YÖK Genel Sekreteri Batıkan Aksoy: “Hepimizde biraz Trabzonluluk var”
Ankara’da düzenlenen Trabzon Günleri’ne katılan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Sekreteri Batıkan Aksoy, Haber61’e özel açıklamalarda bulundu. Aksoy, etkinliğin enerjisi ve katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“Tam Trabzon gibi, enerji had safhada”
Etkinlik alanındaki atmosferi değerlendiren Aksoy, “Gayet güzel, enerjik, tam Trabzon gibi. Hakikaten herkesin enerjisi had safhada. İnsanlar çok pozitif, çok olumlu. Trabzon'u zaten Türkiye için belki de önemli kılan, Türkiye'nin esas enerjisini katalizörü olması, ana motoru olması. O yüzden çok mutluyum burada olduğum için. Büyüklerimize eşlik ediyoruz hep birlikte. Çok keyifliyim, güzel bir gündeyiz” dedi.
“Trabzon kendi içinde de çok çeşitli”
Trabzon’un kültürel çeşitliliğine dikkat çeken Aksoy, “Gösteren bir ilimiz. Dolayısıyla kendi içinde de çok çeşitli. Yani Çaykaralılar başka, Oflular başka, Tonyalılar başka. Çok Trabzonlu arkadaşım olduğu için biraz Trabzonluların yapısını da iyi biliyorum doğrusu. O anlamda bu çeşitliliği de burada yansıtmış durumdalar” ifadelerini kullandı.
“Bu çeşitlilik Türkiye’yi yansıtıyor”
Etkinlikte belediye başkanlarıyla da bir araya geldiğini belirten Aksoy, “Belediye başkanlarımız burada, birkaç belediye başkanımızla da bir araya geldik. Çok keyifli, çok mutlu insanlar. Ve dediğim gibi o çeşitlilik aslında bizim enerjimizi de arttırıyor ve Türkiye'nin çeşitliliğini de yansıtan bir şey. Yani aslında Trabzon Türkiye'dir diyoruz ya, Trabzon Türkiye'dir sözünü de doğrulayan bir çeşitlilik burada” dedi.
“Hepimizde biraz Trabzonluluk var”
Aksoy, Trabzon’un Türkiye için önemine vurgu yaparak, “Bak şunu söyleyebilirim, ulaştırma olanlar en korkan tipten ötürü Trabzonluya çok benzeten oluyor beni. Şu an birlikte burayı ziyaret ettiğimiz bürokrat arkadaşlarım, bürokrat büyüklerime baktığımda çoğu Trabzonlu değil. İçimizde herhalde bir tek bir kişi Trabzonlu. Geri kalan hiçbirimiz Trabzonlu değiliz. Ama Trabzon sahip olduğu Türkiye'nin o mukaddes değerlerine sahip çıkması, onları paylaşması ve onları yüceltmesi noktasında, efendim, Türkiye'ye insan kaynağı yetiştirmesi noktasında aslında Türkiye'nin önemli bir temel taşını oluşturuyor. Dolayısıyla herkes ve hepimiz de herhalde biraz bir Trabzonluluk var gibi görüyorum ben. Çok güzel” ifadelerini kullandı.

