Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 17 Temmuz 2026 08:14

Trabzonspor'da altyapı tartışması: Kalıcı sistem neden kurulamıyor?

Trabzonspor'da altyapı koordinatörlüğünde yaşanan son görev değişikliği, gözleri yeniden kulübün altyapı yapılanmasına çevirdi. Tartışmanın odağında isimlerden çok, altyapıda kalıcı bir sistem ve istikrarın neden sağlanamadığı sorusu yer alıyor.

Trabzonspor altyapısında yine bir görev değişikliği yaşandı.

Daha önce farklı dönemlerde altyapının başında görev yapan, bugün ise Fatih Tekke'nin teknik ekibinde yer alan Prof. Dr. Hamit Cihan, yeniden Altyapı Koordinatörlüğü görevine getirildi.

Aslında Hamit Cihan, bu yapının yabancısı değil. Altyapıyı biliyor, kulübü tanıyor, sistemi yakından tanıyor. Fatih Tekke'nin de A Takım ile altyapının aynı futbol aklında buluşmasını istemesi son derece doğal. Bu tercih, o açıdan bakıldığında sürpriz sayılmaz.

Ancak...

Bizim dikkat çekmek istediğimiz konu başka.

İsimler değil mesele... Sürekli değişen sistem.

Bir dönem Güngör Şahinkaya vardı bu görevin başında. Ardından İlker Erdem getirildi. Şimdi yeniden Hamit Cihan...

İnsan ister istemez soruyor:

Sorun gerçekten görev yapan isimlerde mi, yoksa Trabzonspor altyapısında istikrarın bir türlü sağlanamamasında mı?

Çünkü altyapı öyle günü kurtaracak bir alan değil. Bir sezonluk başarıyla da ölçülmez. Sabır ister. Plan ister. En çok da devamlılık ister.

Bir koordinatör gelir, kendi sistemini kurmaya başlar. Tam taşlar yerine oturacakken değişiklik olur. Gelen başka bir anlayış getirir. O da tam adapte olacakken yeni bir değişim yaşanır. Böyle olunca da istenen düzeni kurmak kolay olmaz.

İşte üzerinde durulması gereken nokta tam da burası.

Altyapıda görev yapan antrenörlerin zaman zaman değişmesi normaldir. Performansa göre değerlendirilir, yollar ayrılır ya da devam edilir. Futbolun doğasında var bu.

Ama koordinatörlük makamı öyle değil.

Orası, altyapının omurgasıdır. Planlamanın merkezi, geleceğin şekillendiği noktadır. O koltukta oturan ismin uzun yıllar görev yapabilmesi gerekir. Çünkü bugün 13 yaşındaki bir oyuncunun A Takım'a uzanan yolculuğunu planlayan kişi de odur.

Trabzonspor'da bugüne kadar görev yapan herkes iyi niyetle çalıştı. Güngör Şahinkaya da emek verdi, İlker Erdem de... Şimdi aynı sorumluluk Hamit Cihan'ın omuzlarında olacak.

Kimsenin emeğini tartışmıyoruz.

Ama artık şu sorunun cevabını vermek gerekiyor:

Trabzonspor altyapısında sürekli değişim mi isteniyor, yoksa kalıcı bir sistem mi kurulmak isteniyor?

Çünkü güçlü altyapılar, güçlü projelerle oluşur. Güçlü projeler ise sık sık değişen isimlerle değil, yıllara yayılan istikrarla başarıya ulaşır.

Bizce Trabzonspor'un artık bu konuda net bir karar vermesi gerekiyor. Altyapı koordinatörlüğü günlük hesaplarla değil, en az beş yıllık bir vizyonla planlanmalı. Göreve gelen isim de bu güveni hissetmeli.

Bugün ekilen tohumun meyvesi yarın alınmaz.

Beklemek gerekir.

Sabretmek gerekir.

Ve en önemlisi...

İstikrarı korumak gerekir.

Trabzonspor altyapısının bugün en büyük ihtiyacı da tam olarak budur.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!