Ağaoğlu'ndan Denetim raporu açıklaması "Bu olayı kamuyoyu önünde..."

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'ndan Haber61'e özel açıklamalar.

Ağaoğlu'ndan Denetim raporu açıklaması "Bu olayı kamuyoyu önünde..."

Haber61 – Spor Servisi – Tuncay Lakot

Trabzonspor’da bağımsız denetin kuruluşu tarafından yapılan inceleme sonucunda hukuki sürecin başlatılmasının yankıları sürüyor.

Bu gelişme üzerine eski Başkan Muharrem Usta’nın yaptığı sert açıklamalar sonrasında Sponsorluk görüşmeleri için yurt dışında bulunan Başkan Ahmet Ağaoğlu Haber61’e açıklamalarda bulundu.

Bu olayda kişisel bir durumun olmadığını belirten Başkan Ağaoğlu, “Bizim yaptığımız tamamen ortada. Bir kulüp eğer bir teknik direktöre futbol tarihinin en yüksek tazminatını ödüyorsa, 30 Milyon TL tazminat ödemek sorunda kalıyorsam, kulübün borcu 1 Milyar TL’yi buluyorsa bunun nedenini araştrmak son derece doğal bir şey. Burada kişisel bir olay yok. Geliri 130 Milyon TL olan bir kulübün borcu 1 Milyar TL’ye çıkmışsa, Türk futbol tarihinin en büyük tazmitanını ödemişse, antrenörlere ve futbolculara astronomik bir rakam ödemişse ki bu rakam Süper Lig’de bir kulübün 6 aylık bütçesidir. Bu parayı ödemek zorunda kalmışsa o hesaplar denetlenir. Kamu yararına bir derneği, milyonlara malolmuş bir kulübü iki dudağınızın arasından çıkan sözlerle yönetemezsiniz. Bunun bir yolu vardır. Bu konuyu biz kamuoyu önünde tartışacak değiliz” dedi.

Ne olmuştu?

Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, Bağımsız Denetim Şirketi tarafından bir önceki dönem yönetim kurulunun hesaplarının incelenmesine dair hazırlanan raporla ilgili hukuki girişimlere başladıklarını söylemişti. Zeyyat Kafkas, ‘’Trabzonspor Kulübü'nün yönetiliş biçiminde artık şeffaflık, dürüstlük, hesap verebilirlik ve sorumluluk kavramları ön plandadır’’ ifadelerii kullanmıştı.

Zeyyad Kafkas tarafından yapılan açıklamada ‘’Tüm spor kamuoyunun malumu olduğu üzere; kulübümüzün bir önceki dönem hesapları Bağımsız Denetim Şirketi tarafından incelenerek, tamamen somut verilerden oluşan kapsamlı bir rapor hazırlanmıştır” 

"Tarih boyunca hep ilkleri gerçekleştiren ve cesaretle attığı adımlar sayesinde Türk futboluna yön veren kulübümüzün Yönetim Kurulu, bu misyondan hareketle söz konusu raporda yer alan hususlar hakkında gereğinin yapılmasına yönelik ivedilikle harekete geçmiştir. Bilinmelidir ki; Trabzonspor Kulübü'nün yönetiliş biçiminde artık şeffaflık, dürüstlük, hesap verebilirlik ve sorumluluk kavramları ön plandadır Bu kapsamda;  Bağımsız Denetim Şirketi’nin raporunda belirtildiği üzere, Trabzonspor Kulübü’ne bir önceki dönem verilen zararların tamamı dönemin yönetim kurulu başkanının alacağından yasal faiziyle birlikte mahsup edilecektir. Raporda yer alan Hususların tamamıyla ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır.  Disiplin Kurulu’na sevk hususunu Yönetim Kurulumuz ayrıca değerlendirecektir.’’ ifadelerini kullanmıştı.

Muharrem Usta'dan cevap!

Bu gelişmeler üzerine Trabzonspor eski başkanı Muharrem Usta sosyal medyadan mevcut yönetime ateş püskürmüştü.

Usta yeni yönetime "haysiyet cellatları" şeklinde seslenerek  "Size yazıklar olsun! Siz Trabzonspor’lu iseniz  ben değilim. Bu yönetimin derdi TS değil benim. Size bu kadar iyi niyete değmezmiş.  Mahkemeye gidiyorsanız ben de gidiyorum o zaman. Size bağış da yok. Şimdi ben de gereğini yapacağım." ifadelerini kullanmıştı.

Usta ayrıca bir de çağrıda bulunarak "TS yönetim  açık önerimizdir. Eğer amacınız şeffaflık ise... Dönemimiz dahil son 10 yılın hesaplarının bağımsız ve saygın bir kurum tarafından incelenmesini (four big) öneriyoruz. Hadi buyrun ! Hatta, inceleme masrafları dahi tarafımızdan karşılanacaktır" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor