Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzonspor Yayın tarihi: 03 Temmuz 2026 20:34

Fatih Tekke Trabzonspor'daki zorlu süreci anlattı: 500'den fazla oyuncu izledik

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, takımın başına geçtiği dönemden transfer sürecine kadar yaşanan tüm zorlukları canlı yayında açık sözlülükle paylaştı.

A Spor ekranlarında yayınlanan programa konuk olan Trabzonspor’un efsane ismi ve Teknik Direktörü Fatih Tekke, bordo-mavili ekibin son dönemdeki durumuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Sunucunun sezon değerlendirmesi talebi üzerine konuşan Tekke, göreve başladığı ilk andan itibaren karşılaştığı tabloyu ve perde arkasında yaşanan zorlukları detaylarıyla aktardı.

"Geldiğimiz Gün Ümitler Yok Olmuş Gibiydi"

Göreve geldikleri dönemin psikolojik ve ekonomik açıdan oldukça yıpratıcı olduğunu belirten Fatih Tekke, takımın o günkü durumunu hiç unutmadığını vurguladı. İlk etapta ciddi endişeler taşıdığını dile getiren Tekke, şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle hoş geldiniz, teşekkür ederim güzel temennileriniz ve görüşleriniz için. Şimdi bir şeyi tarif etmek için konuşlandığımız yer önemli. Ben hep o noktaya özellikle bir sene boyunca çok vurgu yaptım. Geldiğimiz günkü durum neydi? Psikolojik olarak, değer açısından, oyun açısından, beklenti açısından, taraftar açısından, ekonomi... Nereden bakarsanız bakın geldiğimiz günkü durumu ben daha dün gibi hatırlıyorum ve onu hiç unutacak da değilim. Gerçekten insanların çoğunun doğal olarak bilemeyeceği, bilmediği bir durumda idi. Ve ilk geldiğimde de açıkçası endişelerim çok fazla oldu. Çünkü gerçekten hem takımın oluşma şekli, birbirine yakın oyuncu tiplemeleri... İçeride [kazanamayan], deplasmanda galibiyeti olmayan bir takımdık. 10 kişi Göztepe'ye hem oyunsal hem skorsal yenildiğimiz ve bu konuda da insanların ümitlerinin çok ciddi manada aşındırıldığı bir süreçti bence geldiğimiz nokta."

Sağlık Sorunları ve Oyuncu Psikolojisi

Takımdaki olumsuz hava nedeniyle zor günler geçirdiğini ve bu durumun sağlığını da etkilediğini saklamayan deneyimli teknik adam, oyuncu grubunun içinde bulunduğu ruh halini anlattı.

Süreç içinde kulüp bulmaya çalışan ve gitmek isteyen oyuncuların çokluğuna dikkat çeken Fatih Tekke, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani ümitler sanki böyle yok olmuş gibiydi. Gayet de doğal çünkü skorlar insanların istediği gibi değildi, oyun insanların istediği gibi değildi. Gerçekten çok zor günler bizi bekliyor diye düşündüm. O zorluğu da açıkçası yaşadım. İşte o dönemin biraz belki sağlıksal zayıflama, şu bu falan, ilaç kullanma gibi konuları bazen gündem oldu; doğruydu da. Dolayısıyla çok zor bir durumdaydı. Oyuncuların psikolojik durumu, kendine olan güvenleri, oynayanın oynamayanın durumu, sakat olan, oynamak istemeyen, gitmek isteyen, sezonun bir an önce bitmesini bekleyip hayatıyla ilgili kararlar veren gibi birçok şey vardı. Ve çok şükür tabii oyuncularım... Önce oyuncularımın burada özgüvenlerinin bir anda geriye gelmesi gibi bir şey söz konusu değildi ama gerçekten çok yardımcı oldular bize. Skorlar da en azından insanların olumsuz anlamda beklemediği şekilde oldu. Final oynandı ki finalde Göztepe ve Bodrum maçları var öncesinde. Finalde talihsiz bir şekilde sakatlık iki tane oldu falan derken... Bana göre geçen sene oyunsal da istediğimiz, kendimce oyunun netliği, bir plan, bir organizasyon... Yani 10 haftada her şeyin tamamıyla değiştiği değil ama birçok şeyin değişebileceği görüntüsü dışarıda hiç oluşmamış olabilir, bu işten ilgilenenler için de çok net. Ama en önemlisi sahanın içerisindeki oyuncularımdaki o 'Böyle daha iyi oluyor' inancı oluştu açıkçası."

"Başkanla Birlikte 395'in Üzerinde Oyuncu İnceledik"

Sezon başında yaşanan kadro yapılanması ve transfer çalışmalarının ekonomik şartlar nedeniyle çok zorlu geçtiğini kaydeden Tekke, bu süreçte devasa bir oyuncu havuzunu taradıklarını belirtti. Transfer dönemindeki yoğun mesaiyi rakamlar vererek açıklayan başarılı çalıştırıcı, listelerindeki oyuncu sayısını şu sözlerle aktardı:

"Sonra buradan da devam etmem lazım; sezon başı... Ve sezon başında yanılmıyorsam totalde 20 veya 25 oyuncu arasında oyuncunun kiralık veya satılık olarak ayrılışı söz konusu. Arasında gençler var, Türk var, yabancı var. 20-22 oyuncunun ayrılması ve bu arada tamamen ihtiyaç olarak gördüğünüz birçok bölge olarak görülen 40 oyuncudan bunun hangisi gidecek, hangisi kalacak, ne oynayacaksınız, kimler gelecek, kimleri alabileceğiz... Tüm koşulları; dünyadaki transferin şekli, ekonomisi şu bu çok zordu. Şu kadar söyleyeyim size, 2-3 gün önce üşenmedim saydım: Sadece başkanımızla olan, yani oyuncu attı, ben attım, beğendim falan 395'in üzeri olması lazım. 395 en az! Ben buna 195'ten fazla, belki 200'e yakın da ben kendim farklı izlediğim oyuncu var teknik adam olarak. Doğru bir şey olmasa bile o süreçte, hala daha devam ediyor, 500'e yakın oyuncu, daha da fazla. Şimdi bu süreçleri nasıl atlattık? Allah yardım etti bize."

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!