Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 30 Ağustos 2026 14:39 Güncellenme tarihi: 30 Ağustos 2026 15:15

Uzungöl’de sağanak sonrası taşkın! Yollar su altında kaldı

Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan turizm merkezi Uzungöl’de etkili olan sağanak yağışın ardından bazı bölgelerde taşkınlar ve küçük çapta heyelanlar meydana geldi.

Trabzon’da etkisini sürdüren kuvvetli yağışlar, Çaykara ve Uzungöl’de hayatı olumsuz etkiledi. Yağışların ardından Uzungöl çevresinde küçük çaplı heyelanlar meydana gelirken, bazı menfezlerin tıkanması sonucu yollarda ulaşım güçlükle sağlandı. Gölbaşı Camii çevresinde bulunan bazı ev ve tesislerin çevresinde de su baskınları yaşandı. Yağıştan Karaçam, Köseli ve Demirli mahallelerinin yanı sıra Çaykara’nın farklı noktalarının etkilendiği belirtildi.

BAŞKAN TOK HABER61’E KONUŞTU

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, bölgede yaşanan son duruma ilişkin Haber61’e özel açıklamalarda bulundu. Tok, olaylarda şu ana kadar can kaybı yaşanmadığını belirterek, ekiplerin farklı noktalarda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Başkan Tok, “Maddi hasarlar var, yollar kapandı. Şu anda bütün ekipler bölgede. Belediye, Devlet Su İşleri ve AFAD müdahale ediyor. Can kaybımız yok. Menfezlerde sıkıntılar oluştu, müdahaleler devam ediyor” dedi.

UZUNGÖL’DE MENFEZLER TIKANDI

Uzungöl’de özellikle Kalohomad olarak bilinen bölge ile Gölbaşı Camii çevresinde yağışın etkili olduğu belirtildi. Bölgedeki Koşonderesi’nin yapısına dikkat çeken Tok, şiddetli yağışlarla birlikte derenin yukarı kesimlerden çamur, taş ve toprak taşıdığını, bunun da aşağıdaki menfezlerde tıkanmalara yol açtığını ifade etti. Tok, gece saatlerinden itibaren bölgede çalışma yaptıklarını belirterek, yağışın yeniden etkili olmasıyla müdahalelerin sürdüğünü kaydetti.

KARAÇAM, KÖSELİ VE DEMİRLİ’DE DE MÜDAHALE

Sağanağın yalnızca Uzungöl’de etkili olmadığını belirten Tok, Çaykara’nın farklı mahallelerinde de küçük çaplı sorunların yaşandığını söyledi. Başkan Tok, Karaçam, Köseli ve Demirli başta olmak üzere bazı mahallelerde yolların kapandığını ve menfezlerin tıkandığını belirterek ekiplerin bu noktalara müdahale ettiğini aktardı. Tok, ““Bir anda bardaktan boşanırcasına çok şiddetli bir yağmur geliyor. Şu anda yağış çok azaldı ancak hava belli olmuyor. İnşallah herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz” ifadelerini kullandı.

UZUNGÖL’DE YAĞIŞ ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Meteoroloji’nin Doğu Karadeniz için sağanak ve yer yer kuvvetli yağış uyarısının ardından Uzungöl’de etkili olan yağış, taşkına neden oldu.

Bölgede yağışın etkisini sürdürmesi beklenirken, sürücülerin ve vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olması gerekiyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!