Harcama limiti sonrası Trabzonspor'da ince hesaplar

Trabzonspor harcama limitlerinin açıklanmasının ardından transferde ince hesaplar yapıyor.

Harcama limiti sonrası Trabzonspor'da ince hesaplar

TFF, Trabzonspor’un harcama limitini yüzde 15 sapma tutarı dahil 152.395.425 TL olarak açıkladı. Fırtına’nın devam eden sözleşmeler göz önüne alındığında mevcut kadro tutarı 89.484.113 TL. Karadeniz ekibi kadrosunu korursa 62.9 milyon TL veya 7.6 milyon euro limiti olduğunu gösteriyor. Bordo-mavili yönetim, Uğurcan Çakır’ın olası satışından harcama limitini artırmayı hedefliyor.

Futbol dünyasında dün gözler Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıklayacağı harcama limitlerindeydi. Kulüp Lisans Kurulu, Trabzonspor'un takım harcama limitini 132.517.761 TL olarak hesapladı. Yüzde 15'lik sapma dahil tutar da 152.395.425 TL oldu. Bordo- mavililer, geçtiğimiz yıllarda kadro kalitesini aynı seviyede tutarak, ücretleri düşürmeyi başarmıştı. Fırtına'da yönetim Lisans Kurulu'nun açıklamasının hemen ardından yeni sezon transferleri için fikir alışverişinde bulundu.

NOKTA ATIŞI OLMALI
Trabzonspor'da Manoel Messias, Badou Ndiaye gibi kiralık oyuncularla devam edilmeyeceği kendilerine iletildi. Novak ve Sosa'nın da kontratları sona erdi. Bu rakamlar düştükten sonra bordo-mavililerin transferler öncesi mevcut kadrosuna 89.484.113 TL ödeyecek. Harcama limitinden geriye 62.9 milyon TL ya da 7.6 milyon euro kalacak. Karadeniz ekibinin idarecileri son dönemde olduğu gibi 'nokta atışı' transferler yapmaları gerektiği konusunda birleştiler.

.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor