Çalımbay "Trabzon'da kaosu seven insanlar var"

Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi

Çalımbay "Trabzon'da kaosu seven insanlar var"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza çalımbay basın toplantısı düzenledi.

İşte Çalımbay'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Eleştiri olacak ancak bazılarının kasıtlı olduğunu düşünüyorum ve yapıcı olduğunu düşünmüyorum. Futbolun içinden gelen gelmeyen herkes şunu bilir ki; hiç bir teknik direktör kendi işine yarayacak adamı yedek bırakmaz, hazır olmayan adamı oynatmaz. Bunların başında Sosa geliyor. Şuanda iyi duruma geldi ve oynuyor. Burada yaşanan şeyleri çoğu kişi görmez. Sakat olan arkadaşlarımızın durumunu , kim iyi durumda kim kötü durumda kimse bilmez. Ben işimi seviyorum. Bana verilen kadroyu en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorum. Buradaki ekibim çok iyi bir ekip. Hep beraber en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Herkes eleştirebilir ama herkes saygı duymak zorunda. Özellikle Oyuncu değiştirme konusunda. Şu maçın ardından eleştiri varsa art niyetlidir. Burada tek eksik olan goldü. Futbolun içinde bunlar var. Kaleci çok iyiydi o gün. Konya, Fenerbahçe ve Göztepe maçını kesinlikle kazanabilirdik. Konya maçında 10 kişilik takım karşısında yapabileceğimizi yaptık 2 gol attık. Ama gol yedik. Fenerbahçe maçında aynı şekilde yine gol attık. Göztepe maçında çok fazla gol kaçırdık. Fenerbahçe maçını 1-0 bitirseydik, bu maçta çok gol atsaydık çok farklı olacaktı. Bizim şuana kadar 13 topmuz direkten döndü. Olabiliyor böyle şeyler. GTöztepe maçında top direğe çarpıyor kaleciyie gidiyor. Net penaltımız verilmedi. Burak'a karşı bir ön yargı var mesela. Burak düştüğünde sanki mutlaka kendi yere atıyor diye düşünüyorlar.

Buraya geldiğimden beri takımımı defans yapan beraberliğe oynayan bir takım olarak görmezsiniz. İçerde dışarda galibiyet için sahaya çıkan bir takımız ancak bazen böyle şeyler olabiliyor.

Maçta herşeyi denedik. Elimizdeki oyuncuları en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. N'doye'yi serbest bıraktık o şekilde etkili olacağını düşündük. Rodallega'ya çok top geldi ama şanssız günüydü olmadı. Yine gol pozisyonuna girecektir yine gol atacaktır. Göztepe maçında herşey bizden yanaydı, yaşadığımız bir şanssızlıktı. Bana göre mükemmel işler yaptık. Taraftar sahaya geldiği zaman çok koşan mücadele eden bir takım görecek. İkinci yarıda aslında iyi başladık oyun olarak ama gol konusunda sıkıntı yaşadık. Bizden önce 21 gol yendi bişzden sonra 9 gol yendi. Baktığımızda iyiyiz. Belli bir istikrarı yakalamamız gerekiyor. O nedenle Gençlerbirliği maçı çok önemli. Hangi takımın puan kaybedeceği belli olmaz. Göreceksiniz lig daha çok karışacak. Gençlerbirliği de iyi istikrar yakaladı ama biz galibiyetten başka bir şey düşünmüyoruz.

Yusuf'la Sosa'nın beraber oynama durumu ikisinin hazır olmasına bağlı. İkisi de iyiyse oynayabilirler. Özellikle Yusuf farklı pozisyonda oynayabilir.  Elimizdeki kadroyu en iyi şekilde kullanacağız.

Normalde teknik direktörlerin hakemle ilgili çok konuşması iyi değil. Bizim işimiz değil. Zaman zaman konuşulabilir ama bunla ilgili kulübün açıklama yapması daha doğru. Bir yere kadar konuşuyorsun teknik direktör olarak ancak bu sana daha kötü olarak geri dönüyor. Biz hiç bir hakem arkadaşımızı kötülemiyoruz. Hakemlik herkesin yapabileceği bir iş değil. Yabancı hakem falan konuşuluyor buna gerek yok. Şuan da daha kritik döneme girilioyr bu nedenle hakemler daha dikkatli olmalı. Mesela geçen hafta penaltı ve kırmızı kart gelse daha farklı olabilirdi. Hakemler açısından en mağdur olan teknik direktörlerden biriyim. Benim  maçımda hakem hakemliği bıraktı bunu canlı şekilde yaşadım. Hakemlik zor, bütün takımlara hata yapıyorlar. Mağdur olunduğunda aşırıya kaçmadan konuşulabilir. Ama şunu bilmelilerki yaptıkları en ufak hatadan kulüpler, futbolcular ve teknik direktörler mağdur olabiliyor. Benim başıma gelmedik kalmadı bu yüzden. İki defa Avrupa'ya gidecekken acı bir şekilde hakem hataları yüzünden gidemedim. Konuşmaları için Aykut Hocaya kimse kızmasın. Büyük takımlarda antrenörlük yapmak daha zordur. Büyük takımlar gittiği yerde berabere kaldığında daha çok eleştirilir mağlubiyetten çok eleştirilir. Hiç bir teknik direktör hata yapılmadıktan sonra ne hakem konuşur ne de başka bir şey konuşur.

Transfer konusunda daha önce söylemiştim kulüp zor duruma girecekse yapılmasın dedi. Oyuncu transferi istedim doğru. Mas'ın gitmesini hiç istemedik ancak gitti. Ondan gelen ücretle başka bir oyuncu aldık. Başka transfer yapamadık. Bongonda ve Volkan'ı ayırma sebebimiz, orada yığılma olmasıydı. Onlara da istedikleri kadar şans veremedik ve sürekli oynamak istediler. Onlarla yolları ayırdık. Kanatlara çok iyi oyuncular bulduk oraya transfer yapmak istedik ancak olmadı. Olsaydı daha farklı olacaktı. Şimdi kendi içimizde en iyisini bulacağız. Bazen beğenmediğiniz kadro çıkaracağız. Kendi içimizdeki arkadaşlarımız kendi potansiyelini yakalarsa başka birşeye ihtiyaç duymayız. Bunu yapmaya çalışacağız.

Sakatlarda şuanda; Mustafa, Burak oynayamaz. Burak inşallah Başakşlehir maçına yetişir diye düşünüyoruz. Onazi'nin önemli bir ailevi sorunu var ona izin verdik. Onundışında bir sıkıntı yok. Castillo aramıza döndü. Maçta kullanabiliriz. Gençlerbirliği iyi bir takım.

Sadece hücum düşünürsek geri dönüşlerde sıkıntı yaşayabiliriz. Ama takım olarak ileri ve geri oynarsak sıkıntı olmaz. Kamil çok iyi oynadı, inanılmaz bir performans gösterdi. Onu kazandık. Bu hafta Pereira gelecek. Orada bir karar vereceğiz. Şuan ligde kimin kimi yeneceği belli değil. Herkes birbirini yenebilir. Ne yukarısı ne aşağısı kesinlikle belli değil. En zor maçlardan biri Gençlerbirliği maçı. İyi mücadele etmezsek kazanayız. Kazanabilmek için hertürlü riske gireceğiz. 

Pereira ile uzun süredir konuşuluyordu. Şimdi N'doye ve Uğur'la sözleşme imzalanması için görüşülüyor. Onlarda sıkıntı yok. Bizim için en önemli olan lig. Yaşadığımız 3 maç oynadığımızın karşılığını alamadığımız maçlar. Taraftarlara teşekkür ediyorum inanılmaz destek oldular. Bütün gayemiz Trabzonspor'u iyi yerlere getirmek.  Ligi iyi yerde bitrieceğiz. Yeterki önümüzdeki iki maçı kazanalım.

Ben burada çalışmaktan dolayı çok mutluyumç. Hayallerimdeki takımlardan birisiydi. Beşiktaş'ta oynarken de çok saygı duyduğum bir yerdi. Ben bu işin içinden geldim. Herşeyi yaşadım. Son dakikada kaçan şampiyonluklar herşeyi gördüm. Ben inanılmaz gazetecilerle çalıştım. Yerlere de vurulduk, göklere de çıkarıldık. Ama Trabzon'da kaosu seven insanlar var. Yıllardan beri gereksizce kaos yaşatılıyor. Eleştirin ancak bazen hakkaten iyi olmuyor. Trabzonspor sizin takımınız. Kaosla yaşayan arkadaşlarımız biraz da takımını düşünürse daha iyi olacak. Hayal kırıklığı dediğiniz zaman farklı şeyler olmalı. 1 dakikada değişen şeyler var. Adam frikikten vurdu baraja çarptı gol oldu, hayal kırıklığı denildi. O gol olmasa çok farklı olacak. Burası yine iyi daha kötü yerler var. 

Onur'la Göztepe maçından sonra konuştuk. O da dedi ki "Kaleci çok iyi oynadı. Çok iyi toplar çıkardı". Ben Onur'a sordum ki sen hiç böyle toplar çıkardığın maç hatırlıyormusun diye. Olmuştur dedi ama ben çok iyi hatırlıyorum. Onur, ben Rize'deyken biz karşı bir maç çıkardı inanılmazdı. Herşeyi kurtardı. Gerçekten çok iyi kaleci.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor