Başkan Ağaoğlu Trabzonspor'un borcunu açıkladı

Trabzonspor basın mensupları ile bir araya geldi.

Başkan Ağaoğlu Trabzonspor'un borcunu açıkladı

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'inn 3. haftasında Yeni Malatyaspor ile yapılacak karşılaşma öncesinde Kadadeniz Teknik Üniversitesi sosyal tesislerinde basınla bir araya geldi.

Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Mehmet Yiğitalp, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu, Başkan Yardımcısı ve Mali Sayman Emin Kahraman katıldı.

Başkan Ağaoğlu Trabzonspor'un borcunu açıkladı

Başkan Ağaoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, hakem hatalarına karşı yabancı merkez hakem komitesi (MHK) oluşturulması önerisinde bulundu.

Bordo-mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu ve beraberindeki yöneticiler Mehmet Yiğit Alp, Ertuğrul Doğan, Ömer Sağıroğlu ve Emin Kahraman, Trabzon’da sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Ağaoğlu, burada transfer çalışmaları, kulübün ekonomisi ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“KULÜBÜN BORCU 890 MİLYON TL”

Göreve geldiklerinde kulübün en büyük sıkıntısının mali tablo olduğunu belirten Ahmet Ağaoğlu, “Kulübün yıllık geliri o sene içinde ödemesi gereken faiz ve kur farkını bile karşılamıyordu. 160 milyon Euro bir gelir elde eden kulübün faiz ve kur farkı gideri 200 milyon Euro’nun üzerine çıkıyordu. Oyuncuların maaş maliyeti 35 milyon Euro civarı ve 6-7 ay ödenmeyen oyuncu alacakları vardı. UEFA ve FIFA’da 30’un üzerinde dosya, icra dosyaları vardı. Nisan 2018’de devraldığımız borç 900 milyon TL, Euro karşılığı 185 milyondu. Kredi borcumuzun da çok büyük bölümü Euro’ydu. 2019’un Haziran ayında yaptığımız yapılandırma sözleşmesi ile Euro olan borçları TL’ye çevirerek faiz TL üzerinden yürümeye başladı. Yani 900 milyon TL karşılığı 185 milyon Euro borç karşılığı varken, bugün kur farkına rağmen ki yaklaşık 2.5 yıl içerisinde 1.1 milyarlık bir ödeme yaptık ve borcu 980 milyon TL’de sabit tuttuk. Sörloth’un satışı buna dahil değil. Onu da eklediğimizde 890 milyon TL borcumuz var. TL olarak baktığımızda 2.5 sene önce devraldığımız yerdeyiz” dedi.

“2 YIL ÖDEMESİZ 9 YIL SONUNDA, KULÜP BORÇLARINDAN KURTULUYOR”

Ağaoğlu, önümüzdeki hafta içerisinde kulübün borçlarının yeniden yapılandırılacağını ifade ederek, “Önümüzdeki hafta içerisinde yeniden yapılandırdığımız borç yeniden yapılandırılacak. Bununla birlikte ilk 2 yılı ana para ve faiz ödemesiz 9 yıla yayılacak. Bu açıdan baktığınızda Trabzonspor yıllık faiz de dahil 120-130 milyon ödemeyle 7 yılın sonunda şu andaki borçların tamamından kurtulmuş oluyor” diye konuştu.

“BORSADA 110 MİLYON EURO’LUK DEĞER ARTIŞI”

Trabzonspor’un borsadaki değerinin de arttığını kaydeden Ağaoğlu, “Trabzonspor’un borsadaki değeri de çok tartışıldı. Göreve geldiğimizde Trabzonspor’un borsadaki değeri 164 milyon TL idi. Bunun da Euro karşılığı 33.4 milyondu. Bugün itibariyle Trabzonspor’un borsadaki değeri 1.25 milyar TL, Euro karşılığı 144 milyon Euro. 110 milyon Euro’luk bir değer artışı sağlanmış durumda” ifadelerini kullandı.

Geçen sene Talisca transferi çok konuşuldu. Bu ve bunun gibi transferleri Trabzonspor’un yapması mümkün değil.

Bu sene de Elneny haberleri çıktı. "Her konuda anlaşılmıştı ve yönetim yavaş davranınca Arsenal vaz geçti" dediler. Bu oyuncu gündemimize hiç gelmedi.

Bizim bu süreçte ödememiş olduğumuz toplam menajerlik ücret 1.3 Milyon Euro, yönetime geldiğimizden itibaren 3.2 Milyon Euro.

Kadro maliyetimiz 15 milyon Euro olabilir.

Trabzonspor’un kadro değeri 86 Milyon Euro’ydu Alex'in gitmesiyle 20 milyon azaldı ama aldıklarımızla yine aynı rakama ulaştı kadro değerimiz.

Bu çok önemli bir kriterdir. Trabzonspor’un ilerde maddi sıkıntı yaşamayacağının göstergesidir.

2.5 yılda oyuncu satışından elde ettiğimiz gelir 44 Milyon Euro.

Biz yönetim olarak mali açıdan ilgileniyoruz futbolcu ile. Bize gelen listeye bakıyoruz. Mali açıdan uygun olanlari söyleyip bunların içinden seçin diyoruz.

Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın büyük bütçeleri karşısında 15 Milyon maaş bütçesiyle yarışmak zorunda. Benim 5-6 katım para harcan Fenerbahçe geçen sene ilk 6 nin içerisinde bile değildi.

Trabzonspor zirve yarışından kopmayacak demiştik, kopmadik. Geçen sezondan dersler aldık. Trabzonspor şampiyonluğun en büyük adayı olarak sezona başladı. Kalan 7 gün içerisinde bir iki mevkiye takviye yapmaya çalışacağız.

UEFA’dan alınan cezada Önder Bülbüloğlu’nun "ben olsaydım o davada Trabzonspor ceza almazdı" sözlerini söylediği sorusu üzerine Ağaoğlu, “Önder Beyin böyle bir şey söylediğini sanmıyorum ama. Sayın Bülbüloğlu 4-5 dönem Trabzonspor'un içerisindeydi. Engelleyebiliyorsa engelleseydi. Ceza almadığımız davada savunmayı yapan bendim.Sayın Bülbüloğlu ben olsaydım diyor, Evet siz yoktunuz biz vardık. Bu süreçte savaştım. UEFA bize "Türk kulüplerinden bize baskı var" dediler. Milan, Manchester City’den darbe yedi UEFA. Bir de bizden yeseydi darmadağın olurdu. İtalyan ve İngiltere’ye direnemedi. En zayıf nokta Türkiye olduğu için bize ceza verdiler." İfadelerini kullandı.

VITOR HUGO TRANSFERİ

"Vitor Hugo izleme komitesinin izlediği, teknik ekibin onayladığı ama Ertuğrul Doğan'ın biz bu paraları ödeyemeyiz diye reddetiği bir oyuncu. Hugo'nun Trabzonspor'a toplam maliyeti 10 Milyon Euro olacaktı. Şuanda gündemde yok.

TRABZONSPOR STOPER TRANSFERİ YAPACAK

Sürekli 6 numara diyorlar. Peki Flavio ne? Tipik bir 6 numara. Ama hocanın tercihidir ister 6 6,5 7 oynatır. Stoper konusunda ise Evet Trabzonspor stoper transferi  yapacak. 

PLAZA NEDEN OYNAMIYOR?

Plaza konusu ise  hocanın tasarrufu. Her hangi bir sıkıntı yok. Bir futbol kulübünün gelir kaynağı oyuncu satışıdır. Plaza ve diğer  genç oyuncular için yapılmak istenen budur.

BASKETBOL TAKIMI

Mehmet Yiğit Alp Trabzonspor Basketbol takımı ile alakalı gelen soru üzerine “Basketbolu kurduğumuz da altyapı yoktu diğer taraftarlardan aldığımız oyuncularla yürüttük. Şimdi alt yapıyı kurduk. Yarışmacı değil yetiştiren bir takım kurmak istiyoruz. Trabzon’un çocuklarının oynayacağı bir takım oluşturmak istiyoruz. Bu yıl 2. Ligden başlayacaktık. Ama pandemi engelledi. Seneye başlamayı düşünüyoruz.” dedi.

Trabzonspor, kiralık olarak gönderdiği oyunculara maçların yüzde 50’sinde oynamazsa geri çağırma maddesi koydu. Kiraladığı Baker ve Afobe transferlerinde de eğer oyuncular Trabzonspor’da maçların yüzde 50’sini oynamazsa ara transfer döneminde takımları geri çağırabilecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler