Ahmet Ağaoğlu'ndan Haber61'e çok özel açıklamalar

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Haber61'e gündeme dair özel açıklamalarda bulundu

Ahmet Ağaoğlu'ndan Haber61'e çok özel açıklamalar

Haber61 Spor Servisi - Tuncay Lakot

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulüpte gerçekleştirilen bayramlaşma töreninin ardından Haber61’e çok özel açıklamalarda bulundu.

Tuncay Lakot’un sorularını yanıtlayan Ağaoğlu, transferden ekonomiye ve gündeme kadar bir çok konuya değindi.

BUNUN ÖTESİ UÇURUMDAN YUVARLANMAKTI

Transfer dönemi içinde uçuk iddialarının gündeme gelmesiyle ilgili olarak konuşan Ağaoğlu “Mutfağa yiyecek alınmaya zorlanılan günleri kupalarına dahi haciz konulmak istenilen günleri insanlar çabuk unutuyor. Buralara nasıl gelindiğini unutmamak lazım. Popülist transfer hamleleri nedeniyle bu duruma gelindi. Geçen yıl bir şeyler anlatmaya çalıştık bunun anlaşıldığını düşünüyorum.  UEFA’yla yaşadıklarımız ortada. Bunun bir ötesi uçurumdan yuvarlanmaktı. Biz her şeyi açık şekilde paylaştık.” Dedi.
Hedefe doğru transfer hamleleriyle yürünebileceğine dikkat çeken Ağaoğlu “Büyük transferlerle hedef kovalanmaz. Sizin maliyetinize uygun size uygun transferlerle, Trabzonspor felsefesine uygun transferlerle başarılı olunur. Türkiye’de yeniden yapılanmayı imzalayan ilk kulüp biziz. Futbol camiasına hiçbir borcumuz kalmadı. Ancak bankalara borcumuz var insanlar borcumuz yok sanmasın. Maksimum 100 Milyon TL harcayabilirsiniz. Bundan fazlasını harcarsanız kulüp başkanı kefil 850 Milyon TL için gelip yakanıza yapışırlar. Kulübün geleceğini zora sokmanın kimsenin hakkı yok. Bu konuda hassas olmak lazım.” İfadelerini kullandı.

YUSUF TRANSFERİNDEN KASAYA PARA GİRMEYECEK

Yusuf Yazıcı’nın transferinden gelen parayla transfer yapılmasını isteyenlere yanıt veren Başkan Ağaoğlu “ Yusuf’tan gelen yorumlarla transfer yapın diyorlar. Yusuf’tan gelen paradan kulübe 1 kuruş gelmeyecek. Tüm gelirler direk Ziraat Bankası’na gidecek. Forma, bilet, ürün satışı herşey. Yoksa kimse babasının hayrına o parayı size vermez. 140-150 Milyon TL’yi serbest bırakacaklar, o da kulübün tüm giderleri için. Her şeyi bunun içine sığdırmamız gerekiyor. Uçuk kaçık transferler yapılamaz.” şeklinde konuştu



KENDİ YANLIŞIMIZI KENDİMİZ YAPARIZ

Ağaoğlu, transfer konusunda insanları yönlendiren kişiler ve haber sitelerinin olduğunu belirterek “ Transfer süreci bizim açımızdan değil ama taraftar açısından sıkıntılı geçiyor. Algı yaratan kişilerin, haber sitelerinin biraz daha hassas olmalarını rica ediyorum. Hayal aleminde gezmeyelim. Bugün forvet diyoruz ama sağından solundan baktığınızda 5-6 forvet var. Alınacaksa da alınır. Geçtiğimiz günlerde bir gazetenin müdürüne bunu söyledim. Bize yanlış yaptırmaya çalışmayın. Zaten yapmayız. Algı yaratmayın. Yapacaksak kendi yanlışımızı kendi doğrumuzu kendimiz yaparız. Biz geçen yıl yarışın içindeydik. Galatasaray maçını alsaydık şampiyon Trabzonspor’du. Biz sonuna kadar kovaladık. Şimdi elinizde kuru fasulye ve pilav var öğleyin yersiniz, akşam da bundan bir şey üretebilir pirinç çorbası yapabilirsiniz, çok da lezzetli olur.” dedi.

U19, B TAKIMI OLACAK

Altyapıdaki yapılanmayla ilgili bilgi veren Başkan Ahmet Ağaoğlu “ Şimdi U19 takımı için çok ciddi bir yatırım yapacağız. B takımı gibi olacak. Altyapının A takımı olacak. Altyapıdan oraya gidecek sonra bize gelecek. Her hafta takımdan bir iki futbolcu oraya gidebilir oradan buraya gelebilir.  Oraya giden değer kaybetmeyecek kadro genişliği değerlendirilecek.” İfadelerini kullandı.

STURRİDGE TRANSFERİ

Transfer savaşı içinde olmadıklarının altını çizen Ağaoğlu, Daniel Sturridge dedikodularına yönelik “  Sturridge transferi olacağı varsa olur. Yaşadığımız her ayrıntıyı medyayla ve kamuoyuyla paylaşmamız mümkün değil. Bazen Sturridge’nin gölgesinde Sörloth transferi gerçekleşiyor. Biraz gerçekçi olalım bunu söylemek istiyorum. Sturridge transferi olabilir, olmayabilir bir başkası olabilir. Trabzonspor’un işlerinin sürdürülmesi gerekir. Bir kişiye sabit kalınamaz. Yöneticiler olarak yapılması gerekenleri, transferleri yaparken hedeften uzaklaşmayacaksınız. Birinin arkasından takılıp gidersiniz hedefi kaçırırsınız. İsimlerin arkasına takılıp kalmak Trabzonspor’a yakışmaz.” Şeklinde konuştu



EDGAR KİRALIK GİDECEK

Lille’den Yusuf transferinin karşılığında alınan Edgar’ın geleceğine yönelik konuşan Ağaoğlu  “Yusuf transferine karşılık bonservisini aldığımız bir oyuncu Ancak şu anda o mevkiide bir ihtiyacımız yok. Bunun bir finansal alışveriş olarak görmek daha mantıklı olur. Edgar’ı biz iyi bir ligde iyi bir takıma kiraya vereceğiz. Bu da gerçekleştiğinde KAP bilgilendirmesi yapacağız. Bonservisi bizde, gelecek sene ya kadromuzda değerlendireceğiz ya da bonservisini nakde çevireceğiz.” Dedi.

YUSUF TRANSFERİNDE ELİM RAHAT DEĞİLDİ

Ağaoğlu, Yusuf Yazıcı’nın transferinde yaşananları da Haber61’e anlattı. Transferde menajerlerin devreye girerek para koparmak için uğraştıklarını doğrulayan Başkan “ Ben oyuncumu sat diye kimseye bir şey söylemedim. O nedenle neden menajere pay vereyim ki. Son derece saçma bir şeydi. Ben oyuncumu satmamak için direniyorum, o kulübün menajeri varmış para istiyordu git oradan al dedim. Bu transferde elim rahat değildi, rahat olsaydı o rakamı çok daha ciddi yerlere tırmandırırdım. Yok Lille tarihinin en pahalı transferiymiş. Ben alın diye yalvarmadım, onlar yalvardı. Bu kulübün borçlarının karşılığı olan paraya bakarım.  Yusuf şu an orada oynuyor ama yüzde 20’si hala bizim elimizde. “ ifadelerini kullandı



ENGEL OLMAK İÇİN ÇABALAMADI DİYEN ALLAH’TAN KORKSUN

Yusuf transferini engelleyebilmek adına çok çabaladığını vurgulayan Ağaoğlu “Gelinen noktada yapacak çok bir şey kalmamıştı. Kulübün menfaatine en iyi nasıl bitirebiliriz noktasına iş geldi. Engel olamadığım doğru ama engel olmak için çaba sarf etmedi diyenler Allah’tan korksun. Hala orada bizim için bir şeyler üreten bir futbolcu konumunda. Keşke gitmeseydi ama gitti realite olan bu. Yapacakları ile yine buraya çok şey kazandıracak bir futbolcu. 80 Milyon Euro’a gitse 10-12 Milyon Euro Trabzonspor’un kasasına girecek. Özellikle Trabzonspor altyapısında yetişen futbolculara iyi bir referans olur. Artık orada başarılı olması için dua etmekten başka şansımız yok. Bu ülkenin altyapısında yetişerek yurtdışına rekor transferle giden tek futbolcu. Toplamda da Cenk’ten sonra 2. Ama Cenk futbola burada başlamadı.” Dedi.

Ağaoğlu ayrıca Abdülkadir Ömür konusununun önüne de set çekerek “Abdülkadir Ömür’e ciddi teklif gelse de ben ciddiye almıyorum.” Dedi ve transfer dedikodularını engelledi.

PRAG MAÇINDA ÖNEMLİ OLAN TURLAMAK

Perşembe günü oynanacak Sparta Prag rövanş maçını da değerlendiren Ağaoğlu “Sparta Prag karşısında 2-2 avantajlı bir sonuç ama burada 0-0 kimin neyine yetmiyor. Ben burada tura bakıyorum. Ekstra gole para vermiyorlar. Turu geçelim de nasıl geçersek geçelim. Futbolun gerçekleri adamın yüzüne çok sert çarpar. Arkadaş ne yaptı gol attı geldi bizim tribünün önüne hareket yaptı. Sonra 5 dakikada 2 gol atıp yüzüne çarptık. Prag’da son 10 dakika çok büyük sıkıntı yaşadım. 85 dakika geride gidip son 5 dakikada gollerin gelmesi rahatlattı tabi. Gönül tabi ki kazanmak istiyor ama tabi öncelik tur atlamak.” İfadelerini kullandı.

Taraftarları kötü tezahürat konusunda uyarıda bulunan Başkan “  UEFA maçı uzun zamandır oynamıyoruz belki unutmuşuzdur; protesto konularında UEFA ciddi cezalar kesiyor. Özellikle yabancı maddeler konusunda çok hassas. Islıkla protesto edelim ama dikkat edelim. Bizim en büyük transferimiz geçen yıl seyircimizdi. Genelde yüzde 9 artarken seyirci oranı biz de yüzde 26 arttı. Geçen yıl ligi yukarıda bitirmemizi sağlayan onlar.  Geçen yıl sanıyorum 2 maçımızda ceza yedik. Küfürle tezahürata hiç gerek yok gürleye gürleye “Biz dar sokaklarında” söylediğiniz zaman rakibin eli ayağı birbirine dolaşıyor zaten. Prag’lı arkadaşların ayağına top değdiğinde ıslığı da tabi yapıştıralım. Sporun ahlakı içindedir bu da. “ şeklinde konuştu

HERKESİN YERİNE UYKUSUZ KALIYORUZ

Trabzonspor’un mevcut kadrosunun oldukça geniş olduğunun hatırlatılması üzerine Ağaoğlu “ Belki 2-3 arkadaşımız daha kiralık olarak gider. Yoksa bu arkadaşlarımızı niye aldık, kolay almadık onları da. Genç oyuncularımızın her biri gelecek için birer fidan. Belki de geleceğin Sturridge’i olacaklar veya her kimse. İsimlere bu kadar bağlı kalmanın anlamı yok. Transfer olabilir ya da olmayabilir. Sabaha kadar uyumadık transfer bekledik diyenler var. Ben de sabahlara kadar uyumadım, ama paraları ödeyemediğim zaman. İnsanlara karşı sorumluluğumuz var, yatın uyuyun biz herkesin yerine uykusuz kalıyoruz. Ocak ayında yasağımız vardı baya rahat geçirdik o dönemi hakikaten arıyorum şimdi. Transferin son gününe kadar futbolcu gidebilir de gelebilir de. Bazı kulüpler şimdi bakın aldıkları futbolcuları elden çıkarmakta zorlanıyorlar. Gelir gider dengesini oturtamadıkları için sıkıntı yaşıyorlar.” dedi

Son olarak yine harcamalarda dikkatli olunması gerektiğinin ve 2 yıl öncebib unutulmaması gerektiğini hatırlatan Ahmet Ağaoğlu “Trabzonspor’un yaşadığı bütün problem transferde yapılan yanlışlardan kaynaklı. Bizim en fazla para verdiğimiz mevki forvet o da 1.5 Milyon Euro. İnsanlar 1.5 Milyon Euro menajer payı veriyor. Herkes bir yerlerden kısıyor. Çocuk okul harçlığından kesip forma alıyor. Böyle iyi gidiyoruz biz. Geçen yıl yarışın içinde kaldık. Bu sene de kaldığımız yerden devam ediyoruz. Trabzonspor 17 maçtır yenilmiyor. Herkes 2 sene önceyi hatırlasın” şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor