Süper Lig’in 5. haftasında Alanyaspor sahasında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşma öncesi ve sonrası konuşan Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, hem Fenerbahçe maçıyla hem de Türk futbolunun genel durumu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Maç Öncesi Pereira’dan Fenerbahçe Yorumu
Müsabaka öncesinde konuşan Joao Pereira, Fenerbahçe’yi analiz etmenin zorluğuna değindi:
“Fenerbahçe'nin yeni hocasıyla analizini yapmak zor oldu. Trabzonspor ile oynadılar ve Trabzonspor maçın hemen başında 10 kişi kaldı. Analiz yapmak kolay olmadı. Fenerbahçe maçına kendi oyunumuzu oynamaya ve kazanmaya geldik.”
Maç Sonrası VAR ve Türk Futbolu Eleştirisi
2-2 biten mücadelenin ardından Pereira, hakem kararlarına doğrudan değinmeden Türk futbolunun gelişimine dair çarpıcı ifadeler kullandı:
“Hakemler hakkında konuşmayacağım. Bazen Türk futbolu neden daha iyiye gitmiyor, Şampiyonlar Ligi'nde neden daha fazla Türk takımı yok diye konuşuyoruz. Türkiye'yi çok seviyorum. Hem Trabzon'u hem Alanya'yı seviyorum. Neden daha iyi olamıyoruz? Teknoloji gelişti, VAR var. Daha iyiye gidemiyorsak, belki de daha iyiye gitmeyi istemiyoruzdur. Türkiye için her şeyin en iyisini istiyorum. Fenerbahçe'den 1 puan aldı, çok mutlu olmalı diye düşünüyor olabilirler ama biz her maçı kazanmak için oynuyoruz. Türkiye'nin çok daha iyiye gitmesini istiyorum. Şartlar harika. Neden Avrupa'da daha fazla takım yok? Türkiye'nin şartları, Portekiz'den daha iyi. Portekiz'in Şampiyonlar Ligi'nde daha iyi takımı var.”
Kaynak: