Yürek sızlatan görüntü: Gurbetten tabutla dönüyorlar!

Almanya'da hayatını kaybeden Trabzonlu Öztürk ailesi Trabzon'a doğru yola çıktı.

Yürek sızlatan görüntü: Gurbetten tabutla dönüyorlar!

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzon’u yasa boğdular. Almanya kentinde gaz kaçağı nedeniyle hayatını kaybeden 4 kişilik Öztürk ailesi tabutlara konularak Trabzon’a yola çıktı. 



Faci Almanya Stuttgart kenti yakınlarındaki Esslingen şehrinde Obertürkheim Caddesi’ndeki Öztürk Ailesi’ne ait evde meydana gelmişti. Trabzonlu 29 yaşındaki Turgay Öztürk, eşi Filiz Öztürk, 5 yaşındaki oğulları Mert ve 3 yaşındaki kızları Minel karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Ailenin cenazesi otopsi ve orada kılınan cenaze namazının arından tabutla tarifeli uçakla Trabzon’a gönderildi. Yarın Akçaabat’ta cenazeleri gözyaşları arasında toprağa verilecekler.

Yürek sızlatan görüntü: Gurbetten tabutla dönüyorlar!

OLAY NASIL OLDU? 

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz gün Turgay Öztürk’ün yakında oturan annesi, oğlunu pazar akşamı telefonla aradı. Ama cevap alamadı. Bu yüzden bir gün sonra tekrar aradı ve yine cevap alamayınca doğrudan oğlunun evine gitti. Kapının zilini çalan anne yanıt alamayınca pencereden içeri baktı. O anda beyninden vurulmuşa döndü. Oğlu, gelini ve çocuklarının yerde yatan cansız bedenlerini gördü ve hemen polise haber verdi. Polise ihbar saat saat 12.00’de ulaştı. Eve gelen itfaiye ekipleri karbonmonoksit gazı alarmı üzerine solonum cihazıyla eve girdi. İtfaiye erleri önce pencereleri açtı ve yerde dört cesedin yattığını gördü.

Yürek sızlatan görüntü: Gurbetten tabutla dönüyorlar!

Ölenlerin 29 yaşındaki Turgay Öztürk, aynı yaştaki eşi Filiz Öztürk, 5 yaşındaki oğulları Mert ve 3 yaşındaki kızları Minel olduğu açıklandı. Polis olayın herhangi bir saldırı ya da intihar olmadığını açıkladı. Savcılık olayı araştırmaya devam ederken hayatını kaybeden Trabzonlu Öztürk ailesinin hemşerisi ve yakını Mehmet Tayar olayı şöyle anlattı: “Turgay çok efendi, sessiz, ailesine düşkün bir evladımızdı. Mercedes firmasında teknisyen olarak çalışıyordu. Bu evini de iki yıl önce yapmıştı. Olay pazar akşamı mı yoksa pazartesi sabahı mı yaşandı bilmiyoruz. Çok acı bir olay. Yüreğimiz yandı. Turgay’ın annesi yakında oturuyordu. Telefonla ulaşamayınca merak edip eve gelmiş. Olay o zaman anlaşıldı.”

Olayın yaşandığı evin yakınına ölenlerin yakınlarına psikolojik destek vermek için taziye çadırı kuruldu. Acı olay çevreye yayılır yayılmaz, çevredeki Türkler olay yerine koştu.
 
Orada sevenleri tarafından cenaze namazı kılınarak uğurlanan Öztürk ailesi, otopsinin ardından tabutlara konularak Trabzon’a gönderildi. Yarın Sabah saat 08.30’da aile Trabzon’da olacak. Ardından ikindi namazında cenaze namazları kılınmak üzere Akçaabat Çal Mahallesi’ne çıkarılacak. Burada aile kabristanlığına defnedilecekler.

Yürek sızlatan görüntü: Gurbetten tabutla dönüyorlar!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber