Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile yolların ayrıldığını KAP’a yaptığı açıklamayla duyurdu. Taraflar arasındaki sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiği ve Tekke’ye tazminat ödenmeyeceği açıklandı.
Trabzonspor’da Fatih Tekke dönemi resmen sona erdi. Bordo-mavili kulüp, deneyimli teknik adamla yapılan görüşmelerin ardından sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi.
SÖZLEŞME KARŞILIKLI FESHEDİLDİ
Trabzonspor’un KAP’a yaptığı açıklamada, Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Tekke ile kulüp arasındaki sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiği belirtildi.
Kulübün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Şirketimiz ile Profesyonel Futbol Takımımız Teknik Direktörü Fatih Tekke arasındaki sözleşme karşılıklı olarak feshedilmiştir.”
TEKKE’YE TAZMİNAT ÖDENMEYECEK
Fesih anlaşması kapsamında Fatih Tekke’ye herhangi bir fesih tazminatı ödenmeyeceği öğrenildi. Trabzonspor, Mart 2025’te Fatih Tekke ile 4,5 yıllık sözleşme imzalamıştı. Tekke’nin sözleşmesi 30 Haziran 2029 tarihinde sona erecekti. Temmuz 2026’da ise deneyimli teknik adamın 2026-2027 sezonundaki yıllık net garanti ücreti 90 milyon TL’den 150 milyon TL’ye yükseltilmişti.
YENİ TEKNİK DİREKTÖR ARANIYOR
Fatih Tekke’nin ayrılığının ardından Trabzonspor’da yeni teknik direktör arayışı başladı. Bordo-mavili takımın, yeni teknik direktör belirlenene kadar Gençlerbirliği maçına Hüseyin Çimşir yönetiminde hazırlanacak.