Yavuz Selim Sahası Millet Bahçesi projesinden çıkartıldı mı?

Ortahisar Belediyesi 2020 yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Yavuz Selim Sahası Millet Bahçesi projesinden çıkartıldı mı?

Haber61 - Haber Servisi

Ortahisar Belediye Meclisi 2020 yılı ilk meclis toplantısını Başkan Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis gündemine Avni Aker ve Yavuz Selim Sahası yerine yapılacak olan Millet Bahçesi projesi yer aldı.

CHP Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi Cüneyt Zorlu, Gülcemal ve Millet Bahçesini gündeme taşıdı. Zorlu, “Gülcemal dolgu alanıyla ilgili sıkça konuştuk. Daha çok da konuşacağımız görülüyor. “Tahkimat yapılmadan dolgu yapılması doğaya, denizimize yapılan bir ihanettir dedik” dinleyen olmadı. Hala çalışmalar yapılıyor. Bu konuda konuşmaya gerek yok. Varsa kiminle istişare edilerek bunu da bilmek istiyoruz. Ayrıca Millet parkı projesi de aynı şekilde. Her halde projesi var. Duyumlarımız umarım doğru değildir. Yavuz Selim Sahası projeden çıkarıldığı söylenmekte. Eğer söylenenler doğruysa hata yapılmıştır. Tadilat projesi hazırlandıysa da bunun da bizimle paylaşılması gerektiğine inanıyorum. Bunun da buradan söylüyorum” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Yavuz Selim futbol sahasının projeden çıkarılmadığını hatta söz konu bile olmadığını belirtti. Genç, aksine projeye müdahil olarak küçük sahaları daha profesyonel sahalar olması yönünde talep ilettik diyerek “Yavuz Selim proje olarak sahanın içindedir. Maçların oynanabileceği, arada temsilen senede birkaç maçın oynanabileceği saha olacak. Trabzonspor’a ait özel değerlerin orada yaşatıldığı mini müze şeklinde Projeye ilave yapıldı. Ama altında otopark koyuldu. Bu çok çok isabetli olmuş. İlla bir yapı olacaksa da bunun meydanda yer alan opera binamızı temsilen Trabzonspor’un yaşatılması gibi sadece kültür sanat merkezi olabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber