YENİ Parti Trabzon İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Mustafa Bak ile Güzide Önsel Uzun’un yarışacağı ön seçim öncesinde düzenlenen programda Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem ile Güzide Önsel Uzun arasında selamlaşma yaşanmadı. Erdem’in programda bazı isimlerle selamlaşırken Güzide Önsel Uzun’la selamlaşmaması, ön seçim öncesindeki siyasi tabloya yansıyan bir ayrıntı oldu.
17 Ekim Cumartesi günü saat 11.00 ile 15.00 arasında Uzun Sokak’taki Konak Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcıları Cüneyit Zorlu ve Murat Özçilingir ile YENİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz katıldı.
CAHİT ERDEM, GÜZİDE ÖNSEL UZUN’LA SELAMLAŞMADI
Program sırasında Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem’in, Yeni Parti Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özçilingir ile selamlaştığı görüldü. Erdem’in, YENİ Parti Trabzon İl Başkanlığı için aday olan Güzide Önsel Uzun’la selamlaşmaması ise dikkat çekti.
Bu görüntünün öncesinde Erdem’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da bulunuyordu. Beşikdüzü Belediye Başkanı, paylaşımında ön seçimde oy kullanacağını belirtirken tercihini mevcut İl Başkanı Mustafa Bak’tan yana yapacağını açıkça duyurmuştu.

ERDEM’DEN SOSYAL MEDYA HESABINDAN SERT AÇIKLAMA
Cahit Erdem, ön seçimden bir gün önce yayımladığı açıklamada, geçmişte parti teşkilatlarında yaşandığını belirttiği olaylar üzerinden bazı isimlere eleştiriler yöneltti. Beşikdüzü’ndeki gençlik kollarına yönelik tutum, ilçe teşkilatındaki görev değişikliği ve il başkanlığında yaşandığını ifade ettiği olaylara değinen Erdem, Mustafa Bak’a destek gerekçelerini sıraladı.
Erdem, açıklamasının sonunda Mustafa Bak’ı “gönül dostluğu” ve “yol arkadaşlığı” yaptığı bir isim olarak nitelendirerek oyunu kendisine vereceğini belirtti.
“MUSTAFA BAK’A OYUMU VERECEĞİM”
Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:
“Pazar günü Yeni Parti İl Başkanlığımızın ön seçimi var..
Partimin üyesi olduğum için demokratik hakkım olan oyumu kullanacağım..
Geçmişte Beşikdüzü İlçemizin gençlik kollarına randevu vermeyip,genel merkeze şikayet edip ihraç etmeye kalkışana değil,
Beşikdüzü kilise kapısıdır,asla oraya ayak basmam diyenlere değil,
Babası yaşındaki Beşikdüzündeki büyüklerimizin oluşturduğu heyeti Trabzon’daki il Başkanlığı makamından kovanlara değil,
Beşikdüzünde Seçilmiş İlçe Başkanımızı sebepsiz görevden aldığı zaman,100 üye genel merkeze faks çekerek istifa edinceGenel Başkan yardımcımızın Ankara’dan bizzat gelerek tekrar ilçe başkanlığımıza atama yapması üzerine sinirden ağlayanlara değil,
Makamına gittiğimizde her zaman sevgi ve saygıyla karşılayana,aradığımızda cenazemimizi ve düğünümüzü bizimle paylaşana,kısaca gönül dostluğu yol arkadaşlığı yapan ,bu zor günlerde en önde bıkmadan yılmadan hak,hukuk adalet mücadelesi veren kardeşim gibi gördüğüm Mustafa Bak’a oyumu vereceğim..”