Albayrak: Trabzon'daki Pontus zihniyeti...

Sadık Albayrak Divan Genel Kuurulu'nda konuştu

Albayrak: Trabzon'daki Pontus zihniyeti...
Haber61 Haber Servisi

Trabzonspor Divan Genel Kurulu'nda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın babası Sadık Albayrak açıklamalarda bulundu.

Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen'in özel davetlisi olarak kurula katılan Albayrak, Sürmen'in kürsüdeki konuşması sırasında Bakan Albayrak'tan bahsetmesi üzerine söz aldı. 

"Eğer Ali Sürmen oğlumdan bahsetmemiş olsaydı ben bu kürsüye çıkmayacaktım." diyen Albayrak  "Madem böyle bir ifadede bulundu sonu gelmez iflah olmaz bir trabzonsporlu olarak, konuşmayı kendime bir vazife bildim. Local teşhis global tedaviyi gerektirir. Ayağınızdaki tırnakla kaşınız arasında pek fark yoktur bütün vücudu ifade eder. Trabzonspor'da böyle dikte de böyle bir camia olduğuna göre, ben tabi idmanocağından geliyorum. 
Diyorlarki stad yapacağız birileri bir grup benden randevu istiyor, havaalanına geliyorlar proje hazırlamışlar, projeyi hazırlayıp gelenler kim biliyor musun? %80 i Fenerbahçeli müteahitlker, Mehmet Ali Yılmaz'dan sonra gelen bütün Trabzonspor yönetimleri Trabzonspor'u para bakımında Fenerbahçeli Müteahhitlere ipotek etmiş adamlardır. Futbolcu olarak da Galatasaray'ın alt yapısı olarak kullandılar. Ben Galatasaray'ın divan kurulunda Trabzonspor'da yöneticilik yapmış adamlarla dolaştıklarını biliyorum. Bir Galatasaray yöneticisi bana ne dedi biliyor musunuz? Burak'a 5-6 Milyar vereceğiz Sadık bey dediler "Ben karışmıyorum" dedim. Ne yaptılar? O pırıl pırıl takımı, altın yumurtlayan tavuğu dağıttılar ve hala onlar Türkiye'de oynuyor ve sen 10 sene sonra gelmişsin Burak'ı geri almışsın. Büyük takım satmaz, büyük takım satın alır. Onun için istirham ediyorum, birlik olun, geldik gidiyoruz. Ama şu Trabzon'un dayandığı temel direkleri unutmayınız. Memlekette öyle yöneticiler gelip geçmiş ki, namaz kılan Trabzonsporlu futbolcuya takunyacı demişler. İnsaf yahu! 50 yıl önce takunya vardı şimdi terlik var. Ama adamın kafası 50 sene geride. " ifadelerini kullandı.

Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü;

Şimdi şunu söylüyorum :  Soruyorum şimdi yönetimdekilere, bu stadı size kim yaptırdı? Bu reklamı size kim aldı? Hiç kimse size kredi vermezken milli bankalardan yeni kredi aldınız, nereye harcadınız? Öyle mi? Bir de basın yoluyla söyleyeyim size. Eğer - o bakanın bakan olarak devlet görevi var- basın olarak açık söylüyorum, Turkuvaz medya grubu olmasa, sizi boğarlar. Niye? Adam program yapıyor Trabzonspor'u doğruyor. hemen telefon açıyorum burada 3 tane fenerbahçeli var diyorum hemen Trabzonsporlu devreye giriyor. Anlatabildim mi? Yani bu medya bu mücadeleyi verirken, 4 büyükler olayını kaldırırken Fotomaç 4 büyükler olayını yeniden ortaya koydu. Trabzonlularda kollektif olarak bir şuur yok parçalıyorlar. 

Her yönetime diyorum ki; Beşiktaşlılar ne diyor ? Futbol sezonunda Süleyman Seba Yılı öyle mi? Galatasaray Turgay, prki diyorum siz birini teklif etmiyorsunuz? Mesela Hasan Polat'ı kaç kişi tanır. Siz bunları bilmedfiğinize göre Trabzonspor'u tepe tepe kullanırlar. Trabzonspor grupların değil yaşı 70'in üstünde olan insanların öncülüğünde yeni dünyayı bilen insanlara kulübü vererek kulübü kurumsallaştırmak lazım. Gelen ağam giden paşam. Sen bir stat yapıyorsun. Trabzon dindar şehir namaz kılanı da var kafayı çekeni de . VİP'e gidiyorsun dedim namaz kılayım altta dediler gittim kalabalık. Sordum müdüre dedi "modern stat burası". Önceki statta sayın Hacıosmanoğlu ile orada birlikte namaz kılardık. Bu statı yapmışlar. Dedim şimdiye kadar belki beynamaz adamlar gelirdi belki şimdi namaz kılan adamlar gelir ayıp olmasın. Aşağıda bir şey yapmışlar ne biliyor musunuz şapel yapmışlar. Bu adamlar Ribery kadar olamamış. Adam gelirken demişki ben burada mescit yapacağım yarı parasını da ben vereceğim.  Trabzon'da bu Pontus zihniyeti oldukça seni sürüm sürüm süründürürler. 80 lerdeki yıllarda olduğu gibi birlik beraber olun. Elimizden gelen desteği vbermek boynumuzun borcudur. Çünkü 15 Temmuz gecesi sadık eymen trabzonspor formasıyla dedesinin bacağına sarılmış. Benim eşim turkuaz medyanın başında olan çocuğumun çocukları trabzonda trabzon formasıyla oradaydılar. Şunu söylemek istyorum bir birlik olun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler