Diğer

Diğer

Trabzonspor kazanır mı?

Her ne kadar oynanan futbol taraftarlarını çok tatmin etmese de Şampiyonlar ligi B grubu lideri olmak herhalde oldukça keyifli olsa gerek.

Düşünebiliyormusunuz, Trabzonspor ilk kez katılıyor bu lige ve ilk iki maçlar sonunda yenilmeden liderlik koltuğunda oturuyor.

Takımın kötü oyununu konuşup eleştirene kadar bu keyfi çıkarmak daha iyi değil mi?

Evet elbetteki kötü oyun da sorgulanmalıdır, ama bunu şampiyonlar gibi bir ligde değil de süper ligde yapmak daha akılcıl olsa gerek.

Çünkü, Şampiyonlar ligi 4 takımlı ve her takıma göre bir oyun stratejisiyle oynanması gerekiyor.

Kaldı ki, grubun en zayıf halkası olarak görüldüğün yerde maçları daha dikkatli ve haddini bilerek oynamak bence doğru bir stratejidir.

İnter ve Lille maçlarına baktığımız zaman her iki maçın ilk yarıları kötü, ikinci yarıları biraz daha derli toplu, iyi bir Trabzonspor görürüz.

İşte bu farklılığın en önemli nedeni, tecrübesizlik ve rakibi gözünde büyütmedir. Trabzonspor biraz daha tecrübe kazandıkça oyunu da güzelleşecektir.

Son Avni Aker’deki Lille maçına baktığımız zaman Bordo Mavililer pek fazla pozisyona giremedi, ama Fransız şampiyonu da Tolga’nın kalesini bombardımana tutmadı.

Maç boyunca girdikleri gol pozisyonu 2-3’ü geçmez.. Oysa Karabükspor daha fazla pozisyona girmişti.

Avni Aker’in bozuk çimleri Trabzonspor’a büyük zarar veriyor.

Fransızların attıkları toplar miknatis gibi ayaklara yapışırken, bizimkilerin topları en az iki hamlede durduruluyordu. Bu da takımın oyununu olumsuz etkiledi.

Bereket zemin yenileme çalışmaları başlatıldı. Çünkü bu zeminde Trabzonspor süper ligde de çok puan kaybederdi..

Şenol hoca Şampiyonlar ligini ayrı, süper ligi ayrı proğramlıyor. Kadrodaki değişiklikler de buna paralel olarak yapılıyor.  Onun için Şenol hocayı kadro tercihleri konusunda fazla eleştirmemek lazım.

Serkan Balcı’yı bu maçta orta alandan ileriye dönük oynatması bence de doğru bir karardı.

Bazı taraftarların tepkisini de anlamak zor. Serkan Balcı gibi yüreği ile oynayan, mücadele gücü yüksek bir futbolcudan bende olsam kolay vazgeçmem.

Burak’ın cezalı olması elbetteki önemli eksikliktir. Lille maçında Burak olmuş olsaydı o kötü futbola rağmen Bordo Mavililerin kazanma şansı yüksekti. Ama son üç maçta forma giyecek. Buraklı Trabzonspor’un bu Lille takımını deplasmanda yenmesi sürpriz olmamalıdır. Bundan sonra alınacak bir galibiyet bir beraberlik Bordo Mavilileri bir üst tura çıkaracaktır.

Borsa’ya teşekkürler..

Bu arada Trabzon Ticaret borsasının Lille maçının hakemlerine başta fındık olmak üzere yöresel ürünler hediye etmesi çok önemlidir.

Bu kararı alanları kutluyorum. Bu uygulama keşke rakip takım kafilesine de yapılabilse. Hem şehrimizi tanıtma, hem de önemli ürünlerimizi pazarlama açısından fayda sağlayacaktır. Buna Trabzonspor öncülük etmelidir.

Ayrıca da Bordo Mavili futbolcuların geçtiğimiz yıllarda uyguladıkları tribünlere fındık atma uygulamasının da futbol federasyonundan herhangi bir engel yoksa biran önce yeniden başlatılmalıdır.

Deplasman maçlarında rakip takım taraftarlarına atılacak fındık paketleri, hem bu ürünün tanıtımına, hem de taraftara jest yapılıp, alehte tezahüratı en aza indirmeye katkı sağlayacaktır.

Eskişehir maçı..

Şampiyonlar ligi B grubu lideri Trabzonspor Süper ligde ilk galibiyetini geçen hafta Karabükspor karşısında aldı.

Şampiyonlar ligi maçlarında oyun disiplini açısından daha iyi bir görüntü veren Bordo Mavililer, ne yazık ki aynı görüntüyü süper ligde sergileyemiyor.

Süper lig maçlarını angarya gören, rakibi ciddiye almayan, bulduğu pozisyonları laubali bir şekilde harcayan Bordo Mavili futbolcular artık kendilerine gelmeliler.

Şu ana kadar oynadıkları rakipleri belki ciddiye almayabilirler ama bu hafta Eskişehir gibi çok ciddi bir rakiple oynayacaklarının farkına varmalılar.

Geçen sezon Trabzonspor’un şampiyonluğuna önemli çelme takan Eskişehirspor, daha güçlü ve yeni bir Teknik Direktörle bu sezona başladı.

Geçen hafta Galatasaray’a yenilmeleri aldatıcı olur. Sahasında başka oynuyorlar. İlk maçta Beşiktaş’ı yenmeleri, güçlerinin eseridir.

Buraklı, Colmanlı, Volkanlı, Alanzinholu, Halilli Trabzonspor ciddiye aldığı her rakibi yener.

Bu ciddiyetle Eskişehir’den galibiyetle dönmeleri sürpriz olmadığı gibi, aksi halde puan kaybetmeleri de çok sürpriz olmayacaktır. (Tahmin:%55:2  %45:0)

Fenerbahçe-İstanbul BB (Tahmin:1)

Ankaragücü-Galatasaray (Tahmin:2)

Gaziantep-Beşiktaş(Tahmin: %60:1  %40:0)

Bursaspor-Gençlerbirliği (Tahmin:1)

Karabükspor-Orduspor (Tahmin:1)

Antalyaspor-Sivasspor (Tahmin:1)

Samsunspor-Manisaspor (Tahmin:%60:0  %40:2)

Kayserispor-Mersin İdmanyurdu (Tahmin: %55:0  %45:1)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR