Ahmet Ağaoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar...

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar...

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu, "Hafta içerisinde o kadar çok sorunla uğraşıyoruz ki, gerçekten maç günleri biz yöneticiler için bir rehabilitasyon oluyordu. Ne için mücadele verdiğimizi görüp bir enerji alıyorduk. Bu ara biraz fazla uzun oldu. Avrupa Kupaları için borçsuzluk kağıtları, geçmiş dönemden kalan borçların ödenmesi hemen hemen bütün kulüplerin sorunu. Nefes alamadık ama haftasonunu boş geçirmek hiçde hoş olmadı." dedi.

"38 Milyon Euro'luk bir kadro almıştık, şimdi ise 15-16 Milyon Euro seviyelerine indi. Orada 15 Milyon Euro'ya yakın oyuncu satışı, ürün satışları tarihimizde ilk defa iki katına çıktı, seyirci ortalaması tarihimizde ilk defa böyle bir rakamlara ulaşıyor. Bunlar bizi biraz rahatlattı. Nisan'ın 8'inde birinci yılımızı dolduracağız. Bir yıllık süre içerisinde 450 Milyon Lira'ya yakın bir ödeme gerçekleştirdik. Ama aldığımızda 980 Milyon Lira civarı borç vardı. O borç hala o seviyelerde. Sebebide kur farkı, aynı zamanda alınmış olan kredilerin faizleridir. Kulübün 160-170 Milyon Lira civarında gelire sahip olan kulüp inanılmaz bir borç yükünün ve kadro maliyetinin altına girmişti. Sorunları çözüyoruz. Bunları yaparken yeniden yapılanma, transfer politikası, altyapıya yatırımlar devam ediyor. Belkide Trabzonspor tarihinde belki de ilk defa bir yönetime camiası, taraftarı b kadar sabır gösterip sempatiyle destek verdiler. Bunların Trabzonspor'un gerçeklerinin kamuoyu tarafından bilinmesinin çok büyük payı olduğunu düşünüyorum."

"Yusuf Yazıcı'ya teklif gelmesi üzerine Ağaoğlu, "Yetirmiş olduğunuz ve bir noktaya getirmiş olduğunuz oyuncular kulübün malvarlıkları. Yönetim olarak düşüncemiş şu: Bir ftbol kulübü futbolcu satarak para kazanır. Emlakçılık yapamayız. Tabiki bu kadar büüyk bir bütçe açığını bir takım projelerle toparlamaya çalışıyoruz. Bu para nerede battı derseniz, bu parayı Trabzonspor emlak işinde batırmadı. Bu kadar borcu futbolcu alış ve satışında getirdik. Trabzonspor Kulübü'nün Başkanı dahil değeri bulunduğunda satılabilir. Bugün banada La Liga'dan teklif gelirserse, rakamlar kulübümü rahatlatacaksa benide transfer edebilirler. Yusuf'un Abdulkadir'in Uğurcan'ın Hüseyin'in Abdülkadir Parmak'ın farklı bir misyonu var. Onlar altyapı için rolmodeller. Çok birikmiş sorunlar. Dışarıya yansımayan çok şey var. Burada herşey yolunda gidiyor gibi görünmesinin sebebi çok iyi bir yönetim yapılanmamız olmasıdır. Yönetimdeki birlik ve beraberlik olmasa bu problemlerin üstesinen gelmek mümkün olmayacaktı. Bizim felsefemiz, kendi altyapımızdan yetiştiştirdiğimiz oyuncularla tecrübeli (Pereira, Sosa, Onazi, Novak gibi...) karakterli, gençlere bilgi aktarabilecek oyuncularla bir kadro yapısı oluşturmak. Uyguladığımız model buydu. Bunun içinde uçuk kaçık paralar ödemeyede gerek yok. Yusuf ve Abdülkadir Avrupa'nın kulüplerinin oyuncular. Her iki oyuncuyada geçtiğimiz Temmuz ayında kulüp bazında çok ciddi teklifler olmuştu. Menajerler bazında gelen tekliflerin haddi hesabı yok. Genelde kulüplerden gelen teklifleri ciddi aldık. Geçen yıl Yusuf Yazıcı'ya 14 Milyon Euro, Abdülkadir'e de yine aynı değerde yapılan resmi teklifler vardı. Bu sene devre arasında Cardiff'in yapmış olduğu teklif vardı. Oyuncular Trabzonspor'daki misyonlarını tamamlamadıkları için biz bu transfere olumlu bakmadık. Ama yaz transfer döneminde neyin ne olacağına bakacağız. Yönetim olarak düşüncemiz: bu oyuncular marka elçimiz. Gittikleri yerde Trabzon'u, Trabzonspor'u ve ülkemizi temsil edecekler. Ligde kalma mücadelesi veren herhangi bir takıma gönderme niyetimiz yok. Bu da yönetim olarak bizim sorumluluğuz. En iyi kulübe en iyi fiyatlar gitmelerini istiyoruz. Gittkleri yerde Trabzonspor'u ve Türkiye'yi iyi temsil etmeleri."

"Duygusal olarak baktığınızda Yusuf'u, Abdülkadir'i, Uğurcan'ı, Hüseyin'i, Arda'yı vermem, veremem. Bir kulüp yönetiyorsunuzi realist olmalısınız. Diğer liglerdeki oyunculara baktığınızda Yusuf Yazıcı 20 değil 30, 40, 60Milyon Euro. Burası Premier Lig değil. İngiltere'de kulübün 90 Milyon Paund'luk naklen yayın geliri var. Onun yanında ürün satışı, yayın hasılatı var. Diğer taraftan da Avrupa Lig'lerinde mücadele etmesi lazım oyuncuların. 50, 60 Milyon Euro gibi rakamlar tahta sandalyeye oturup vezir rüyası görmeye benzer.Realist olmamız lazım. Bu oyunclardan nasıl para kazanılır? Sonraki satıştan yüzde maddesi ile. Sonra satıştan yüzde alabilmek için oyuncularını doğru zamanda çok iyi takıma ve lige göndermeniz lazım. 25-30 Milyon Euro üzerinde herhangi bir Türk futbolcusu için hayalcilik olur."

"Bizim yabancı kuralı ile tavrımız belli. Bunun kademeli olarak düşürülmesini söylüyoruz. Sadece 4 kulüp bizimle aynı fikirde. Orada şunu söyledim, "Bizim görüşümüz bu, bunuda uygulayacağız.". Bizim ihtiyacımızı olan oyuncular Sosa gibi, Anthony gibi, Onazi gibi yetenklerin birikimlerini de genç oyunculara aktaracak karakterli oyuncular. İsterse sınırsız yabancı olsun. Biz asla bunu haksız rekabet olarak düşünmeyeceğiz. Neyin doğru olduğunu zaman gösterir. Şunu da söyleyeceğim, bizim FİFA'daki tüm dosyalarımız yabancı futbolcularla, onların menajerleri ve kulüpleriyle ilgili. Maddi olarak baktığınızda getirisi yok. Trabzonspor'a baktığınızda 50 yabancı geldi, performans ortada, bir getirisi yok, 5.'likten yukarı çıkamamış."

"Gündemimizde o kadar sıkıntı varki, ancak haftalık program yapabiliyoruz. Belki Beşiktaş maçından önce veya sonra Ekuban ile sözleşmemizi yenileyeceğiz. Leeds United 5-10 Milyon Paund'luk teklif gelirse onu düşünürüz."

"Ünal Karaman'ın daha burada üç ayı var. Hiçbiryere gittiği yok. Fakat lige verilen aranın getirdiği sıkıntılar bunlar. Ekuban kalacak mı, Ünal Hoca gidiyor mu yazıyorlar. Ekuban'ın zaten takıma katkı vereceğini, Ünal Hoca'nın raporu ile scout ekibinin raporlarıyla biliyorduk. Ekuban ve Anthony için biliyorduk özellikle."

"Beşe aldığınız oyuncuyu bir iki sene kullanıp 4'e satmalısınız. Gönderdiğiniz oyuncu Çin'e Katar'a gidiyor zaten. Sezon başında, gönderdiğimiz oyunculardan birinin menajerini çağırıp yüksek ücreti sebebiyle indirim yapmasını istedik. 'Hayır, çok iyi oyuncu' dedi. 'Peki bu oyuncuyu aldığınız kulübe aynı fiyatla gönderme şansınız var mı?' dedim. 'Hayır' dedi. Peki ben neden bu oyuncuya bu parayı verdim, hala veriyorum. Hani iyi oyuncuydu. Biz o aldığımız oyuncuların vergilerinide ödüyoruz. Neden böyle aşırı şeylerin içine giriyoruz? Bunun nedenlerinide biliyoruz. Bu kentin altyapısından yetişitrdiği oyuncuları, sorumluluk alabilecek yerli yabancı oyuncularla kaynaştırabilirsek, Trabzonspor üst sıralara oynar. Bizim zaten ilk 11'imizin maliyeti 11-12 Milyon Euro civarında. Bana sorulacak soru 'Niçin oyuncu yetiştirmiyorsun?' olmalı. Trabzon'da binlerce oyuncu varken, Manchester City'in önliberosunu alayım."

Avrupa'da altyapı kurulması üzerine, "Geldiğimizden bu yana Almanya ve Hollanda'da ciddi çalışmamız var. Gelecek transfer dönemlerinde hatta oradan dahil edeceğimiz genç oyuncular olacak. Sınırlı bir bütçe ile transfer yapacağız. Oralara daha fazla dikkat edeceğiz."

Biz U21'in maçına gittiğimizde 'Yarın A Takım'da oynayacakmış gibi çalışın' Alanyaspor maçında 3 Türk vardı sahada. Altyapıdaki oyuncu o dönem kulüp arıyordu, ama şimdi biz onlara güven verdik. 3-1 mağlup olduğumuz Galatasaray maçında 18 yaşında Arda Akbulut tüm Türkiye konuştu. Ben Uğurcan'ın da Arda'nın da sırıtmadan oynayacağına eminim. Arda 2050 TL, Uğurcan yıllık 500-600 bin TL alıyor. Trabzonspor'un ekonomisinide belilrli bir seviyeye getiren oyuncular. Arda'ya dünyanın parasını verseler vermek içimden gelmez. Herşeyden önce Trabzonspor'a sempati kazandırdılar. Yusuf ve Abdülkadir için de hiçbirşey geç değil. Daha çok Yusuf ve Abdülkadir'ler yetiştirecek."

"Biz tesislere Galatasaray maçındaki Arda ve Yusuf'un fotoğrafını koyduk. Kaptan 21 kaleci 18 yaşında. Oluyor, olmaması içn uğraştılar ama oluyor.Futbol endüstriyel, sen yetiştir sen sat. Olması gereken bu.

"Bu sene bize büyük bir sabır gösterildi.Biz geldiğimzide bize 3 sene sabır gösterin dedik. Şampiyonluk söylemi erken. Sürdürülebilir bir yapı için zaman var. Tüm rakiplere saygı duyduk. Bazı şeyleri doğru yaptığınızda başarı geliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor