Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 29 Eylül 2026 16:00

TTSO üyeleri için yeni dönem! "Üyeler tek tek bilgilendiriliyor"

TTSO Başkanı ve başkan adayı Erkut Çelebi, Haber61 canlı yayınında üyelerin oda hizmetlerinden daha fazla yararlanması için başlatılan çalışmaları anlattı.

TTSO Başkanı ve başkan adayı Erkut Çelebi, Haber61 canlı yayınında oda üyelerine yönelik çalışmaları ve mali yönetim anlayışını anlattı. Çelebi, meslek komitelerindeki üyeleri bir araya getirerek TTSO’nun hizmet ve projelerini doğrudan anlatmaya başladıklarını söyledi.

Haber61’in “Türkiye ve Trabzon Gündemine Bakış” programında TTSO seçimleri öncesinde dikkat çeken değerlendirmeler yapıldı. Gazeteci yazar Ahmet Çağlar Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu programın konuğu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve başkan adayı Erkut Çelebi oldu.

Çelebi, TTSO’nun üyelerine sunduğu hizmetlerin daha iyi anlatılması amacıyla başlatılan çalışmaların yanı sıra odanın mali kaynaklarının kullanımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ÜYELERİMİZ ODANIN HİZMETLERİNİ DAHA İYİ BİLMELİ”

Ticaret ve Sanayi Odalarının görevleri konusunda farklı düşüncelerin bulunduğunu belirten Çelebi, üyelerin oda hizmetlerinden nasıl yararlanabilecekleri konusunda daha fazla bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Çelebi, “Ticaret ve Sanayi Odalarının ne iş yaptığı konusunda insanların farklı düşünceleri olabiliyor. Ben de üyelerimizin odamızın hangi hizmetleri sunduğunu ve bu hizmetlerden nasıl faydalanabileceklerini daha iyi bilmeleri gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

MESLEK KOMİTELERİYLE ÜYELERE DOĞRUDAN ANLATIM

Bu kapsamda meslek komitelerine yönelik yeni bir çalışma başlattıklarını belirten Çelebi, komite üyelerini bir araya getirerek TTSO’nun faaliyetlerini doğrudan anlattıklarını ifade etti.

Çelebi, uygulamayı şu sözlerle anlattı:

“Bir meslek komitesi başkanımıza, ‘Siz hangi meslek komitesindesiniz?’ diye soruyoruz. Ardından o meslek komitesindeki üyeleri bir araya getirerek sabah kahvaltısı düzenliyoruz. Önce birlikte kahvaltı yapıyoruz, ardından Ticaret ve Sanayi Odası’nın ne iş yaptığını, hangi birimlerden nasıl faydalanabileceklerini anlatıyoruz. Daha sonra da projelerimizi ve bugüne kadar yaptığımız çalışmaları aktarıyoruz.”

“BUNU UYGULAYAN İLK ODALARDAN BİRİYİZ”

Başlatılan çalışmanın başarılı olduğunu belirten Çelebi, uygulamanın farklı odalara da örnek olabilecek bir çalışma olduğunu söyledi.

Çelebi, “Bu çalışma oldukça başarılı oldu. Bildiğim kadarıyla bunu bu şekilde uygulayan ilk odalardan biri de Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası oldu.” ifadelerini kullandı.

Çalışmanın amacının yalnızca kahvaltı organizasyonu olmadığını vurgulayan Çelebi, “Burada amacımız insanlara yalnızca bir kahvaltı vermek değil. Asıl amacımız üyelerimizi odamızın hizmetleriyle buluşturmak ve onlara doğrudan bilgi vermek.” dedi.

“KAHVALTI İÇİN DIŞARIDAN HİZMET ALMIYORUZ”

Organizasyonların maliyetini de mümkün olduğunca düşük tutmaya çalıştıklarını belirten Çelebi, kahvaltı hizmetinin oda bünyesinde hazırlandığını söyledi.

Çelebi, “Kahvaltının maliyetinin de yüksek olmaması için dışarıdan hizmet almıyoruz. Odanın içerisinde oluşturduğumuz mutfakta peynir, zeytin, simit ve yumurta gibi basit ürünlerle kahvaltı hazırlıyoruz.” diye konuştu.

Çelebi, söz konusu çalışma nedeniyle eleştiriler aldıklarını ancak kendileri açısından önceliğin üyelerin bilgilendirilmesi olduğunu belirtti.

“Bu çalışma nedeniyle eleştiriler de aldık. Ancak benim için önemli olan, üyelerimizin odamızdan ne şekilde faydalanabileceğini öğrenmesi.” ifadelerini kullandı.

“PARAMIZ VAR DİYE GEREKSİZ HARCAMIYORUZ”

TTSO’nun mali yapısına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çelebi, oda kaynaklarının dikkatli kullanıldığını söyledi.

Çelebi, “Odamızın mali yapısı konusunda da oldukça dikkatli davranıyoruz. Paramızın olması, bu parayı gereksiz şekilde harcadığımız anlamına gelmiyor. Tam tersine, kaynaklarımızı korumaya ve doğru alanlarda kullanmaya çalışıyoruz.” dedi.

“ÜYELERİMİZİN AİDATLARINI DİKKATLİ KULLANIYORUZ”

Yurt dışı programlarında da aynı mali anlayışla hareket ettiklerini belirten Çelebi, görevlendirmelerde gereksiz personel ve masraf oluşmasını önlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Çelebi, “Görevlendirmelerde mümkün olduğunca gereksiz personel ve masraf oluşmasını önlemeye çalışıyoruz. Böylece hem odamızın kaynaklarını koruyoruz hem de üyelerimizin ödediği aidatların daha dikkatli kullanılmasını sağlıyoruz.” diye konuştu.

Çelebi, TTSO’nun mali kaynaklarının sağlam olmasının ve gereksiz harcamalardan kaçınılmasının üyeler açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Üyenin de içinin rahat olması gerekiyor. Odanın mali kaynaklarının sağlam olması ve gereksiz yere harcanmaması bizim için önemli.” dedi.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!