Ahmet Ağaoğlu: "Trabzonspor'un yeri zirvedir"

Ahmet Ağaoğlu katıldığı TV programında önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu: "Trabzonspor'un yeri zirvedir"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor'un Yeni Başkanı Ahmet Ağaoğlu Katılığı bir TV programında önemli açıklamalarda bulundu.


Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

AHMET AĞAOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Daha önceki yıllar olsaydı belki başka türlü hissederdim ama şuanda sadece sorumluluk hissediyorum. Taraftarı olduğunuz kulübün başkanı oluyorsunuz.

Görev zor bir görev, süreç sıkıntılı bir süreç, tablo ortada. İbraya sunulan borç 841 milyon TL. Geliriniz 130 Milyon TL. Gelirinizin katları kadar borçlanmışsınız. Tablo bu. Bu tablonun kimse önüne arkasına bakmasın. Gelirinizin 7 katı borçlusunuz. Bunu 7 senede indirme şansınız yok. Kulübünde giderleri var. Sadece göğüs reklamı var. Tek aday olduğumuz için iyi bir yönetim kadrosu oluşturduğumuza inanıyorum. Hayrettin Hacısalihoğlu var. Genel Koordinatör olarak Özkan Sümer. Çok iyi olacağına inanıyorum. Trabzonspor’un içinde Bulunduğu süreci en az zararla atlatması için bu göreve giriyorlarsa bunu saygı duymak lazım. Yönetimde yeni tanıştığımız genç arkadaşlarımız var. Onların enerjisini gördüğünüzde bu işi başarırız diye düşünüyorsunuz.

Ben kendisini çok eski tanırım ama 2002-2003 yıllarında kendisinin ikinci başkanlığını yaptım. Türkiye’de altyapı olgusunu oluşturan bu sistemin Türk Futboluna girmesini sağlayan kişilerdendir. 8 saat falan konuştuk. Ertesi gün tekrar devam ettik. İşin teknik ve finans tarafları var. Verimliliğini bir anlamda yitirmiş bir alt yapı var. Yüzde 98 aynı görüşü paylaştığımızı gördüm. Çok iyi bir 1461 projesi vardı. Eskiden alıyordunuz A takıma monte edebiliyordunuz ama şimdi işler değişti. Futbolcuyu kaybetme ihtimalinizde var. Süper lige çıkacak düzeyde olan 1461 Trabzon vardı. Şimdi işlerliğini yitirdi. Süreç sıkıntılı Trabzonspor’un size ihtiyacı var. 2-3 sene Trabzonspor’a hizmet ederseniz çok mutlu oluruz dedim.

Trabzonspor’un 51. Yılını kutladık. Trabzon’da futbol 1967’de başlamadı. Çok daha eskilere dayanır. Türkiye’de 1923’de 3 tane idman cemiyeti kuruluyor. İstanbul, İzmir ve Trabzon idman cemiyetleri. Trabzon idman cemiyetleri haricinde fikstür dahilinde futbol oynatan cemiyet Trabzon’dan başka yok. Futbolun kitabını yazdı bu kent. Böyle bir kent, böyle bir altyapıya sahip. Türkiye’de futbol madeni üzerinde oynuyoruz. Urfa’da kimse düğünlere sanatçı çağırmaz. Onlar kendileri söyler. Trabzon’da da futbol var. Trabzonspor’un kuruluşu da çok sıkıntılı oldu Mahkemelerden döndü. Rahmetli Ali Osman Ulusoy ve arkadaşları sayesinde Trabzonspor kuruldu. Ahmet Suat Özyazıcı’nın sözüdür. Yerlinin yerlisi. Trabzon’un çocuklarından oluşan ve Trabzon’un felsefesini benimseyen oyuncularla birinci lige çıktı. 83’e kadar yaşadığımız 6 şampiyonluk, Türk Futbolunun yeniden yapılanmasına neden oldu. Trabzonspor’un yaşadığı şampiyonluklar Türk Futboluna ayar verdi. Daha sonra Bu büyük kulüplerin dümen suyuna girdik. Bunu yapamazsınız. Trabzon’da çocuklar futbolcu doğar. DNA’mızda futbol var bizim. Damarlarımıza işlemiş. Böyle bir madenin üzerinden oturacaksınız sonra rota değiştireceksiniz. Altyapının yeniden yapılanması 3-4 sene alır. Geçtiğimiz seneki Alanya maçında 7-8 yabancı oyuncu var. Buna ben nasıl Trabzonspor diyeceğim. Altyapıdaki oyuncu buna nasıl girecek. Nasıl inanacak.

“Abdülkadir ile Yusuf’u satar mısınız” diyorlar “850 Milyon verirlerse yönetim kurulunda tartışabiliriz” diyorum. Yusuf ve Abdülkadir’in o kulüpte görevleri var. Ahmet Ağaoğlu’nun ve yöneticilerin olduğu gibi. Onlar A takımda o formayı giydikten sonra altyapıdaki futbolcuların idolü oldular. 850 Bin Euro’yu getiren alır.

Futbolda her şey matematiktir. Afrika’dan Brezilya’dan çıkan oyuncuların maliyetine bakar mısınız? 250 - 300bin dolar.

Trabzon insanı mücadelecidir, hırslıdır. Bizde olmayan bir şey var ki o da sabır. Ben sabır isterken 3-4 sene sonra Trabzonspor taraftarının ayakta alkışlayacağı bir takımdan bahsettim. Ama buraya giderken yarışın dışında olacağımız anlamına gelmez. Trabzonspor’un yeri zirvedir. Bu 1 ile 5 arasından. Bu farklı bir şey. Trabzonspor yarışın içinde olacaktır ama bu şampiyonluk sözü değil. 3-4 sene sonra Trabzonspor çok farklı bir yerde olacak. Trabzonspor oyuncuların ismine para verdi. Sosa’da maliyeti yüksek bir oyuncu. Benim bütçem yüksek maliyetli bir oyuncu almaya müsait değil. Sosa’dan özür diliyorum. Taraftarın kafasında da algı operasyonudur. Yok şu kadar para ile geliyor. Yöneticinin cebi kulübün kasası değildir. Bide önümüzde transfer yasağı var. Bu tablonun bizi getirdiği nokta ortada. Hiçbir federasyon kulüplerin ve sporun gelişmesini engelleyici yasalar koymaz. Transfer yasağını kaldırmak için çalışıyoruz.

Genel kurul sürecinde de Genel kuruldan sonrada hiçbir şekilde teknik ve futbolcu kadrosu ile tek kelime etmedik. Önümüzde maçlar var. Zirvede bitirmek zorundasınız. Görevinin başında bir teknik adam ve kadro var. Biz sezonu bu kadro ile tamamlayacağız. Yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımızın ağzından en ufak bir cümle yoktur. Önce bu oyuncuların ve kulüplerin borçları var. Sezon sonu oturulur konuşulur. Şuanda hepsi iyi oynuyor ve hepsinden bütün maçlarda galibiyet bekliyoruz.

Şuanda devam eden 180 dava var. Sayı olarak biraz fazla. Trabzonspor’un geliri 130 Milyon TL ve bunların hepsi temlikli.   Şuanda Trabzonspor’un kendi gelirlerinden hiç birinin kasaya girme şansı yok. Muharrem Usta kulübümün başkanıdır. Saygısızlık etmek istemem. Borçları karşılayacak kaynak yaratılması lazım. Banka borçlarının yeniden yapılanması ve ödemesiz bir dönem ve vade yapılması lazım. 3 ay içerisinde yürürlüğe sokacağımız 2 proje var. Borçların yapılandırılması var. Ana para ödemesiz bir dönem olunca kulübe para girdisi olacak. Gerekirse yeni bir kredi olacak. Bunlar olunca nefes almaya başlayacaksınız. Nefes almaya başlayınca diğer tarafa döneceksiniz. Bu kulübün girdiler TL, şuan ki borcu TL. Benim Borcum 841 Milyon TL. Gelirin giderim ortada. 375 Milyon TLl kredi çekilmiş. Temmuz 2023 vadeli. 119 Milyon TL faiz gelmiş. Elimizdeki varlık borcumuzun yüzde 40’ı karşılaşmıyor. Bu futbolcuların market değeri.

İlginç bir taahhüt. Biraz daha detaylı olarak anlatmalarını rica ettim. Hayrettin Hacısalihoğlu ve genel saymanımıza anlattılar. İlk yönetim kurulu toplantısında gündeme gelecek ve tartışacağız. Maliyeti yüksek futbolcuları ben satayım. 15 Milyon Euro’yu geçerse benim alacağımdan düşersiniz gibi oluyor.

Söylenenlerin dışında da şeyler çıkabilir ama ben asla enkaz edebiyatı yapmıyorum. Bizi kimse bal mumu ile getirmedi. Trabzonspor için çözülmeyecek bir durum değil. Kolay olsa herkes yapardı. Trabzonspor insanının yapısı çok fazla. Yerli futbolcularla yabancı para biriminden anlaşmaya çok karşıyım.
Rodallega ile ilgili ihtar geldiği doğru. 850 Bin Euro alacağı vardı. Süresi dolmasına ve defaatle söylenmesine rağmen ödenmedi. UEFA’ya gitmedi. Türkiye’de açılan bir dava. Bunlar gelecek. Açık ve net söylüyorum. Akhisar kulübü tarafından çok büyük bir özveri ve anlayış gösterilmiş. Bende hemen yayından sonra Akhisar Kulübü başkanını arayacağım. Gecikme için özür dileyeceğim. Gösterdikleri inisiyatif için teşekkür edeceğim. Yeni göreve başlamış bir yönetime anlayış göstereceklerini düşünüyorum. Ama bunlar ödenecek. Yurt dışından alınan oyuncular için ise yurt dışı bir temin ister sizden. Sözünüzü senet kabul ederler. Verdiğiniz sürede öderseniz sıkıntı yok ama bir süre daha isterseniz o zaman sıkıntı olur.

Sistemsiz değil de sistemli bir şekilde davranılsaydı şampiyonluklar da çok uzak olmazdı. 34 sene sonra borçların kulübün kendi gelirleri ile ödeneceğini söyleyebiliriz. Temmuz ayında tüzük değişikliğine gideceğiz. Çıkamayan kulüp yasasına rağmen iz kendi yasamızı çıkaracağız gelirin yüzde 30’undan fazlası genel kurul onayına tabi olacak. Kulüp başkanı inisiyatif kullanabilir ama olumsuz sonuçlarından sorumlu olur. Gerçekçi bütçe ile genel kurula gideceksiniz. Şampiyon olacağınızın sözünü nasıl vereceksiniz tablo ortada. Bu sistemle götürülen şampiyonlukla hariç şampiyonluk yok. Bu sistemle olmuyor demek ki. Şampiyon olabilmek için yaşayan bir durum olması lazım. Hayal satamazsınız.

Trabzonspor Başka bir ülkeye satılamaz. Bana bu ters gelir. Yönetimde teklif gelse ben muhalefet ederim. Bu tabloyla zaten kimse sizi almaz.
Bana ne. Ben şampiyon olmadıktan sonra kim olursa olsun. Hak eden olsun.

Sezon devam ediyor. Hocamız görevinin başında. Şenol Güneş’in orada sözleşmesi var. Ben Ahmet Ağaoğlu olarak Beşiktaş kulübünün sözleşmeli hocası hakkında söz söylemem doğru değil. Görevinin başında bir hocamız var. 8 maç var ve her galibiyette 2 milyon yazılıyor bana. Kadronun dümeninde şuanda rıza hoca ve tayfaları oyuncular. Sezon sonunda bunlar konuşulur. Ama şuanda konuşmak etik değil.   

Sabır istiyoruz doğru. Ayakta alkışlanacak takım için sabır. Ama bu yarışın dışında olacağız anlamın gelmez. Bizim ifadelerimizi sağa sola çekmesinler. Biz gelemden takım değişti, birileri gitti birileri geldi. Çok spekülasyonlar yapıldı. Etik hassasiyetin en az olduğu spor futbol.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor