Ağaoğlu'ndan gönderme: "Parasını ödeyemeyeceğin oyuncuyu..."

Ahmet Ağaoğlu'ndan önemli açıklamalar...

Ağaoğlu'ndan gönderme: "Parasını ödeyemeyeceğin oyuncuyu..."

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu ile birlikte Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi'nin düzenlediği Spor Masası Programı'na konuk oldu. TSYD Trabzon Şube Başkan Selçuk Kılıç ve Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı programda Ağaoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bugüne kadar 250 Milyon TL'ye yakın ödeme yaptıklarını, kulübün ve camianın pek çok sorununa çare olmaya çalıştıklarını belirten Ağaoğlu, ''Daha yapacak çok işimiz var'' dedi.

Ağaoğlu yaptığı açıklamalarda eski yönetimlere de değinmeden geçmedi. Kulüplerin borç yüküyle karşı karşıya olduklarını belirterek "Parasını ödemeyeceğin oyuncuyu neden transfer ediyorsun" ifadelerini kullandı.

Ahmet Ağaoğlu "Dört büyük takım, 14 Milyar TL'ye ulaşan bir borç yüküyle karşı karşıya. Bu hiç kimseyi memnun etmemesi lazım. Bu sarmaldan çıkmak hepimizin görevi ama yıllarca bu işin kolayı yapılmış. Trabzonspor maddi olarak yükünü karşılayamayacağı futbolcuları transfer ede ede bu borç yüküne ulaştı. Bu sefer transfer ettiğiniz futbolcuların parasını da ödeyemiyoruz. Parasını ödeyemeyeceğin futbolcuyu neden transfer ediyorsun? Bunu sık sık sormalıyız. Yıllarca bu algı beslendi, desteklendi. Bunun cevabını hepimiz biliyoruz. Ama kurbağa demiş ya, ''ağzım su dolu, konuşamıyorum'' diye. Neden böyle bir algı oluşturuldu, neden toplumun beklentileri böyle oluşturuldu. Bu uzun süren bir çalışma, dünden bugüne olan bir süreç değil. Bundan 20 sene önce biz kalkıp Trabzonspor'a Victor'u getirdik Yuri'yi getirdik 20 bin dolar bonservis ücreti 5 bin dolar aylık ödendi bu futbolculara. O gün 5 Milyon Euro'luk transfer yapacağım deseniz, şehir ayağa kalkmaz mıydı? Şimdi neden kalkmıyor peki? Türk futbol tarihinde bir teknik direktöre ödenen en büyük tazminatı ödedik ve 1 hafta bile konuşulmadı. Ama Şenol Güneş 2002'de 400 bin dolar tazminatı istedi diye hala konuşuluyor. Neden? Cevabını hepimiz biliyoruz.'' şeklinde konuştu.

Ağaoğlu'ndan gönderme:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor