Yomra'da gece belediyeden gece operasyonu! Duvarları yıktılar

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık "Halkın malını halka açtık" dedi.

Yomra'da gece belediyeden gece operasyonu! Duvarları yıktılar

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, mahkeme kararı ile halka açılması tescillenen dolgu alanını çeviren çitleri yıkarak alanı halka açtı. Başkan Bıyık, Avrasya Üniversitesinin önüne denk gelen bölgede de önemli bir miktar araziyi, şimdilik üniversitenin kullanımına bıraktıklarını kaydetti. Bu sorunu artık Yomra'nın gündeminden çıkarmak istediklerini kaydeden Bıyık, geri aldıkları alanı kısa sürede düzenleyerek halkın hizmetine sunacaklarını ifade etti. 

Başkan Bıyık açıklamasında şunları söyledi: "İlçemiz Sancak Mahallesi sahil alanında bulunan, halkımıza ait olan ama halkımız tarafından kullanılamayan dolgu alanının büyük bir kısmını, duvarları yıkarak halkımıza açtık. Bölgede bulunan üniversite fakültemizin önünde, okulun ihtiyacını fazlası ile karşılayacak kadar alanı şimdilik bıraktık. Aylardır masada önerdiğimiz çözümü böylece sahaya tatbik ediyoruz. Halkın kullanımına açtığımız alanı, milletimizin kullanacağı bahçe olarak düzenleyeceğiz. Bu kapsamda proje hazırlama çalışmalarına devam ediyoruz. Projemizin hazırlanmasının ardından süratle yapım ihalesini gerçekleştirerek alanı en güzel şekilde Yomra'mıza kazandıracağız. Yomra'mızın sosyal alan eksikliğini giderecek, tüm halkımızın yaşam alanı olacak bu bölgede, kesinlikle kiralama yapılmayacak olup, işletilmesi belediyemiz tarafından yapılacaktır. Ayrıca, üniversitemize bıraktığımız alan ile halkımızın hizmetine açtığımız alan arasında duvar inşaatına süratle başlıyoruz. Bu noktada kontrolü üniversite yönetiminde olan bir kapı bırakarak herkes gibi üniversite öğrencilerimizin de pek tabi alandan yararlanabilmesini sağlayacağız. Böylece tüm alan yine öğrencilerimizin de hizmetinde olacak. Yomra'mıza hayırlı uğurlu olsun."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler