TTSO'da Çevre Mevzuatı toplantısı

TTSO üyesi firmalar çevre mevzuatı ile ilgili bilgilendirildi.

TTSO'da Çevre Mevzuatı toplantısı

Trabzon Ticaret ve Odası (TTSO) tarafından düzenlenen Çevre Sorunları Panelinde, oda üyesi firmalar bakanlık yetkilileri tarafından çevre koruma süreçleri ve mevzuatı konusunda bilgilendirildi, soruları yanıtlandı.

Toplantıya TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Korkmaz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yeterlik Hizmetleri Daire Başkanı Fatih Selimoğlu, ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Dairesi Başkanı Barış Ecevit Akgün, İzin Lisans Daire Başkanlığı Endüstriyel Atık Lisansları Şube Müdürü Ramazan Okur, Enerji Yatırımları Şube Müdürlüğünden Çevre Mühendisi Sevinç Demir ve Çevre Mühendisi Nihal Başçı ile başta danışman firmaları temsilcileri olmak üzere oda üyesi firma yetkilileri katıldı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, oda üyelerinden çevre sorunlarının çözümü konusunda gelen talepleri ve çözüm önerilerini TOBB ve bakanlıklara ilettiklerini vurgulayarak, "Bu sorunların çözümüne katkıda bulunmak ve üyelerimizin taleplerini dile getirmelerini sağlamak adına bakanlığımız ve il müdürlüğümüzün katkılarıyla böyle bir toplantı düzenledik" dedi. Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çevre sorularının gerçek anlamda çözümü konusunda neler yapılabileceğinin konuşulması, kanuni düzenlemelerle ilgili gerekli bilgilendirmelerin olması adına bu toplantıyı düzenledik. Danışman firmalara yatırımcıların yönlendirilmesi noktasında önemli görev düşüyor. Sorunların işin başında çözülmesi veya yatırım yapılmışsa en az zararla geleceği planlama açısından danışman firmalarımız sürece büyük katkı sağlıyor. Bu açıdan biz danışman firmalarımızı çok önemsiyoruz. İnanıyoruz ki onlar da üzerine düşeni yapıyorlar.  Kanuni düzenlemeleri bizlerin uygulaması konusunda bakanlığımızın hassasiyetlerini biliyoruz. Amacımız birlikte yaşadığımız bu coğrafyanın en ideal şekilde; bir taraftan yaşam standartlarının yükseltilmesi diğer taraftan ekonomiye olan etkisi dikkate alınarak geleceğin planlanmasıdır."

Toplantının daha sonra yapılan panel kısmında bakanlık yetkilileri TTSO üyelerinin çevre mevzuatı ve uygulamalarla ilgili sorularını yanıtladı taleplerini aldı.

Başkan Hacısalihoğlu, panele katılan bakanlık yetkililerine günün anısına plaket takdim etti.

zTTSO'da Çevre Mevzuatı toplantısı

TTSO'da Çevre Mevzuatı toplantısı

TTSO'da Çevre Mevzuatı toplantısı

TTSO'da Çevre Mevzuatı toplantısı

TTSO'da Çevre Mevzuatı toplantısı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber