Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzonspor Yayın tarihi: 16 Temmuz 2026 20:02

Eren Mert’in ayrılığı sonrası net mesaj! “Trabzonspor’dan büyük kimse yoktur”

Trabzonspor yöneticisi Zeyyat Kafkas, Scout Şefi Eren Mert’in görevinden ayrılmasının ardından açıklamalarda bulundu. Kafkas, bordo-mavili kulübün kişiler üzerinden değil, oluşturulan sistem ve model doğrultusunda hareket ettiğini vurguladı.

Trabzonspor’da Scout Şefi Eren Mert’in görevinden ayrılması kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, konuyla ilgili Zeyyat Kafkas’tan açıklama geldi. Son bir yıl içerisinde kulüp bünyesinde çok sayıda ayrılık ve görevlendirme yaşandığını belirten Kafkas, kişilerin değişmesinin Trabzonspor’un işleyişini etkilememesi gerektiğini ifade etti.

“Trabzonspor’dan büyük kimse yoktur”

Kafkas, ayrılıkların profesyonel hayatın doğal bir parçası olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Trabzonspor’dan son bir yılda 45-50 kişi ayrıldı, 20-30 kişi geldi. Bunlar normal. Trabzonspor’dan büyük kimse yoktur. Dolayısıyla kimi daha güçlü yerlere gidebilir, hakkıdır, daha farklı teklifler alabilir. Trabzonspor’da kalmak istemeyen, Trabzonspor’da birlikteliğini sürdürmek istemeyen kişiler olabilir.”

Trabzonspor’un transfer ve scouting konusunda oluşturduğu bir sistem bulunduğunun altını çizen Kafkas, ayrılık sonrasında mevcut düzenin devam edeceğini söyledi.

“Bir parça çıkar, başkası girer”

Kulüpteki yapılanmanın kişilere bağlı olmadığını vurgulayan Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzonspor’un bu konuda bir sistemi ve modeli var. Bir çark var. Çarktan bir parça çıkmış, başkası girmiş. Sistem devam ediyor. Buna zeval gelmesin. Bunu korumak önemli, bu kararlılık önemli.”

Kafkas, Trabzonspor’un genç oyuncuları kadrosuna katıp geliştirmeye ve yüksek bonservis bedelleriyle satmaya dayalı ekonomik modelini sürdüreceğini ifade etti. “Biz her sene 2-3 oyuncu satıp 40-50 milyon Euro seviyelerinde gelir sağlarsak, 20-30 milyon Euro da sponsorluklar gibi kaynaklardan bulursak bu kulübü sürdürülebilir ekonomik modelle yönetmeye devam edebiliriz.” Ayrıca kişiler üzerinde gereğinden fazla durulmaması gerektiğini belirten Kafkas, asıl önemli olanın Trabzonspor’un oluşturduğu sistemin korunması olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!