Federasyonda Trabzonspor'a karşı bir yapı mı var?

Nuri Okutan'dan çarpıcı açıklama

Federasyonda Trabzonspor'a karşı bir yapı mı var?
MHP Isparta Milletvekili ve Trabzon eski Valisi Nuri Okutan, geçtiğimiz yıl yapılan Trabzonspor-Galatasaray müsabakasında yaşananlara dair Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın cevaplaması istemiyle yönelttiği soru önergesine cevap verilmediğini söyledi.

MHP'li Okutan, "Galatasara maçında yaşananlar hususunda net bir cevap verilmiş değil. Oradaki en önemli şey devre arasında whatsaap üzerinden bir hakeme "ikinci devrede hatanı telafi et" diye mesaj geçtiği iddiası vardı.bunu bana Trabzon'daki pek çok arkadaşımız iletti. Bu çok vahim bir iddia bunun araştırılması gerekiyor diyerek bakana sordum ama buna cevap gelmedi. Biz araştırdık böyle bir mesaj yoktur şeklinde bir cevap gelmedi. bunu dışında diğer önemli birşey, Trabzonspor'un şike davası. Trabzon'un şike davasına bir duruş ruhu var ve Trabzon mağdur edildi. Bu şikenin ve Trabzonsporlu duruşunun da etkisiyle Federasyonda Trabzonspora karşı bir yapımı var, bundan şüpheleniyoruz. Trabzonspor 18 puan kaybetti, haksızlıklara uğruyor, bu araştırılsın demiştik ancak böyle bir idda kabul edilemez cevabı aldık. Hatalar varsa disipline sevkedilir ama bunlar soyut iddialar ve birşey yapamayız şeklinde cevap aldık. Benim ayrıcna üzerinde durduğum şuydu, Türkiye'nin her yeri ayrı kıymetli ama Trabzon bana göre çok farklı. Trabzon için Türkiye'nin 'T'si diyebiliriz. Trabzon'un kültürel, tarihi, kültür ve üretim zenginliği, milli duruşu, vatan ve millet sevgisiyle 7'den 70'e, kadınıyla erkeğiyle hangi renkten hangi siyasi görüşten olursa olsun hassas olduğu bir şehir. Milli hassasiyetleri olan bir şehir ve Trabzon'un bu duruşu, bu hassasiyetleri bazı çevreleri rahatsız mı ediyor şeklinde bir yaklaşımım vardı. Buna bir cevap alabilmiş değiliz. Haçlı zihniyeti Türkiye'yi kuşattı ve kuşatıyor. Futbol müsabakaları, sahalar aslında bizim bilrik ve beraberliğimizi artırabilecek zeminlerdir. Futbol müsabakaları neden bizim ayrılık ve kavgalarımızı gündeme getirsin? Tam tersine bu müsabakaların Trabzon'un ruhunu ve milli duruşunu destekleyecek zeminler haline getirilmesi klazım. bu hususta Bakanlığınızın alacağı tedbirler var mı şeklinde sorduk ama bu suru da es geçildi." diye konuştu. 

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Deniz Ateş Bitnel konusuna değinen Okutan, "Bunlar bizim sorularımızın içerisinde de var ama bu soruların biraz üstü örtüldü. Hatta bakanın bu konuda bir açıklaması var. Bakan'ın "TFF özerk bir kuruluştur ben bu işlere karışamam" anlamına gelen bir cevabı da var açıklamasının içerisinde. Bu şüpheler benim gibi Trabzonspor'a gönül veren her taraftarın kafasında soru işareti olarak duruyor." dedi. 

Trabzonspor'a olan sevgisini anlatan Okutan, bir taraftar duyarlılığıyla Trabzonspor'un hakkını her yerde ve her koşulda arayacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor