Diğer

Diğer

Trabzonspor Manisa'yı yener mi?

Trabzonspor- Manisaspor

Futbola sadece sahada oynanan bir oyun olarak bakmamalıyız. Futbol aynı  zamanda iller arasında sosyal, kültürel ve dostluk ilişkilerinin  geliştirilmesi için bir araç olmalıdır.

Bu kapsamda Başkan Sadri Şener ve arkadaşlarının Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir"i  ziyaretini çok anlamlı ve doğru bulduğumu belirtmek isterim.

Sonuçta seçilmiş ve yasalar çerçevesinde görevinin başında bulunan bir Belediye Başkanı.

Bunu  bir Trabzonspor açılımı olarak görüyorum.

Ama bu açılım sadece Diyarbakır ile sınırlı kalırsa, anlam ve amaç farklılığı ortaya çıkar ki; işte o zaman eleştiriler haklılık kazanır..

Bundan sonra da bütün illerdeki Belediye Başkanları ve Valiler ziyaret edilip TS forması hediye edilmelidir.

Ben daha da ileriye giderek Trabzonspor"un deplasman kafilelerinde

yöremiz oyunlarını diğer illerde oynayacak olan horon ve kolbasti ekibinin de olmasından yanayım. Düşünebiliyor musunuz Diyarbakır, Kayseri, Gaziantep, Denizli, Bursa, Eskişehir meydanlarında  Horon ve Kolbastı ekibinin gösterisini..

Böylece hem Trabzon, hem de Trabzonspor"un o illerde sevdirilmesi sağlanır.

Gelelim futbola..

Trabzonspor bir hafta içerisinde iki farkı gömlek giydi.

Diyarbakır"da muhteşem bir futbol, İstanbul"da rezalet..

Bir hafta içerisinde bu kadar iyi futboldan böylesine rezalet ve ne yaptığını bilmeyen bir futbola dönmek gelecek adına beni endişelendiriyor. Şenol hoca bunun nedenlerini mutlaka ortaya çıkarıp çözüm bulmalıdır.

Şenol Güneş"in göreve gelmesinden sonra Bordo Mavililer çok daha bol pozisyona giriyor.

Sivas ve Diyarbakır maçlarında bunu gözlemledik. Ancak, her iki maçta, bu kadar iyi oyun ve bu kadar bol pozisyona rağmen zorla kazanılması golcü eksikliğinin önemini göstermektedir.

Golcü için alınan Teofilo ise tam anlamıyla ısınamadı. Bordo mavililer tüm hatlarıyla rakip ceza alanında çoğalıyor ama son vuruşlarda yetersizlik veya pozisyon gereği yerleşim hatası pozisyonun iyi kullanılamamasına neden oluyor. Bu durum da taraftarlara saç baş yolduruyor.

Sivas ve Diyarbakır maçlarında bunu yaşadık.

İstanbul Büyükşehir maçındaki penaltının Umut"a attırılmasını çok yanlış buluyorum. Penaltı atmanın en büyük özelliği teknik olmaktır.

Bu açıdan bakıldığı zaman Umut, belki de liglerde en son penaltı atacak futbolcular arasına girer.

Nitekim de  daha önce Kayseri de olduğu gibi bu sezon da İstanbul"da kullandığı penaltıyı gole çeviremedi.

Oysa Teofilo da teknik özellikleri bakımından o penaltıyı kullanabilirdi.

Sonuç;

Trabzonspor ligde farklı, kupada farklı oynuyor.

Sivasspor  maçında iyi, Orduspor  maçında kötü..

Diyarbakır maçında iyi, İstanbul Büyükşehir maçında kötü..

Sıra ligdeki Manisa"ya geldi. Normal şartlarda iyi futbol bekleniyor.

Maçın İstanbul"da oynanacak olması Trabzonspor için asla dezavantaj değil, aksine avantajdır. Trabzonspor ligdeki iyi oyununu ve kazanma azmini bu maçta da sürdürecektir(Tahmin:1)

Fenerbahçe-Diyarbakırspor

Fenerbahçe her futbolcusunun alternatifi olan bir takım. Onun için cezalı, sakat önemli değil. Sivas da bunu gösterdiler. Sahasında Diyarbakır karşısında da kazanır(Tahmin:1)

Kayserispor-Galatasaray

Kayserispor büyük takımlara kolay kolay teslim olmuyor. Son yıllarda üstünlüğü de var. Geçen hafta deplasmanda Antep"i yenmeleri belki bir rehavet yaratabilir. Galatasaray ise yeni transferlerle yeni bir kimliğe büründü. Ama alınan futbolcuların şu an itibariyle Baros, Kewil, Nonda ve Keita kadar faydalı olduğu söylenemez. Denizlide kazandılar ama çok pozisyon verdiler. Antalya kupa maçında ise kötü oynadılar kaybettiler. Bu maç daha çok beraberliğe yakın (Tahmin:0 )

Beşiktaş-Gençlerbirliği

Beşiktaş Antalya da hakem kararıyla kazandı. Kötü oynuyor, pozisyona girmekte zorlanıyor. Hakemin verdiği uydurma penaltı ile kazandılar. Gençlerbirliği ayağa iyi pas yapan, organizeli ve disiplinli oynayan bir takım. Gençlerbirliği ligin en çok berabere kalan takımlarından. Bu maçı da beraberlik olarak görüyorum.(Tahmin:0)

Ankaragücü-Bursaspor(Tahmin:%55:1 %45:0)

Sivasspor-Denizlispor(Tahmin:%55:2  %45:1)

Eskişehir-İstanbul Büyükşehir(Tahmin:0)

Kasımpaşa-Antalyaspor(Tahmin:60:1 %40:0)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR