Ahmet Ağaoğlu'ndan Haber61'e özel açıklamalar! "Mücadelenin adı şampiyonluk"

Başkan Ağaoğlu Haber61'e önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Ağaoğlu, yeni sezonda şampiyonluk mücadelesi verileceğinin altını çizerek “İlk geldiğimiz zaman “2-3 sene yarışın içinde olacağız kimse şüphe etmesin” demiştik. Sürdürülebilir başarı için ekonomik ve idari altyapının oluşması için 3-4 yıl lazım demiştik. Çok büyük oranda taşlar artık yerine oturdu. Sportif olarak tepede hep vardık bu sene daha ciddi şekilde olacak. Mücadelenin adı şampiyonluk mücadelesi. “ dedi.

Ahmet Ağaoğlu'ndan Haber61'e özel açıklamalar!

TRANSFER İLK KAMP SONRASI SÜRECEK

Transfer çalışmaları konusunda bilgi veren Başkan Ahmet Ağaoğlu “ Şampiyonluk mücadelesi doğrultusunda hocamızın talepleri doğrultusunda 5-6 isim vardı, yabancı sınırlaması olmasa bugün itibariyle tamamını bitirmiş olacaktık. Yine kimsenin şüphesi olmasın. Bugün veya yarın hocamızla da görüşeceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Kamp süresi uzun olduğu için, ligin de 11-12 Ağustos’ta başlayacağını varsayarsak 45 günlük zamanımız var. Ülkelerinin milli takımlardaki futbolcuların da kampa katılma tarihleri 10-15 Temmuz arasında. Ön hazırlık kampından sonra ihtiyaç olan mevkilere hocanın talepleri doğrultusunda birkaç takviye daha yapılacak.” İfadelerini kullandı.

YABANCI KURALINDA SORUN YOK

TFF’nin yeni yabancı kuralı gereği yabancı futbolcuların arasında 1997 veya daha küçük yaşlı oyuncu bulunması gerekliliği ile ilgili soruya yanıt veren Ağaoğlu “ Kadronuzda 14 yabancı olursa yaş kuralı devreye giriyor. 13 olursa bir sorun yok. Çok hesaplı olmak gerekiyor. Önümüzdeki yıl 12 yabancı, 7’si sahada olacak Takip eden sene de 10 yabancı olacak ve 6’sı sahada olacak. Bugün birşeyler yaparken bunların hesaplarını yapmak zorundayız.” dedi.

ALDIĞIMIZ OYUNCULAR MENAJERLERİN ÖNERMESİ DEĞİL

Ağaoğlu, gündeme sürekli olarak yeni futbolcuların adının getirilmesiyle ilgili konuşan Ağaoğlu “Bizim aldığımız oyuncuların hiçbirisi menajer önermesi değil. Gündeme gelen isimlere bakılırsa 60-70 oyuncu gelip gitti Trabzonspor’a. İsimleri sürekli gündeme getirilen oyuncular var. Mesela Biz Bruno Peres ile belirli bir noktaya gelmiştik., transfer bitme noktasına gelmişken farklı bir sim gündeme getirildi. 3 hafta falan gündemde kaldı hiç alakası yoktu. Ne hocanın ne izlemenin gündeminde değildi. Bunlar oluyor. Bu çok büyük bir pazar. Uluslararası bir Pazar. Bu pazarın içerisinde farklı aktörler var. “ ifadelerini kullandı.

MEVKİLERİ AVCI AÇIKLAYACAK

Trabzonspor’un hangi mevkilere transfer yapacağı konusundaki soruya yanıt veren Ağaoğlu “ Kamp başladıktan sonra hocamız mutlaka bir basın toplantısı yapacaktır. Onun görev alanına giren bir konu. Kafasında netleşmiş veya netleşmeye yakın mevkiler tabiki var. Onları kendisi paylaşsa daha iyi” şeklinde konuştu.

MELİNG İLE CİDDİ GÖRÜŞMELERİMİZ OLDU

Başkan Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor ile adı anılan Enzo Roco, Bradaric ve Meling isimleriyle ilgili soruya da yanıt verdi. Ağaoğlu “ Meling ile alakalı yabancı sınırlaması gelmeden önce görüştük. Roco zaten bildiğimiz bir oyuncu, ciddi bir temasımız olmadı zaten öncelikli bir mevki değil. 8 yabancı oynattığınız yerde göbekte 2 yabancınız varsa, alternatif stoperin yabancı olması ne kadar mantıklı. Dolayısıyla stoper mevkiinde böyle bir durum yok. Lille’deki oyuncu Bradaric’i ilk kez duyuyorum. Meling ile bir noktaya gelmiştik. Biz de sistem şu şekilde isim netleştiğinde birkaç hafta içinde bitiriyoruz. Hocamız da şampiyonluk mücadelesinde olduğumuzu söyledik. Sorumluluk kendisinde. Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde her şey netleşecektir.” dedi.

SÖRLOTH KONUSU

Trabzonspor taraftarının merakla beklediği Alexander Sörloth konusuna tekrar değinen Ağaoğlu “Sörloth konusunda 101. Kez cevap veriyorum. Leipzig Temmuz 4-5’inde toplanıyor. Hoca 1-2 hafta takımı görmek istiyor. Görmeden bir tasarrufta bulunması söz konusu değil. 20 Temmuz falan olsa tamam ama bu sorunun yanıtı aynı. Kulübün tavrı önemli. Farklı şeyler söylersek kulübe de saygısızlık ederiz.” İfadelerini kullandı.

3-4 FUTBOLCUYA TEKLİF VAR

Trabzonspor’un kadrosunda yer alan 3-4 futbolcuya resmi teklifler geldiğini aktaran Ağaoğlu “3-4 oyuncumuza resmi teklif var. Hiçbir teklif beni tatmin etmez. Ne kadar yüksekten satarsak kulübün menfaatine. Şuanda piyasa çok dar. Futbol piyasası yüzde 50- 60 oranında daraldı. Öyle tahmin ediyorum ki büyüklüklere baktığınızda transfer açılır açılmaz 4 transfer gerçekleştiren tek takım Trabzonspor. Hangi takıma bakarsanız doğru düzgün transfer yapmış değiller. Dünyanın dev kulüpleri çok büyük paralar kaybettiler. Futbolcularımıza gelen teklifleri değerlendireceğiz. Maddi ve idari boyutuna bakacağız, hocamız sportif tarafına bakacağız.” şeklinde konuştu.

KOİTA’YI ÖNCE İZLEYELİM…

Ağaoğlu, Koita transferiyle ilgili gelen eleştirilere de yanıt vererek “Koita ile ocak ayında ilgilendik. Çok yüksek bir bonservis ücreti istediler. 2.5 Milyon Euro civarında. Dolayısıyla o dönem imkansız hale geldi. Oyuncu boşa çıkınca anlaştık. Eleştiri her zaman olacak. Eleştiri insanı her zaman diri tutar. Hata yapma oranınızı minimuma indirir. Sağlıklı eleştiriler olduğu takdirde tabii. Oyuncu gelsin oynaşında bir bakalım, eleştiriyi yaparken de… 4 oyuncu da hocanın istediği oyuncular. Daha önce Sona kaldınız transferde diye eleştiriliyorduk. Daha pencere açılmadan transferi yapmanın da bir bedeli var. Diğer tekliflerin önünü kesiyorsunuz. Oyuncuyu bağlıyorsunuz. Dolayısıyla değerlendirmeler yaparken geniş çevreden bakılması gerekir.” dedi.

YENİ-ESKİ MUTLAKA FORMA ALIN

Taraftarlara forma almaları için çağrıda bulunan Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu “ Formalarımız bizim şampiyonluk yolundaki rakiplerimizin forma fiyatlarının yüzde 20 daha altında. Bütün gelirlerin ciddi şekilde azaldığı bir süreçte elimizde kullanacağınız en önemli şey ticari ürünleriniz. Bunun en önemlisi de forma. Rekor satışları da oyuncularla başladık. Taraftarlarımızdan da ilgi göstermelerini bekliyoruz. Forma satışını patlatmalarını istiyoruz. Geçen yıldan 50 bin civarı forma, önceki sezondan 11 bin forma kaldı. Onları da makul seviyelere çektik. Yeni eski forma demeden herkes gücü yettiğince alsın. Herkes alabildiği kadar forma alsın. Sevdiklerine alsınlar hatta sevmediklerine de alsınlar. Belki formayla görünce daha sevimli gelebilir. Trabzonspor’un en önemli gelir kaynaklarından birisi bu. Bizim 22 mağazamız var önümüzdeki 1-2 yıl içinde bunun 50’nin üzerine çıkması lazım. Geldiğimiz yıl yüzde 300 bir artış sağlamıştık ama pandemiden dolayı yüzde 60’lık bir düşüş gördük.” İfadelerini kullandı.

Son olarak stadyumda taraftarları görmek istediklerini kaydeden Ağaoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı;

"Bilet konusunda, kulüpler olarak 40 bin kapasiteli stada 40 bin kişiyi almak. Her şey bu aşılanma sürecine bağlı. Toplumsal bağışıklığa bağlı. Dün akşam Portekiz maçında stat tıklım tıklımdı. 1.5 yıldır sahada oynanan şey futbol ama taraftarın olmadığı yerde çok yavan geliyor. En kısa sürede futbolun seyirciyle bir araya gelmesi. Özellikle Trabzonspor özelinde konuşmak gerekirse elimizdeki en önemli güç taraftar gücü. Taraftar bizim için çok önemli. Oyuncular da bunun eksikliğini hissediyorlar. Bu kulüplerin ya da federasyonun vereceği bir karar değil, bilim kurulunun vereceği bir karar. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor