Çuvalcıoğlu'ndan Yusuf için "Fatih, Gökdeniz ve Hüseyin" örneği

Çuvalcıoğlu, Yusuf Yazıcı için taraftarlara uyarılarda bulundu

Çuvalcıoğlu'ndan Yusuf için "Fatih, Gökdeniz ve Hüseyin" örneği
HABER61 ÖZEL HABER

Haber61 TV’de yayınlanan Tuncay Lakot’un sunduğu ve İhsan Öksüz ile Caner Çuvalcıoğlu’nun daimi konukları olduğu Şehrin Nabzı programında, Trabzonspor’un Başakşehir’e 1-0 mağlup olduğu maçta Yusuf Yazıcı’nın yuhalanması konusu da konuşuldu.

Trabzonspor’un eski idari menajeri olan Caner Çuvalcıoğlu, konuyla ilgili Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz ve Hüseyin Cimşir’le yaşanan çarpıcı  örnekleri anlatarak Yusuf Yazıcı’ya yapılanın çok yanlış olduğunu vurguladı.
Çuvalcıoğlu şöyle konuştu;

“Bu yaşta bu ülkenin hatta Avrupa’nın gündemine oturmuş, Avrupa futbolunda saygınlık kazanmış bu oyunculara ‘tu ka ka’ yaparsak ki yapıyoruz, örnek vereceğim size;

Sene 1999. Özkan Sümer altyapı sorumlusuyken beni telefonla aradı. ‘Nerdesin’  dedi  ‘Kulüpteyim hocam’ dedim. ‘Gökdeniz’i odana çağır, onunla konuş, senin odan da dışarı çıkmasın’ dedi.  Gökdeniz’i Giresun’a kiraya gönderiyorduk… Ben Gökdeniz’i odama çağırdım, sohbet ettik konuştuk. Özkan hoca geldi bir karar verdik ve yönetime söyledi, Gökdeniz kaldı.

Fatih Tekke; Gaziantepspor’a verdik üzerine hatırı sayılı bir para verdik ve Erhan Namlı’yı transfer ettik. Yıllar sonra Fatih’i geri almak için para verdik.  Fatih buradan Yusuf’un yaşadıklarını yaşadığı için gitti. Kimse onu göndermedi, kendisi gitmek istedi. Fatih, 22 yaşında Türkiye gündeminde oturacakken 27 yaşında geldi. Bir daha Trabzonspor’a geri gelemedi. O kaybolan yılların hesabını kim verecek. Buradan gitmesine neden olanlar verecek. Fatih’in suçu varsa kendisi de verecek. Ama buradan ayrılmasına neden olan kişiler, tavırlar, davranışlar ki bunun bir bilinçle yapılmadığını düşünüyorum bunun hesabını verecek.

Biz Hüseyin Cimşir’i Antalya’ya takasla verdik. Size çok basit 3 örnek verdim. Bana göre Trabzonspor tarihinde önemli işler yapmış takım kaptanlığı yapmış isimler. Arkadaşlar lütfen yapmayın. Değerlerimize sahip çıkalım. Bugün buna çok ihtiyacımız var. Alttan daha ne kadar oyuncu çıkarabiliriz. Tamamlayıcı oyuncuları bile alttan çıkarmamız gerekiyor. Ekonomizi toparlamamız için lazım. Yarın öbür gün bu çocuk elinde güç hissetiği zaman “gitmek istiyorum” diyecek. Çünkü bu çocuğun anası babası tribündeyken yuhalamak küfretmek vs falan olmuyor. Haketmiyorlar da. Yapmayın arkadaşlar. Kapasitelerini kullanmalarını engelliyoruz baskılıyoruz. Bu çocuklar bizim geleceğimiz.”

FUTBOL KÜLTÜRDÜR

Programın diğer konuğu gazeteci İhsan Öksüz ise” Mesut Özil’in menajeri Yusuf’un da menajeri. Yani tüm dünya izliyor.Bir de futbol izlemek kültürdür. 1996 yılında Trabzonspor şampiyonluğu kaybettiği dönem Deportivo da şampiyonluğu Barcelona’ya kaybetti. Son maçta 90+3’de penaltı kazanıldı, gol olsa Deportivo şampişyon oluyor. İspanya’da ilk olacak. Penaltıyı kaleci kurtarıyor, şampiyonluk kaçıyor. Tribünler ayağa kalkarak takımı alkışlıyor. Bu bir kültürle bağdaşık bir oyundur. Medeni şekilde tepki gösterebilirisiniz. Kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yok” İfadelerini kullandı.

(Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor