Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzonspor Yayın tarihi: 01 Ağustos 2026 15:24 Güncellenme tarihi: 01 Ağustos 2026 16:00

Ertuğrul Doğan Trabzonspor’un transfer planını açıkladı! “İki üç takviye olabilir”

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kadroya ihtiyaç duyulduğu kadar takviye yapılacağını belirterek iki veya üç yeni transferin daha gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, bordo-mavili takımın yeni sezon öncesindeki transfer planlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğan’a, Teknik Direktör Fatih Tekke’nin 6 numara talebi başta olmak üzere Trabzonspor’un hangi bölgelere takviye yapacağı soruldu. Transfer çalışmalarıyla ilgili kısa ve net bir yanıt veren Ertuğrul Doğan, şu ifadeyi kullandı: “Ne kadar gerekiyorsa o kadar takviye ederiz.”

“GENÇLERLE TECRÜBELİ OYUNCULARI BİRLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Takımın mevcut kadro yapısına ilişkin ayrıntılı değerlendirmelerde bulunan Doğan, genç oyuncuların tecrübeli futbolcularla desteklenmesi gerektiğini söyledi. Doğan, transfer planlamasıyla ilgili, “Takımda gerçekten çok önemli genç oyuncularımız var. Bunu sezon içerisinde futbol camiası da izleyecek. Biz içeride durumu görüyoruz. Şöyle özetleyeyim; takımın içinde gerçekten bir kolej havası var. Ama bu dengeyi korumak gerekiyor. Bu, sadece genç oyuncularla yapabileceğimiz ve yürütebileceğimiz bir yol değil. Türkiye Ligi, Avrupa kupaları ve Türkiye Kupası’yla birlikte önümüzde gerçekten çok uzun bir yol var.” dedi.

“FATİH HOCA İLE SÜREKLİ KONUŞUYORUZ”
Teknik Direktör Fatih Tekke ile transferler ve kadro planlaması konusunda sürekli görüşme hâlinde olduklarını belirten Doğan, “Ben daha önce de söylemiştim. Yetenekli genç oyuncularla tecrübeli isimlerin birleşeceği bir ekip yaratmak istiyoruz. Fatih Hoca ile beraber sürekli olarak futbolcuları konuşuyoruz ve değerlendiriyoruz. Bir yol haritamız var. Bu yol haritasında şu ana kadar eksiksiz ilerliyoruz. Kafamıza ne koyduysak şu ana kadar yaptık.”diye konuştu.

“İKİ ÜÇ TAKVİYE DAHA OLABİLİR”
Trabzonspor’un transfer çalışmalarını sürdüreceğini belirten Ertuğrul Doğan, iki veya üç oyuncunun daha kadroya katılabileceğini açıkladı. Doğan, “İki üç takviye daha olabilir. Bu takviyeleri de hocamız ne diyorsa, Trabzonspor taraftarlarını da mutlu edecek şekilde yerine getirmek istiyoruz. Herkesin aklında ne olduğunu biliyorum. Bizim de aklımızda aynı şeyler var. Zirve yarışının içerisinde olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÇOK DEĞERLİ GENÇ OYUNCULARI KADROMUZA KATTIK”
Kadronun yeniden yapılandırılması sürecinin devam ettiğini belirten Doğan, Trabzonspor’un uzun vadeli bir planlama yaptığını ifade etti. Trabzonspor Başkanı, “Bu süreçte, dediğim gibi, geçen yıl yapılanmanın ikinci yılıydı. Bu yıl yapılanmanın üçüncü yılı. Bunun altını çiziyoruz. Trabzonspor için başarı her zaman şampiyonluktur. Ancak bulunduğumuz mevcut şartlar dâhilinde hocamızın ve oyuncularımızın çok başarılı olduğunu düşünüyoruz. Tüm Avrupa’yı örnek alarak çalışmalar yapıyoruz. Gerçekten çok değerli genç oyuncuları kadromuza kattık. O arkadaşlarımızın yanında tecrübeli oyuncular da var. Başka tecrübeli oyuncular da işin içerisine katılacak. Dolayısıyla sezon öncesinde inşallah bütün eksiklerimizi giderip zirve yarışı içerisinde olacak bir kadro oluşturmak istiyoruz.”

Kaynak: A Spor

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!