaktır. Kadroların bundan etkilenmemesi gerekir. Bu kadro varken de yokken de kongre olur.  Yönetim kurulu ve başkanımız kongremiz var diye transferde ağır gidelim demedi. Şota ile ben transferde durmamız gerektiğini düşünerek durduk yoksa 3-4 transfer daha yapabilirdik.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor